Intervju: Colin Hanks og Jake Lacy om å spille i A Friend of the Family, den skremmende historien om kidnappingen av Jan Broberg

A Friend of the Family er basert på den sanne historien om «familievennen» som kidnappet og manipulerte Jan Broberg. Serienytt var i Amsterdam og snakket med seriens hovedrolleinnhavere Colin Hanks og Jake Lacy.


«Ikke nevn Tom Hanks. Ikke nevn Tom Hanks. Ikke nevn Tom Hanks»

Jeg hadde en glassklar regel før jeg skulle inn og snakke med Colin Hanks og Jake Lacy, førstnevnte er sønnen til den Oscar-vinnende legenden Tom Hanks. Dette skulle jeg ikke nevne, for Hanks må være så lei av spørsmål om faren. Åpenbart. Jeg skulle derfor utvise selvdisiplin nok til å skåne ham for det denne gangen.

Utfordringen er at Tom Hanks er min favorittskuespiller blant nålevende skuespillere, og Colin Hanks er en jeg har fulgt med glede siden 1999, da han spilte i Roswell (og siden det i Band of Brothers, Mad Men, Fargo og mye mye mer…). Det er sjeldent jeg blir noe tilnærmet starstruck, men når jeg møter noen jeg så på skjermen som ung krever det alltid et par minutter med omstilling. Dette merkelige idoliseringsfenomenet som er fullstendig irrasjonelt.

Colin Hanks har blant annet spilt i Dexter, The Offer, Mad Men, Fargo, Roswell og Band of Brothers, så vel som i flere storfilmer. Nå kan du se ham i A Friend of the Family.

Det handler om å se mennesket som sitter foran deg og ikke ikonet eller idolet. Se bak masken og illusjonene jeg har skapt for meg selv. Passende nok tema når vi skal snakke om det å bli blendet av sjarm og antagelser.

Nå er det heldigvis snille folk jeg skal møte. Sønnen til en gigant som Tom Hanks fortjener like mye å få tiden viet til ham selv, som en fantastisk skuespiller uavhengig av blodsbånd. Det er ikke faren som er temaet her. I møtet med Colin Hanks plumpet jeg likevel ut i det etter 20 sekunder…

Selvdisiplinen som takket for seg

– Jeg har gledet meg til dette intervjuet! Jeg har gledet meg til hvert intervju, men…

– Denne mer enn de andre, ikke sant? Sier Hanks med et lite flir.

– Ha ha. Jeg så deg første gang som tenåring i Roswell, mumler jeg frem, og sett på deg siden. Jeg merker at jeg er sliten etter å ha intervjuet skuespillere på rekke og rad i tre timer, hjertet pumper litt ekstra og jeg irriterer meg over det.

– Oh wow. Greit, sier han, og høres klin lik ut som faren. Han ser også mer lik ut jo eldre han blir. Da tråkker jeg i salaten.

– Og så er det faren din. Min favorittskuespiller av alle levende skuespillere.

Er. Det. Mulig. «Stopp, stopp, stopp» sier Inside Out-karakterene i hodet mitt og trykker på alt av alarmknapper.

– Yeah, sier Colin, jeg klarer ikke engang å møte blikket hans, der jeg begynner å fikle med notatene. Inni meg skjeller jeg ut min indre startstruck-geek av et fjolls. Igjen: Er. Det. Mulig.

– Wow, her fikk du servert støtte, snakk om pin å få! Sier hans kollega Jake Lacy og humrer.

Historien som ikke ville slippe taket

De spiller i serien A Friend of the Family, basert på hvordan unge Jan Broberg (Mckenna Grace) ble kidnappet to ganger av familiens nære venn Robert Berchtold. Berchtold har i årene siden dette nektet for det hele, og anklaget familien for å dikte opp det hele for å selge bøker. Han tok sitt eget liv i 2005.

Anna Paquin og Colin Hanks spiller to naive foreldre som ikke aner hvilken fare naboen utgjør.

Jake spiller naboen Robert i serien, mens Colin spiller Jans far Bob Broberg.

Pulsen har roet seg nå, jeg summer meg og sakte men sikkert setter profesjonaliteten inn. Det er full skjerpings. På tide å snakke om serien, om forarbeid og takknemlighet!

– Jeg har sett traileren, men ikke serien. Dette ser svært bra ut. Hvorfor valgte dere roller i en slik serie? Stemmen er blitt tydeligere og nå ser jeg de to som personene og ikke ikonene.

Jake Lacy tar ordet:

– Vel, serien handler om bortføringen av Jan Broberg og hva familien hennes gikk gjennom for å løsrive henne fra grepet til Robert Berchtold. Dette tok år for familien å få til. Jeg ønsket rollen fordi jeg var en fan av arbeidet til Nick Antosca, som var skaper, utøvende produsent og showrunner og Eliza Hittman som regisserte den første og tredje episoden.

Jake Lacy har hatt et fantastisk tiår med roller i blant annet A Friend of the Family, I’m Dying Up Here, The Office, Better With You, Fosse/Veron, Girls og The White Lotus.

Nick Antosca er kjent for å spesialisere seg på skrekk- og thriller-serier, som The Act og Channel Zero. Hittman er en kritikeryndling for sitt regi- og manusarbeid.

Viktigst av alt, ifølge Lacy, var at Jan Broberg selv er involvert i produksjonen.

– Å vite at Jan var en del av det, var for meg, Colin, Anna (Paquin), ja for oss alle, essensielt før vi takket ja til rollene. Det å vite at familien var involvert i den kreative prosessen. Det var ikke et voyeuristisk blikk på dem, eller en utenforstående og dømmende syn på hva som skjedde, men en fortelling fra innsiden om hvordan det er å oppleve at sitt barn blir kidnappet.

Lacy er tydelig, han er sjarmerende og svært medfølende når han forteller om motivasjonen for å spille en som er et sant mareritt for enhver familie. Jeg er glad jeg ikke hadde sett serien i forkant (jeg har siden sett den og Lacy spiller gnistrende godt). Det ville vært forstyrrende å møte ham etter det, litt som å møte Anthony Hopkins rett etter å ha sett Nattsvermeren.

Hanks tar nå ordet for første gang siden jeg plumpet ut i Tom Hanks-maset mitt.

– Det han sa! Nei. Jeg mener, for å være ærlig, det er så mye allerede bare på overflaten, vet du, emnet alene betalte nesten prisen. Ditt første instinkt er nei, nei…. Nei takk! Dette er en så krevende sak at du helst ikke ønsker å tenke på det. Men sannheten er at denne historien hennes er så overbevisende. Hele familiens historie, fordi den handler om hva de gikk gjennom. Jeg klarte ikke å slutte å tenke på historien. Jo mer jeg tenkte på det, jo mer følte jeg meg tvunget til å trosse det første instinktet og kaste meg ut i det.

Den krevende jobben med å spille en overgriper

– Dette fremstår som to svært komplekse karakterer. Hvordan var det for deg Jake å spille denne typen person? Hvor finner du … inspirasjonen?

– Det handler mye om erstatning, for å være ærlig, svarer Lacy.

– Det Robert gjorde med Jan og denne familien, det er forferdelig. For meg er det frastøtende. Men det var det ikke for han. Arbeidet med å bygge rollen handlet om å bytte det ut med et ran eller ekte kjærlighet, eller noe som jeg kan stå bak som skuespiller å få til.

Jake Lacy måtte bruke hele verktøykassen og spille på en følelse som kjærlighet for å klare å spille den manipulærende og farlige «B» i A Friend of the Family. Foto: Peacock.

Et fascinerende og smått beroligende svar. Med tanke på hvordan Ethan Peck forklarte meg tidligere på dagen at det er umulig å ikke bli påvirket av rollen du spiller, er det godt å høre at Lacy hentet andre følelser enn å forsøke å sette seg helt inn i hvordan det er å være en kidnapper og overgriper.

– Mye av det er bygget ut av manuset og materialet, så jeg prøver å bare oppfylle det som er der. Og så er det siste jeg vil si at jeg følte at dette krevde hele verktøykassen min på forskjellige dager, for forskjellige scener eller for forskjellige episoder. En one-size-fits-all tilnærming ville ikke fungere for denne serien. Det var som et kontinuerlig bevegelig mål for hvordan man nærmer seg hvert element i historien.

Her var det mye å snakke om, men tiden er knapp og selvdisiplin krever at jeg beveger meg videre til Colin Hanks. Heldigvis, ingen tanker om faren til å kludre det til. Colin har en strålende karriere bak seg og jeg er svært nysgjerrig på hvorfor han valgte å spille en som Bob.

– Colin, du har gjort mange forskjellige roller, fra Dexter, til Fargo og nevnte Roswell. Hva skiller Bob fra øvrige? Hva var nytt eller utfordrende?

– Det som var mest utfordrende var at jeg følte at jeg absolutt ikke hadde noe til felles med Bob. Han er en troende mormon, han sliter åpenbart med visse deler av hans personlighet, hans seksualitet. Han var en konstant optimistisk person. Dette er ikke nødvendigvis ting jeg sliter med, ler Hanks.

Jake ler godt nå, og sender en vennlig stikker som viser at de to har god kjemi.

– Jeg vet hvem jeg er, jeg er en boms, imiterer han.

– Haha, «jeg vet hvem jeg er og jeg liker det ikke» stemmer Hanks i, før han fortsetter i lystig tone.

– Så det tok litt tid, mer enn noen annen rolle, som virker merkelig å si etter Dexter. Men jeg la meg egentlig bare til side og sa, greit, jeg skal bare barbere hodet og se annerledes ut og ikke bekymre meg for kroppsholdningen min eller hvor bra jeg ser ut på kamera. Jeg skal bare gjøre alt jeg kan for å prøve og være essensen av Bob. Og en del av det var å snakke med Jan Broberg, og en del av det var bare å gjette og virkelig ta hver scene for seg og prøve å bestemme hvordan man best skulle håndtere det.

Hvordan kunne de være så naive og gjøre så mange gale valg? Det ville Colin Hanks forklare med sin portrettering. Her sammen med Anna Paquin. Foto: Peacock.

– Hele poenget med serien for meg er å gi familien en sjanse til å forklare hvorfor de tok alle avgjørelsene de tok, fordi de gjorde så mange feil i forhold til Berchtold og i forhold til myndighetene. Jeg virkelig ønsket å gjøre det jeg kunne for å vise hvor forvirret de var da de gikk gjennom alt dette. Hoppe ut av flyet og håpe at fallskjermen skulle åpne seg.

– Jeg håper den åpner seg, slenger jeg inn.

– Ja!

– Wow! En absolutt glede å få gjøre dette!

Før intervjuet mitt med Hanks og Lacy har jeg her i Amsterdam snakket med syv andre skuespillere (Ethan Peck og Rebecca Rominj fra Star Trek: Strange New Worlds, Demian Bichir fra Let the Right One In, Bokeem Woodbine og Yerin Ha fra Halo og Jeff Wilbusch og Juliana Canfield fra The Calling), et gjennomgående tema jeg har tatt opp er lidenskap og takknemlighet. Fra en noe keitete start på intervjuet, ble dette et tema som overrasker og gleder dem to. Stemningen var knallgod.

– Jeg snakker med alle her nede om lidenskap og takknemlighet. Vi lever i en tid hvor det er mange utfordringer, nok av polarisering. En krevende tid. Derfor ønsker jeg litt fokus på det positive. Hva setter du pris på med kollegaen din her Jake? Og du med din kollega Colin?

– Oh wow! Dette er en absolutt glede å få gjøre! Kommer det kontant fra Lacy. Blikket er fylt med entusiasme og energi.

– Greit, jeg starter!

– Det bør være bra, flirer Hanks.

– Vi filmet dette under alle Covid-prosedyrene som var på plass for sikkerheten til rollebesetningen og mannskapet, noe som i seg selv skapte vanskeligheter, sier han. Han vektlegger ordene, det er åpenbart vanskelig å hente frem minnene fra en krevende tid for oss alle.

– Det er vanskelig nok å «krangle» med materialet vi har å jobbe med hver dag. I seks pluss måneder. Vi spilte inn borte fra hjemstedet. Ingen av oss bor i Atlanta, hvor mesteparten ble spilt inn. Det var alltid en trøst for meg å vite at det var noen andre med lignende tankesett og verdsettelse og balanse mellom å gi alt for dette prosjektet. Og også å vite at det er en TV-serie og at det er et liv å leve utenfor dette. Det å vite at du har en lignende person å henge med, sikret en form for balanse . Det å vite at vi begge er her sammen i stormen, ler han.

– Det vil jeg alltid være takknemlig for, avslutter han. Det fremstår åpenbart at de to knyttet tette bånd under de svært spesielle omstendighetene under pandemien.

– Jeg vil faktisk si, ironisk nok, det samme. Jeg ville gå enda lenger og si at det var hyggelig å vite at det var mye vi hadde til felles. Vi er begge familiemenn, jobbet med noe som skremte oss, men som vi tok et steg videre i sammen. Det jeg fant virkelig fantastisk var at det ikke krevde innsats for å bli kjent med hverandre. Det bare klikket. Vi jobbet likt, snakket om alt vi likte og forsøkte å le så mye vi kunne inntil de sa «Action!» og så være veldig, veldig seriøse. Med en gang de sa «kutt!» gikk vi tilbake til å snakke om hva som helst, du vet, morsomme ting.

– Det gjorde begynnelsen av prosessen mye enklere og så gjorde det resten av serien så mye vanskeligere, for vi hadde ikke scener sammen lengre, ler han.

– Colin sendte meg en tekstmelding på et tidspunkt. «Dude! Er du egentlig med i serien lengre?» Vi hadde ikke sett hverandre på en måned. Han hadde sine scener og jeg hadde mine. Og det var det det var.

Med det gikk vi tom for tid.

– Takk skal dere ha, jeg ønsker dere alt godt! sier jeg, litt skuffet over at det ikke var mer tid å snakke med de to, nå som de lettere fanboy-vibbene hadde gitt seg og vi hadde fått i gang en god samtale med latter og innsikt.

– Takk skal du ha. Det samme ønsker jeg deg, sier Colin, til fyren foran seg som hadde begynt det hele med å messe i vei om faren hans.

Men det gikk nok bra, for idet jeg gikk ut av døren hørte jeg de to snakke sammen.

– Det var en fin måte å avslutte dagen på, sier Lacy.

– Ja, absolutt, svarer Colin Hanks.

Thrilleren A Friend of the Family kan du se eksklusivt på SkyShowtime og tjenester som inkluderer den, eksempelvis Strim og Allente.

2022fre04nov09:00PremiereA Friend of the Family sesong 1SkyShowtime 0 Til Strim

Populære intervjuer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her