Intervju: Let the Right One In-stjernen Demián Bichir om farsrollen og serien han mener vil endre ditt liv

Hvor langt er en far villig til å gå for å beskytte sin datter? Vi snakket med Oscar-nominerte Demián Bichir om det han beskriver som karrierens mest utmattende rolle.


– Et halvt minutt igjen? Ha! Jeg gir deg tre minutter til med tillatelse fra Moi!

Demián Bichir er engasjert, han er rørt og energinivået er nær ved å blåse taket av det ærverdige femstjerners-hotellet vi befinner oss i. Han «bjuda på», som det heter på svensk. Passende nok, da han spiller i en serie basert på en svensk bok: Let The Right One In.

Vi er i Amsterdam for å snakke med en rekke skuespillere i SkyShowtime-serier, blant annet Oscar-nominerte Demián Bichir. Foto: Vidar Daatland

Samtalen vår nærmer seg slutten, og jeg har fått beskjed fra PR-teamet som følger med om at vi bare har et halvt minutt igjen.

Noe han ikke finner seg i. For Bichir har mye på hjertet! Vi kunne nok snakket om farskap og lidenskap for jobb i mange timer! La oss hoppe tilbake til starten av samtalen, som frem til da berørte familieliv, å ta tøffe valg for å beskytte sine nærmeste og hvor utmattende det var å spille rollen han kaller sin «Shakespeare».

– Vi har aldri snakket sammen før? Jeg har gjort så mange internasjonale junkets, mange snakker jeg med igjen og igjen.

– Jeg har gjort dette i over ti år, men nei. Dette er første gang jeg snakker med deg, forteller jeg han.

– Vel! Det er godt å snakke med deg, mann!

Mannen foran meg har en lang karriere bak seg, hans første rolle var tilbake i 1977, året da verden mistet Elvis. Du har kanskje sett den Oscar-nominerte skuespilleren i A Better Life, The Hateful Eight, Alien: Covenant, Che, Weeds, The Bridge eller Grand Hotel.

Han har spilt alt fra Shakesepare og Dostoyevsky på teateret til Fidel Castro på det store lerretet.

Nå spiller han en desperat far som er villig til å ta ekstreme skritt på vegne av sin datter i Let the Right One In, en ny serie basert på den kritikerroste svenske boken (som også ble til en svensk og en amerikansk film).

Let the Right One In. Foto: SkyShowtime
Let the Right One In. Foto: SkyShowtime

Twisten er at datteren er blitt vampyr, og i jakten på en kur, begår faren også grusomme handlinger for å forhindre at datteren selv må begynne å jakte på ofre for å slukke blodtørsten.

Jeg møter ham i Amsterdam i forbindelse med en stor SkyShowtime-lansering, hvor jeg intervjuer totalt ni skuespillere. Fra Spock og Number One i Star Trek: Strange New Worlds og Halo-skuespillere, til den nye krimthrilleren The Calling og den nye Colin Hanks-thrilleren A Friend of the Family.


Vampyrserie om … kjærlighet og farsrollen?

Før intervjuet hadde jeg sett de første episodene av serien. Som jeg skrev i min anmeldelse, var jeg i utgangspunktet godt mettet av vampyrsjangeren, men denne tente en gnist. Noe vi måtte snakke om.

– Jeg har sett de første episodene. Jeg anså meg som ferdig med vampyrer før denne serien. Men så er jeg en far og denne handler jo mest av alt – noe jeg virkelig elsket – farsrollen.

Bichir humrer, gliset er på plass og han svarer før jeg rekker å stille spørsmål. Han aner nok at han har meg på kroken, nå skal mitt troskap til å fortsette å følge serien sementeres. Noe han gjør med bravur.

– Åhhh, absolutt! Det er så mange serier og filmer om vampyrer. Og jeg tror den eneste grunnen til at det er så mange vampyrhistorier overalt er fordi folk elsker dem. Du vet, CSI og alt dette, den typen serier, det er et publikum for det. Det eneste som får deg til å begi deg inn på en ny vampyrhistorie er hvis du har en fin vri på den, ikke sant? Det er morsomt, fordi jeg ikke kan huske å ha sett en barnevampyr, en liten jentevampyr. Kanskje. Ja. Men det er jeg ikke, ikke som jeg kan huske. Og dette er historien om farens kjærlighet til datteren sin, det er en historie om hva vi er villig til å gjøre for familiene våre.

(Editors note: Dette temaet spilles også på i Interviews With the Vampire, hvor den unge vampyren spilles av Kirsten Dunst. Filmen fikk nylig ny drakt i form av Anne Rice’s Interview with the vampire. Kan sees på TV2 Play)

– Ja, akkurat, svarte jeg uten å komme til ordet.

– Dette er gjennomgående for karakterene i serien. Kjærligheten til familiene deres. Du vet, Anika Noni Rose, som spiller Naomi, naboen min. Hun gjør det hun gjør for barnet sitt.

Han lister opp en rekke karakterer og deres motivasjon for hva de gjør.

– Så alle gjør det de gjør for kjærlighet. Det er det vi gjør for familiene våre.


– En av de vanskeligste rollene jeg har spilt

– Det er interessant fordi du spiller en far som forsøker å forhindre datteren sin fra å bli et monster. Men er ikke din karakter da i ferd med å bli monsteret?

– Jo!

– Hvordan er det å spille denne rollen? Og hvor går du som skuespiller for å finne inspirasjonen

– Det er et godt spørsmål, fordi dette er en av de vanskeligste rollene jeg har spilt. Du vet, når jeg spiller en karakter, gjør jeg det alltid gjennom det som forbinder oss, gjennom det som karakteren og jeg har til felles. Og hvis jeg er heldig, vil det være mange, mange lignende, vet du, elementer.

Let the Right One In. Foto: SkyShowtime
En beskyttende far som har en datter om ikke eldes, med en tørst for blod. Foto: SkyShowtime

– Men i dette tilfellet var dette en av de vanskeligste karakterene jeg noen gang har spilt, for det er mange ting som gjør oss veldig, veldig forskjellige? Men også, han går gjennom mye smerte. Han oppsøker et mørke. Du vet, han går inn i et veldig, veldig mørkt territorium for ondskap. Han blir, som du sier, monsteret han ikke vil at datteren hans skal bli. Men du gjør det bare for kjærlighet. Og premisset for alt dette er i bunn og grunn at, du vet, vi foreldre ville gjøre alt og hva som er nødvendig for å holde barna våre trygge. Levende og, du vet, mett i dette tilfellet.

– Ja. Jeg får virkelig den opplevelsen av rollen din. Du gjør en fantastisk jobb, sier jeg oppriktig.

For Bichir er enestånde i serien, det er interessant å se hvor engasjert han er der han sitter på sofaen, vel vitende om at han nok har gått gjennom en rekke intervjuer.

– Takk skal du ha.

– Men det ser ut til å tømme deg?

– Jaja. Det du ser tømmer meg, hvert arbeid utmatter deg på en eller annen måte fordi vi skuespillere, vi bruker følelsene våre i jobben. Dette er ikke noe du blir bra av bare ved å ta deg en lur eller, du vet, reise på ferie. Det er følelsesmessig… Du blir følelsesmessig utslitt og slik holder det seg en god stund. Denne serien var følelsesmessig og fysisk og mentalt veldig, veldig utfordrende. Etter seks måneder var jeg helt tappet. Jeg var veldig, veldig utslitt, sier han alvorlig. Ordspillet til tross. Dette er en mann som lever for jobben sin.


– Spenningen ved det du gjør holder deg oppe

Arbeidsforhold og arbeidsmoral er tematikk jeg alltid er nysgjerrig på, men her rekker jeg ikke å spørre om det før Bichir selv forteller om hvordan han angriper dagene som skuespiller.

– Du skjønner, du sover veldig få timer. Det er veldig stramme tidsplaner og når dagens innspilling er unnagjort er det bare litt tid til å gå på treningsstudioet. Du vet, jeg må fortsatt være i form, i god form. Jeg rekker en kjapp tur på trening, ta en dusj, få en god middag, bang så er morgenen der og neste innspillingsdag. Håpet er 4-5 timers tid til hvile. For meg handler det om kvaliteten på hvilen du får. Men jeg kan aldri huske en «fy faen, jeg er så utslitt. Jeg vil ikke gå på jobb» dag. Aldri, aldri. Jeg liker dette veldig godt. Veldig! Noen ganger glemmer jeg hvor lite jeg sover. Greit. Fordi, du vet, spenningen ved det du gjør holder deg oppe.

– Nå er du inne på et tema jeg har snakket med flere skuespillere om her i Amsterdam: Takknemlighet og lidenskap. Hva satt du mest pris på med denne rollen?

Bichir senere på kvelden, da han og skuespillere fra andre serier var med på Europalanseringen. Foto: Vidar Daatland.

– Denne rollen, utfordringen som representerer å ha en så fantastisk tredimensjonal karakter, denne karakteren, nå tuller jeg ikke, nivået hans er som Shakespeare. Dette er min Hamlet. Dette er min Rikard III. Du vet, den er så stor. Dette er Rikard. Kong Lear, og dette er også, du vet, Don Quijote fra Cervantes.

Referansene kommer på løpende bånd. Han nevner så noen jeg ikke aner hvem er, her skinner Bichirs fortid fra teateret gjennom. Han er en velartikulert og kultivert mann. Energinivået vil ingen ende ta. Et fyrverkeri på sofaen.


– Serien vil endre på livet ditt!

– Disse fantastiske karakterene er minneverdige karakterer fordi de er så vanskelige å spille. Rikholdige og med så mange forskjellige lag. Det blir en stor utfordring. Og du sa at du så på to episoder av serien? Så…. Ja, vel… Spenn deg fast og gjør deg klar! Jeg håper du fortsetter å se serien. La oss få fortelle historien ferdig. Det er noen episoder som kommer som vil forandre livet ditt, sier han. Med fullt alvor.

Som jo er litt av en lovnad. Det er Showtime som står bak, og de har jo levert oss serier som Dexter, Homeland, Ray Donovan og Billions. Det skal bli spennende å følge serien videre og se om løftet hans innfrir. Livsendrende serier tilhører sjeldenheten, her snakker vi for min del om The Wire, The Leftovers eller Mad Men.

Det var nå PR-teamet signaliserte at vi hadde 30 sekunder igjen. Etter den lovnaden!

– Nå gleder jeg meg meg! Vi har dessverre kun et halvt minutt igjen får jeg beskjed om.

– Et halvt minutt igjen? HA! Jeg gir deg tre minutter til med tillatelse fra Moi!

Som jeg nevnte, et fyrverkeri på sofaen. Det er prisverdig at det ønskes å snakke mer. Om vi møtes igjen er jeg spent på om han husker meg igjen.

– Jeg får litt Breaking Bad-stemning for flere av karakterene i denne serien, fordi de starter en ferd som forderver sjelen. Hva kan vi forvente oss?

– Vel, alt jeg kan fortelle deg er at jeg alltid prøver å finne nye utfordringer. Du vet, jeg prøver alltid når jeg sier ja til et prosjekt, fordi jeg ikke vet hva som kommer til å skje. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg aner ikke hvordan jeg skal bygge den karakteren. Og jeg aner ikke hva jeg vil møte i løpet av prosessen. Og jeg er aldri redd for det, vet du, fordi jeg har gjort det jeg gjør siden jeg var ung gutt. Så jeg vet hvordan jeg gjør det. Jeg er opplært til å gjøre det. Men følelsesmessig er det ingen flukt fra det. Når du vet at hjertet ditt stopper, er det ikke noe sted du kan gjemme deg. Så det gjør at jeg aldri holder igjen. Du vet, jeg går helt til kanten av stupet. Og hvis jeg trenger å hoppe, så hopper jeg enten jeg har et sikkerhetsnett eller ikke. Og hvis jeg har et sikkerhetsnett, flott. Hvis ikke, skal jeg prøve å lande på beina. Du vet, og det er nettopp det som skjedde her, forteller han, uten at jeg helt forstår sammenhengen med spørsmålet. Så kommer nok en lovnad.

– Vent å se! Spesielt episode syv!

Let The Right One In – serien som ifølge stjernen vil endre mitt liv – kan du se på SkyShowtime.


2022man10okt09:00PremiereLet the Right One In sesong 1SkyShowtime 1 Til Strim

Populære intervjuer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her