Nyheter Gina Carano er sparket fra The Mandalorian

Gina Carano er sparket fra The Mandalorian

-

Annonse

Disney-eide Lucasfilm har fått nok av uttalelser fra Gina Carano og har valgt å avslutte samarbeidet med skuespilleren. Agentbyrået hennes har gjort det samme.

Måneder med kontroversielle uttalelser

Carano spiller Cara Dune i The Mandalorian og planene var at hun skulle bli med videre i tredje sesong. De siste måneders uttalelser via sosiale medier har vært en verkebyll for selskapet. En nylig uttalelse hvor hun sammenligner behandling av republikanere med hvordan jøder ble behandlet før 2. verdenskrig, skal ha vært siste dråpen som fikk begeret til å renne over.

I en uttalelse beskriver Lucasfilm-representant hennes uttalelser som avskyelig og at det ikke er planer om å inkludere henne i fremtidige prosjekter.

Ble opplyst av Pascal

Hun har også fremmet konspirasjonsteorier rundt valget i USA, sådd tvil om Jeffrey Epstein tok selvmord, latterliggjort bruk av maske og gjort narr av transpersoners bruk av pronomen ved å selv anvende Boop/bob/beep. For sistnevnte mente hun at hun var misforstått, hun fjernet det etter at Pedro Pascal informerte henne om hensikten med bruk av pronomen for transpersoner.

Pascals egen søster har nylig kommet ut som transperson. I november ga Pascal sin støtte til Carano, men det er foreløpig ikke kommet noen uttalelser fra kolleger etter den siste utviklingen i saken.

Smittevern og arbeidsmiljø

Kontroversene står i sterk kontrast til flere av hennes skuespillerkolleger, som har promotert maskebruk og inkludering. Blant annet seriens stjerne Pedro Pascal, samt Ryan Reynolds (Caranos kollega fra Deadpool-filmene). Bransjen er blitt rammet hardt av viruset og en stjerne som Tom Cruise har utvist nulltoleranse for alle som ikke tar smittevern på alvor, da det betyr økt risiko for produksjonsteamets helse, medfører store ekstrautgifter og fare for forsinkelser ved smitte.

For selskap handler dette også om å sikre arbeidsmiljø og ofte er det klausuler i kontrakter som setter krav til skuespillere. Det er uvisst om noen av Caranos kolleger har uttalt bekymring for hennes uttalelser eller om en slik klausul er brutt. Det er primært uttalelsene Lucasfilm opplyser er årsaken til at et videre samarbeid ikke er ønskelig.

Det er også et pågående oppgjør med manglende inkludering i Hollywood, med særlig vekt på å bedre inkludere kvinner, transpersoner og personer med flerkulturell bakgrunn. Virkemidler har også skapt kontroverser, spesielt rundt det som omtales som «kanselleringskultur» og «kulturkrig».

The Mandalorian er fornyet for en tredje sesong, som snart starter innspillingen. Stjernen Pedro Pascal er også klar for den kommende HBO-serien Last of Us, som vil bli prioritert foran eventuelle fremtidige sesonger av The Mandalorian.


En oppfordring til våre lesere

Slike saker som dette skaper ofte opphetede og polariserende diskusjoner. Vi vil oppfordre alle om å sette slike saker i kontekst av forhold i USA, som har en annen historie, arbeidsmiljø og problemstillinger enn det som gjerne er tilfellet i Norge. Slike saker tolkes derfor av mange ofte etnosentrisk fremfor kulturrelativt.

For full åpenhets skyld: Vårt mål er å få frem viktig informasjon som ellers ikke ville blitt kjent. Serienytts journalistikk legger særlig vekt på viktigheten av å fremme godt arbeidsmiljø, inkludering og ytringsfrihet for de involverte i produksjoner og vil prioritere omtale av slike saker. Dette kan prege vår dekning. I våre intervjuer med bransjefolk er slike tema noe som tas opp og vår oppfatning er at bransjens egne påpeker utfordringer i Hollywood og ønsker å bedre arbeidsforholdene.

Ønsker du å diskutere saker som dette her forventes det saklighet og nyanser, hvor temperaturen holdes på et nivå som gjør dette mulig. Vi vil oppfordre om det samme på andre plattformer


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

The Mandalorian

Handlingen i The Mandalorian foregår i Star Wars-universet i tiden etter Imperiets fall og før fremveksten av "First Order". Vi følger en ensom dusørjeger i de ytre delene av galaksen.

Recap & anmeldelser

The Mandalorian-sjokket: – Godt mulig den gøyeste episoden jeg noensinne har sett

Disney+ avslutter det gøyeste serieåret i manns minne med en gavepakke til fans.

Sterkere sammen! Recap av The Mandalorian S02E01

Alt føles så familiært når The Mandalorian nå er tilbake. Godt er det, for vi trenger en underholdende leksjon om trøblete fordommer.

The Mandalorian er strømmegalaksens nye stjerne

Det er treff på første forsøk for Disney+, som med The Mandalorian alt har sikret seg ett av strømmelandskapets største trekkplaster.

Disney-nytt

Loki har premiere 11. juni på Disney+

Marvel-satsingen Loki blir en av sommerens storserier. Disney+ har nå bekreftet at premieren blir 11. juni.

De beste seriene på Disney+ ifølge IMDb-brukerne (2021) – OPPDATERT

Tradisjon tro serverer vi en løpende oppdatert oversikt over tilgjengelige serier som har fått høyest gjennomsnittlig karakter på nettstedet IMDb.

Anbefalte serierFor Sci-fi fans
Fra seriedatabasen

X
X
X