Serier vi ser frem til å se på nytt på Disney+ Star

Disney+ utvider med Star 23. februar. I første omgang er det nærmere 60 serier som legges til, her finner vi flere kjente og mindre kjente klassikere.

Hvilke ser vi mest frem til å sjekke ut? Her er fem serier som for alltid vil være viktig del av seriehistorien, og som vi gleder oss til å sjekke ut igjen.

Det er nok av serieklassikere å velge mellom. Samtidig har flere serier alt vært tilgjengelig lenge på andre strømmetjenester (og er det også nå). Vi har funnet frem til noen eldre serier som ikke har vært like mye tilgjengelig.

Fem serier vi gleder oss til å se igjen

Alias

Alias. Foto: ABC
Alias. Foto: ABC

Spionthrilleren var en av mesterregissøren Quentin Tarantinos favoritter da den tok seere med storm i 2001. Han var til og med så glad i serien at han hadde en gjesterolle. Vi tuller ikke, dette skjedde virkelig! Spørsmålet er: Har serien tålt tidens tann?

Alias er øverst på listen fordi den har glitret med sitt fravær på strømmetjenestene. 20 år etter premieren er det endelig mulig å sjekke ut sjekke ut serien som satt J.J. Abrams og Jennifer Garner på kartet.

Abrams er en mester i spenning og mystikk. Han ble gitt muligheten med Alias i 2001 etter å ha vært medskaper på Felicity og skrev manuset for Armageddon. Det ble en suksess, og siden har han gitt oss Lost, Fringe og filmer som Cloverfield og Star Wars: The Force Awakens. For de av dere som ikke har sett Alias blir dette i så måte også mulighet for litt TV-historie.

I hovedrollen spiller Garner dobbeltagenten Sydney Bristow. Vi minnes serien som en intens thriller med mange overraskende sprell, ikke minst en uforglemmelig cliffhanger i sesong to. Det skal bli særdeles kjekt å se om serien kan leve opp til de gode minnene.

Sjekk mer info om serien på seriesiden.

M*A*S*H

Skal vi først snakke TV-historie så kan vi ikke komme utenom legendariske M*A*S*H. (Serien er ikke listet på selve STAR-premieren, men antas å komme i løpet av året). Dette er en av TV-historiens mest sette serier og den sanket inn priser da den ble sendt på 70-tallet. En unik kombinasjon av komedie med noe viktig på hjertet. USAs krigføring ble bragt til amerikanske seere med nok av kritikk.

Alle over 30 år har nok minner av at denne ble vist daglig på TV 2 på 90-tallet. Dette kan bli et nostalgisk gjensyn, mens det for yngre seere er en godbit som er verdt å få med seg for å få litt ballast til serievanene sine. Denne holder seg overraskende godt etter så mange år.

Dette kan også markere starten på at eldre klassikere for alvor finner veien til strømmetjenestene. For det er heller labert utvalg med serier fra før 90-tallet. Dette håper vi endrer seg med Disney+ Star og kommende tjenester som HBO Max og Paramount+.

Sjekk mer info om serien på seriesiden.

Terra Nova

Terra Nova. Foto: Fox
Terra Nova. Foto: Fox

Var denne virkelig så dårlig?

Ikke alt på denne listen er det vi minnes som en god serie, dette er et slikt tilfelle. Terra Nova vil likevel ha en spesiell plass i vårt seriehjerte, fordi den var en av de første nye seriene vi var hypet på her i Serienytt. Vi feirer ti år i år og denne kastet vi oss over i 2011.

Dette er også en av TV-historiens største seriefiaskoer. Prestisjeprosjektet, som blant annet involverte Steven Spielberg, hadde en trøblete produksjon, slet med seertall og ble økset etter bare 13 episoder. Alt som kunne gå galt gikk galt.

Utgangspunktet var jo helt nydelig. I en dystopisk fremtid dro mennesker tilbake i tid til da dinosaurene herjet. Dessverre minnes vi denne som en stadig større skuffelse uke etter uke, langt unna hva giganter som Lost og Breaking Bad unnet oss.

Men tiden leger alle sår og det kan jo være vi bare var i et alt for grettent hjørne? Var serien forut for sin tid? Fungerer den bedre som bingemat? Hadde vi helt feile forventninger? Hvem vet?!? Vi skal gi den en ny sjanse.

Sjekk mer info om serien på seriesiden.

Lost

Ingen liste er komplett uten Lost. Dette er serien som har engasjert oss mest av de nevnte. Dette er rett og slett en legendarisk serie som nå er blitt såpass gammel at den blir et nostalgisk gjensyn for alle som fulgte den på TVNorge, mens det for nye generasjoner absolutt er en severdig opplevelse å få med seg.

Første episode er fortsatt en av de beste TV-episodene i manns minne. Her blir du raskt sugd inn i mystikken. Da den gikk på TV falt mange av utover i sesong to, da de dro det litt ut i det langtekkelige. Men serien fikk for alvor opp dampen i tredje sesong og kjørte full guffe frem til en kontroversiell avslutning ikke alle var fornøyd med (vi hadde lite å utsette på den).

Serien har tidvis vært tilgjengelig på strømming, på henholdsvis Netflix og Viaplay, men aldri lenge nok til at vi har begitt oss ut på et fullstendig gjensyn. Nå som den er på Disney+ blir det lettere å sette av tid til å ta en ny gjennomgang.

Sjekk mer info om serien på seriesiden.

Buffy

Det er drama på Buffy-fronten med flere av skuespillerne som har tatt avstand fra serieskaperen Joss Whedon. Det er trist å høre om opplevelsen skuespillere hadde på settet.

Selve serien har funnet sin fortjente plass i TV-historien som både banebrytende og unik. Tøffe actionkvinner er heldigvis blitt mer vanlig på seriefronten i nyere tid, men da denne kom på 90-tallet var uhørt. Serien om vampyrjegeren er en stor metafor på det å bli voksen og den har blitt analysert mer enn de fleste serier i årene etter at den ble avsluttet i 2003. Den ga også spin-off serien Angel.

Buffy er girl-power og er viktig TV-historie på så mange fronter at den fortjener en sjanse. Holder den seg like godt? Sjekk ut og gjør deg opp en dom.

Den banet vei for tøffe kvinner i hovedrollen, sparket i gang karrieren til Sarah Michelle Gellar, Joss Whedon (Firefly, Avengers), Alyson Hannigan (How I Met Your Mother) og David Borenaz (Bones, SWAT). Den gjorde også vampyrer til godkjent TV-underholdning lenge før vi fikk The Walking Dead og True Blood og er nå også blitt et eksempel på en serie som hadde et arbeidsmiljø som det er avdekket skapte traumer for enkelte involverte. Dette er derfir en serie interessant å sjekke ut igjen av flere årsaker.

Sjekk mer info om serien på seriesiden.


Podcast: Vi snakker Disney+ Star

Les også: Dette er Disney+ Star

Les også: Dette er filmene og seriene som kommer på Disney+ Star

Oversikt: Serier på Disney+

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse

Følg oss

Annonse

Populært på Disney+For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Disney+, Strim, Viaplay
8.3
AnnonseTil Disney+
X
X
X