– SkyShowtime griper muligheten

Offensiven til SkyShowtime handler om carpe diem. Eller i dette tilfellet «carpe Beforeigners». Oppkjøpet av den og 20 andre HBO Max European Originals- originalserier fra Warner Bros. Discovery fremstår som et taktisk smart grep.

Annonse

Avtalen, som du kan lese mer om hos blant annet Dagsavisen og Kampanje, sikrer at strømmetjenesten enklere fyller opp kvoten med lokalt innhold. For norske seere er det nok først og fremst en godnyhet at Beforeigners og Velkommen til Utmark nå igjen har funnet et strømmehjem. Avtalen åpner også opp muligheten for å fornye seriene.


Du kan holde deg oppdatert på serietilbudet til SkyShowtime her, samt denne oversikten over kommende serier på SkyShowtime.


Kurskorreksjon hos Warner Bros. Discovery

Det er nok også en velkommen avtale og inntekter for Warner Bros. Discovery-selskapet som er i sparemodus. Krav om store kutt har medført at en stor andel av HBO Max-biblioteket forsvant fra tjenesten. Selskapet omgjorde hele HBO Max-satsingen etter at David Zaslav overtok roret.

Fallende aksjekurs og liten tro på forretningsmodellen med HBO Max-originaler og filmer rett-på-strømming fremfor kino, medførte ganske så drastisk kurs-korreksjon. Selskapet er en fusjon mellom Discovery og Warner Bros, som blant annet har medført planer om å slå sammen strømmetjenestene HBO Max og Discovery+.


Vågal satsing fra SkyShowtime

For SkyShowtime, som er en fellessatsing fra Paramount Global og ComCast, var det bare å gripe muligheten. Tjenesten kan denne måneden alene skilte med stjerner som Kevin Costner, Helen Mirren, Harrison Ford, Sylvester Stallone og Jeremy Renner i sine seriesatsinger. Det illustrerer litt hvilken offensiv som gjelder der.

En offensiv som Paramount-sjefen Raffaele Annecchino snakket om med stor glød da vi pratet med ham i fjor vår.

Dette er nok langt fra siste endring i strømmelandskapet. Nå merkes det for alvor at mange aktører kjemper om abonnentenes gunst. De fleste selskapene sliter med aksjefall. Blant annet Netflix og Warner Bros. Discovery, som de siste årene har måtte se Paramount, Disney, Amazon og Apple satse tungt.

yellowstone
Kevin Costner (her i Yellowstone) på seriefronten og Tom Cruise på filmfronten har vært en sikker vinner for SkyShowtime-medeier Paramount. Foto: SkyShowtime.

SkyShowtime er vågale i denne fasen, den store globale satsingen er ikke uten risiko. Nevnte Warner Bros. Discovery er ikke den eneste giganten som har revurdert sin satsing, for noen år siden var det Youtube som skrinla sine store seriesatsinger. 2022 var i tillegg året hvor Netflix måtte se på alternative inntektskilder og startet arbeidet med å kutte ned på kontodeling. Det er et presset marked i en stadig mer uforutsigbar verden, noe som gjør investorer mer forsiktig.

For norsk produksjonsmiljø fremstår dette oppkjøpet som positivt. Det skaper økt trygghet og forutsigbarhet, og konkurransen om nordisk innhold har fått en ny aktør som er villig til å bla opp. Kanskje vi også får ny sesong av Beforeigners?

SkyShowtime-guiden:

Annonse

Relevante nyheter

Her finner du SkyShowtime: