Et møte med Number One (Rebecca Romijn) og Spock (Ethan Peck) fra Star Trek: Strange New Worlds

Intervju: Hva (eller hvem) skal til for å målbinde noen i det norske flyvåpenet? Og kan det gjøre deg til en bedre mann å spille Spock? Vi tok intervjuene våre med Star Trek: Strange New Worlds-skuespillerne Rebecca Romijn og Ethan Peck på modig vis dit ingen har vært…

Det er vanskelig å ikke ha et forhold til Star Trek, de fleste har sett noen av seriene, ledd av The Big Bang Theory-karakteren Sheldon Coopers rivaleri med Wil Wheaton eller sagt settningen «Live well and prosper».

Selv ble jeg bitt av basillen som ung, da Star Trek: The Next Generation gikk på Sky Channel på 90-tallet. Den nye serien er knallsterk og merkelig nok en solid samfunnskommentar. Selv om du ikke allerede har et forhold til Star Trek, tør jeg si det vil være vanskelig å ikke bli nysgjerrig på serien, med en trailer som dette:Mens min samtale med Halo-skuespillerne Bookeem Woodbine og Yerin Ha berørte et alvorlig tema som netthets, ble det mer lystig og lekende prat med Romijn og Peck.


Superskurk i X-Men og nestkommanderende i Star Trek

«Her nede» i Amsterdam, hilser jeg på en av de mest slående vakre og karismatiske duoene jeg har møtt i de 43 årene jeg har vandret rundt på planeten Jorden. Det er ikke vanskelig å forstå at skuespillerveteranen og fotomodellen Rebecca Romijn, samt det nye stjerneskuddet Ethan Peck, har klart å sikre seg så fremtredende roller i sine respektive karrierer.

For dette er larger-than-life type øyeblikk. Tradisjon tro er de to svært hyggelige og imøtekommende, da Star Trek franchisen er kjent for å ha skuespillere som møter fans og presse med høflighet og positivitet.

Romijn slo for alvor gjennom i sin rolle som Mystique i X-Men, nå spiller hun altså Number One i den sterke sci-fi serien Star Trek: Strange New Worlds. Jeg møter henne og Ethan Peck i forbindelse med SkyShowtimes Europa-lansering, hvor det ble intervju med ni skuespillere fra fem ulike serier.

Rebecca Romijn spilte Mystique i fire X-men filmer. Hun har også en fortid i seriene The Librarians og Ugly Betty. Foto: Fox

Den norske systemoperatøren som lot seg målbinde av Rebecca Romijn

– Så kjekt å møte deg personlig Vidar! Sier en smilende Rebecca Romijn. For et par uker siden gjennomførte jeg et telefonintervju med henne. Hun er for øvrig den første jeg har møtt her nede som klarer å uttale navnet mitt tilnærmet korrekt.

En livligere og mer imøtekommende sjel skal man lete lenge etter.

En av måtene jeg liker å forberede meg til intervjuer er å spørre bekjente hva de ville spurt. Sindre Alexander Sekkelsten, en tidligere kollega som nå jobber i Luftforsvaret, slo meg som spesielt passende til å stille Romijn et spørsmål, siden han holder til oppe i skyene som yrke og har voktet himmelen over oss i flere år.

Utfordringen med den planen? Sindre kom ikke på noe å spørre henne om.

– Tuller du? Hun er jo nydelig! Nei, jeg er helt målløs! Var hans svar, og han forble blank.

Hell i uhell så viste det seg like greit å bare fortelle Rebecca om soldatens respons. Hun ble kjempe rørt.

– Wow! Gjorde jeg en fra flyvåpenet målløs? Mente han det om meg? Det er… Nei, det setter jeg virkelig pris på. For en kvinne som nærmer seg 50 år, så rørende å høre! Det er ikke nødvendigvis enkelt å bli lagt merke til. Hils han og si tusen takk! Så kult!

Samtalen gikk så videre til å snakke om Hugh Jackmans retur som Wolverine i den neste Deadpool-filmen. Romijn har ikke fått spørsmål om å komme tilbake i heldekkende blått, men avslørte at hun ikke ville nølt med å takke ja.


Prodekan og Star Trek-geek Brevik visste råd

En som fant det litt enklere å komme med spørsmålsforslag var Eivind Brevik, prodekan for økonomi, teknologi og innovasjon ved Kristiania. Da jeg møtte ham for første gang for et år siden startet han med en Spock-hilsen og sa «Live long and prosper». Herlig innstilling! Tonen var med det satt.

Han må være den største Trekkien og sci-fi fansen jeg vet om. Selvfølgelig måtte jeg spørre ham om han hadde et spørsmål å komme med til brobesetningen til USS Enterprise!

Eivind Brevik er prodekan og underviser teknologstudenter. Han er en stor science fiction-fan og kan sin Star Trek. Foto: Høyskolen Kristiania

Det han lurte på var hvilken av Star Trek-seriene som var hennes favoritt.

– Haha, wow! En prodekan! Var hennes entusiastiske respons.

Det viste seg at Star Trek, det er noe Rebecca har greie på.

– Jeg er en die-hard fan av originalserien. Trekkie fra jeg var 8 år gammel. Jeg så repriser på 70-tallet sammen med min mor, alle filmene, elsket Wrath of Khan. Og da jeg fikk rollen så jeg alle seriene om igjen. Å være del av dette fikk meg virkelig til å omfavne nostalgien. Vi ønsket at enkeltepisodene stod på egne ben til ære for originalserien. Hårstiler, garderobe og alt. For en ære!

Rebecca Romijn insisterte på å gå med klassisk Star Trek-skjørt fremfor bukse. Foto: Paramount+

Smart, dedikert, geek, skuespiller og fotomodell. Hvis du hadde tvil om slike mennesker eksisterer, så kan jeg bekrefte at ja, de gjør det. At vi nå møttes fysisk, med Ethan Peck, som spiller selveste Spock, også til stede – ga raskt en lett og fin tone.

Det må nevnes at Peck tilførte en spektakulær og grasiøs aura til rommet. Det er noen skuespillere som har en ubeskrivelig X-faktor, som jeg tidligere har opplevd i møte med Julia Roberts og Jon Hamm. Jeg ble smått overrasket over hvor markant Peck er og forstod hvorfor valget falt på ham som arvtager til legenden Leonard Nimoy.

Noe som viste seg å ikke være enkle sko å fylle. Men sliter du med usikkerhet, er det i følge Peck god medisin å spille Spock. Det kom frem da jeg videreformidlet mitt neste spørsmål fra prodekan Breivik:

– Har du blitt logisk påvirket eller utfordret av rollen din som Spock, spurte jeg på vegne av dekan-geeken.

Peck rakk ikke svare før Romijn utbrøt:

– For et fantastisk spørsmål!

– Ja, absolutt! Jeg har blitt logisk påvirket av min skildring av Spock, fortsatte Peck med en gravitas i stemmen som minnet mer om Spock enn Peck.

– Jeg tror det er umulig å ikke bli påvirket på en eller annen måte når du bruker så lang tid med en karakter. I begynnelsen av arbeidet mitt, da jeg først ble med i Star Trek-universet, var jeg veldig nervøs og litt usikker og redd for å mislykkes i rollen. Jeg minnet meg selv på at når Spock håndterte et problem eller taklet en sak, var det ikke plass til tvil i tankene hans.

Peck blir så i det filosofiske hjørnet:

– Tvil er så kvelende for frittflytende tanker og…

– Kreativitet, skyter en engasjert Romijn inn.

– Kreativitet og prosessering av noe slag. Jeg fortsatte å minne meg selv på det mens jeg prøvde å ta innover meg denne karakteren. Det har definitivt forandret meg til det bedre. Jeg måtte bli en større person og mann for å leve opp til prinsippene til karakteren og fortsette å gjøre det. Ja, det har vært en stor innflytelse.

Ethan Peck er den tredje skuespilleren som inntar rollen som Spock. Foto: Paramount+

Et fascinerende svar. Som gjorde meg smått bekymret for dem som spiller personer som er av en mørkere natur enn den logiske helten Spock, spesielt fordi jeg senere på dagen intervjuet Jake Lacy som spiller en gnistrende ekkel pedofil, kidnapper og overgriper i A Friend of the Family og Demián Bichir som spiller en desperat far som gjør grusomme ting for datteren sin i Let the Right One In.

Peck fremstår i alle fall nå å være både uten tvil og usikkerhet, med en sjarm og vennlighet som varmer. Åpenbart også noe Rebecca Romijn føler på. Kanskje vi alle burde spille Spock i et og annet teaterstykke?

– Det har vært utrolig å se Ethans utvikling av karakteren, sier Romijn, fra tidlig i Star Trek: Discovery frem til nå i Star Trek: Strange New Worlds og at han fortsatt beveger seg fremover. Det ser ut til at han endelig har oppdaget at den eneste måten å angripe Spock på er ja, logisk sett. Fordi… det er karakteren, sier hun mens Peck begynner å le.

– Og det er også Ethan. Jeg mener, minus usikkerheten, noe vi alle har. Alle. Men spesielt skuespillere. Tar du bort usikkerheten så står du igjen med ‘ok, dette er jobben min nå, og hvordan gjør jeg det?’ Og for Ethan ble det logisk. Og slik er det for Spock også.


Å jobbe tett på en av verdens eldste fankulturer

– Star Trek handler om å modig reise dit ingen har vært før. Like mye billedlig talt som bokstavelig. Dere har vært skuespillere en stund nå, du Rebecca har hatt en flott karriere i minst to tiår.

– Takk skal du ha, svarer hun. Ethan Peck begynner å klappe for henne.

– Å bli med i Star Trek er en stor og modig avgjørelse å ta. Hvordan har det påvirket dere?

Rebecca tar først til ordet:

– Jeg tror ikke det var en avgjørelse. Jeg tror det var en mulighet. Som… «jeg ikke kan tro at dette skjer!», hun gestikulerer og snakker engasjert. Jeg mener, vi gjorde ikke… du vet…

Nå leter hun etter ordene.

– Å gå inn på det settet på slutten av sesong to av Discovery og være på broen til USS Enterprise var som et «klyp-meg-øyeblikk» for Ethan, Anson og meg.

Med Anson referer hun til Anson Mount, den karismatiske skuespilleren som spiller kaptein Christopher Pike. For mange nordmenn kjent for hovedrollen i den solide westernserien Hell on Wheels.

Kaptein Pike og restena av besetningen på USS Enterprise. Foto: Paramount+

De tre skuespillerne dukket først opp i gjesteroller i Star Trek: Discovery sesong 2. Da var det ikke avklart at det kom en spin-off serie, men mistanken var der åpenbart hos skuespillerne.

– Når vi gikk inn på settet slo det oss hvor utenkelig det var at de kom til å ta ned alt dette på slutten av episoden. Det var lagt så mye penger i settet, helt utrolig. Vi så på det og tenkte, kommer dette til å bli til noe mer? Er det mulig at dette kan være noe annet?

– Det som også er utrolig… fortsetter nå Peck, som henvender seg til kollegaen sin.

– Du som har hatt en så fantastisk karriere, vet du, på kamera, på forskjellige typer kameraer, stillbilder og ikke bare film. Du var Mystique og nå får du gjøre dette. Det er ganske vilt.

– Å være en del av massive franchiser kommer med mye ansvar, svarer hun ,

– Du vet, fansen, du vil ikke svikte dem. Du vil ikke skuffe. Du vil være åpen for teorier og ideer. Spesielt med Trekkies. De har teorier, ideer og klager.

– De er inspirert av serien, skyter Peck inn før Romijn fortsetter.

– De er inspirert, og jeg har opplevd det i høyere grad enn å være en del av X-Men. Vi er åpne for det. Vi er åpne for deres teorier og ideer og kritikk. Dette er den mest fandrevne franchisen av dem jeg har jobbet i.

– Ja. Ja. Og ved siden av Star Wars, vet jeg ikke hva annet, støtter Peck henne i.

– Ja. Jeg mener, jeg tror fankonvensjoner som Comic-Con eksisterer på grunn av Star Trek, ikke sant?


Positiv energi er veldig viktig i et arbeidsmiljø

Hva setter dere pris på med å jobbe med hverandre, undret jeg så.

– Ohh! Vi sa det nettopp! La oss fortsette! Ler Romijn, før de kjekler litt om hvem som skal begynne. Peck starter:

– Vel, Rebecca er så hardtarbeidende. Hun er alltid forberedt og har alltid god holdning. Hun har en god sans for humor. Så jeg har det utrolig gøy på settet med henne, og hun er villig til å prøve hva som helst for scenen eller øyeblikket vi prøver å skape i showet. Og det gir en ekte glede!

– Takk skal du ha! Jeg føler at når dagene våre er så lange på settet, for å opprettholde et godt sett trenger man positiv energi. Det er veldig, veldig viktig i et arbeidsmiljø. I Discovery tror jeg Frakes hjalp deg med å finne Spock tidlig, hjalp deg med å finne stemmen din?

Her referer hun til Jonathan Frakes, som spilte Number One i Star Trek: The Next Generation og også har regissert en rekke episoder og filmer av ulike Star Trek-serier.

– Ja, helt i begynnelsen gjorde han det, bekrefter Peck.

– I begynnelsen, når Ethan utviklet Spock, ville jeg ikke trodd Spock noen gang kunne ha en sans for humor eller le av ting. Men Ethan leitet frem noen historielinjer der Spock er morsom, så det å se ham finne ut hvordan han skulle få det til å fungere, noe han gjør briljant, har vært veldig spennende.

Hva kan dere avsløre om neste sesong? Noen hint?

– Serien går på modig vis… større, bedre, raskere, sterkere! De to avslutter her hverandres setning på sjarmerende vis.

– Vi er veldig stolt over første sesong. Andre sesong går i en så flott retning, jeg aner ikke hvordan det skal toppes.

Romijn er engasjert og avslører litt vel mye, som ikke skal repeteres her. Det jeg kan si er at det er mye å se frem til.

– Du kommer til å bli overrasket, forteller hun så. Peck samsvarer.

Star Trek: Strange New Worlds kan du se eksklusivt på SkyShowtime og tjenester som inkluderer den. Opprinnelig hadde serien premiere på Paramount+ i Norge, før tjenesten ble erstattet av SkyShowtime.

2022fre06mai09:00PremiereStar Trek: Strange New Worlds sesong 1SkyShowtimeSjangerAction,Drama,Science FictionTil Strim

Se Star Trek: Strange New Worlds på Strim

Strim samler SkyShowtime, TV 2 Play, Viaplay og HBO Max i en og samme strømmetjeneste

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.

Annonse

Populært på SkyShowtime
Fra seriedatabasen

8.7
ActionDramaWestern

Yellowstone

C More, Netflix, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.8
DramaPeriodedramaWestern

1883

Allente, SkyShowtime, Strim
8.6
DramaKrimSpenning

Dexter

Allente, Netflix, SkyShowtime, Strim
8.0
Drama

Chicago Fire

Allente, Prime Video, SkyShowtime, Strim, Viaplay
6.6
ActionDramaKrimSpenning

FBI

Allente, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
8.0
DramaRomanseSpenning

The Affair

Allente, SkyShowtime, Strim
7.9
DramaKrim

Elementary

Allente, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.4
DramaPeriodedrama

1923

SkyShowtime, Strim
8.3
DramaSpenningThriller

Tulsa King

SkyShowtime, Strim

Få oversikt

SkyShowtime-guiden

Premieredatoer, serieoversikt, nyheter, tips og anbefalinger - sjekk vår omfattende guide. 

Relevante nyheter