ArtikkelserierTopplister2020: Dette var de beste nye seriene ifølge IMDb-brukerne

2020: Dette var de beste nye seriene ifølge IMDb-brukerne

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

IMDb-brukerne har stemt gjennom et helt år. Av hundretusener av avgitte stemmer er det kun ca 30 som har klart å nå det prestisjetunge 8 av 10 i snitt:

«Internettfolkets» røst

Eksperter både nasjonalt og internasjonalt har kåret sine favoritter fra året som har gått. For å fange opp «folkets røst» er IMDb en grei pekepinn.

Tradisjon tro gir vi deg oversikt over hva som er høyest rangert av nye serier. Med nye mener vi at de hadde internasjonal premiere i 2020.

Den nye dyrlegen. Foto: NRK
NRK-aktuelle ‘Den nye dyrlegen’ sniker seg i skrivende stund inn på listen. Foto: Channel 5

Vi har satt en nedre grense på 8. Som betyr at en haug med knallgode serier ikke er med i listen, for det skal normalt mye til for å komme seg såpass høyt opp. Det bør likevel sies at man sjeldent blir skuffet av serier på over 7 i snitt også.

Vår oversikt viser deg hvor du kan se serien i Norge, men du finner også ytterligere informasjon inne på seriesidene.

IMDb-brukernes nye favoritter fra 2020:

Listen inneholder alle serier som har over 8 i snitt fra 2020. Den oppdateres automatisk, som betyr serier kan ramle inn og ut av listen i påfølgende år om snittet deres går opp eller ned.

Sjangerknapp
 • Alle
 • Drama (17)
 • Komedie (9)
 • Animasjon (7)
 • Barn (5)
 • Romanse (4)
 • Periodedrama (3)
 • Thriller (3)
 • Action (2)
 • Fantasy (2)
 • Miniserie (2)
 • Musikal (2)
8.8
Drama, Komedie, Romanse

It’s Okay to Not Be Okay

Netflix
En asosial barnebokforfatter legger ut på en usedvanlig emosjonell reise sammen med en oppofrende helsearbeider i psykiatrien.
Ferske episoder ute
8.7
Komedie

Ted Lasso

Apple TV+
Med erfaring fra amerikansk fotball tar trener Ted Lasso en uvanlig utfordring: Å trene et profesjonelt fotballag i England, en idrett han ikke har peiling på.
8.6
Komedie

Staged

En rollebesetning forsøker på desperat vis å holde øvelsene igang under koronapandemien.
8.6
Drama, Miniserie, Periodedrama

The Queen’s Gambit

Netflix
Det foreldreløse sjakkgeniet Beth Harmon vokser opp under den kalde krigen, hvor han kjemper en hard kamp for å bli verdens beste sjakkspiller.Serien er basert på boken med samme navn fra 1983, skrevet av Walter Tevis.
8.6

The Adventures of Paddington

Paramount+, Strim
Vi følger teddybjørnen Paddington på hans eventyr, etter at familien Brown finner ham forlatt på Paddington stasjon og tar ham med seg hjem.
8.5
Komedie

Julie and the Phantoms

Netflix
Julie er en tenåring som finner sin lidenskap for musikk og livet med hjelp av bandet The Phantoms, som har vært ferdig i 25 år. Hun hjelper de å bli bandet de aldri selv maktet å bli.
8.5
Drama, Romanse

Normal People

NRK TV
Connell og Marianne komplisert forhold, vi følger de to gjennom skolegang og starten på karrieren.Serien er basert på Sally Rooneys bok ved samme navn.
8.4
Drama

All Creatures Great and Small

NRK TV
James Herriot prøver lykken som dyrlege på den engelske landsbygden. Serien er basert på en 50 år gammel bokserie. En serieutgave fra 1978 eksisterer også.
8.4
Animasjon, Barn

Stillwater

Apple TV+
Søsknene Karl, Addy og Michael har en veldig spesiell nabo i den vise pandaen Stillwater. Hans vennskap og historier gir de nye perspektiv på verden, de selv og hverandre.
8.4
Action, Animasjon, Barn, Eventyr

Kipo and the Age of Wonderbeasts

Netflix
Etter et mutant-utbrudd i 2017 blir mennesker tvunget til å leve i skjul. Etter et angrep ender Kipo opp på overflaten og må sammen med andre overlevende dra på et eventyr for å finne sitt hjem og sin savnede far.
8.4
Animasjon, Barn

Trash Truck

Netflix
6 år gamle Hank har en stor fantasi og en enda større venn: En bossbil.
8.3
Komedie

Dave

Disney+, HBO Nordic, Strim
Komiserie basert på livet til rapperen og komikeren Lil Dicky.
8.2
Drama, Miniserie

I Know This Much is True

HBO Nordic
Derek Cianfrance står for regi av miniserien basert på 1998-boken ved samme navn. Mark Ruffalo spiller hovedrollene som identiske tvillinger.
8.2
Animasjon, Barn

The Midnight Gospel

Netflix
En romcast-programleder som reiser gjennom surrealistiske verdener i universsimulatoren sin, tar for seg eksistensielle spørsmål om livet, døden og alt imellom.
8.2
Drama, Krim

ZeroZeroZero

HBO Nordic, Strim
Vi følger ferden til en kokainforsendelse fra det øyeblikket en mektig italiensk mafiagjeng bestemmer seg for å kjøpe den, gjennom pakkingen i Mexico, skipingen over Atlanterhavet, og til lasten er levert og betalt for.
8.2
Drama

Patria

HBO Nordic, Strim
Patria forteller en historie som spenner over tre tiår, om det spanske Baskerland som trues av ETAs separatistterrorisme. Serien følger to familier som befinner seg på motsatte sider av den voldelige konflikten. Bittoris liv faller i grus dagen ETA dreper mannen hennes, Txato, midt på åpen gate. Forholdet til hennes nære venn, Miren, hvis sønn er en del av ETA, tar brått slutt som et resultat av hendelsen. Begge familiene må håndtere sorg og moralske dilemmaer mens livet går sin gang. Vil de en dag kunne tilgi, legge forskjellene til side, og gå videre?
8.1
Drama

The New Pope

C More, HBO Nordic, Strim, TV2 Sumo
Serie fra The Young Pope-skaper Paolo Sorrentino. Miniserien er satt til moderne tid, med John Malkovich i hovedrollen. Jude Law, som hadde hovedrollen i The Young Pope, er også med.
Fornyet
8.1
Drama, Komedie, Periodedrama

The Great

HBO Nordic
Historien om Catherine the Great og hennes eksplosive forhold med mannen Peter, som regjerte over Russland.
Fornyet
8.1
Action, Drama, Krim

Gangs of London

Strim, TV2 Sumo
Kampene mellom rivaliserende gjenger i nåtidens London skaper drama, problemer for lokale myndigheter og setter mange liv i fare i denne britisk-amerikanske serien fra Sky og Cinemax.
8.1
Drama, Fantasy

Mystic Pop-up Bar

Netflix
En unik mann jobber for en flere hundre år gammel bareier. Han hjelper mennesker ved hjelp av en spesiell evne: Han kan gå inn i drømmene deres.
Ferske episoder ute
8.1
Drama, Romanse

Love, Victor

Disney+
Victor er en ny student på Creekwood High School som sliter med å finne seg til rette. Han er usikker på egen seksuelle legning og har utfordringer på hjemmefronten.
8.0
Drama, Krim, Spenning, Thriller

Defending Jacob

Apple TV+
Miniserien handler om to foreldre som opplever at sønnen blir arrestert og siktet for mord. Det er starten på en intens kamp for å renvaske sønnen sin, som driver foreldrene til kanten av stupet.
8.0
Drama

22. juli

NRK TV
Historien om terrorangrepet 22. juli fortelles gjennom de mange som på ulike måter ble berørt i sitt arbeid: Helsearbeidere, politifolk, lærere og journalister som gjennomgikk en nasjonal tragedie.
8.0
Komedie, Science Fiction

Upload

Amazon Prime Video
I en nær fremtid kan mennesker bli "lastet opp" til et virtuelt liv etter døden. Den unge utvikleren Nathan Brown blir etter en ulykke lastet opp til familiens "etterliv".
8.0
Animasjon

Great Pretender

Netflix
Japans selverklærte beste svindler Makoto Edamura får mer enn han hadde regnet med når han forsøker å svindle Laurent Thierry - en svindler i verdensklasse.
8.0
Drama, Spenning, Thriller

Unorthodox

Netflix
Serien er basert på bestselgerboken Unorthodox av Deborah Feldman. En kvinne avviser sin radikaliserte oppvekst og setter ut på spennende eventyr og et nytt liv i Berlin. Ferden leder også til avdekking av mørke familiehemmeligheter.
Ferske episoder ute
8.0
Animasjon, Komedie

Solar Opposites

Disney+
En familie av romvesen flytter til USA, hvor de må finne ut om livet egentlig er bedre enn på sin egen hjemplanet.

Tidligere år

Annonse

Relevante nyheter

Ukens serie- og sesongpremierer uke 43, 2021: Chucky inntar Halloween-helgen

Nærmere et dusin nye serier, en håndfull seriepremierer og rundt 30 serier som er ute med nye episoder. Vi gir deg oversikten.

Fena: Pirate Pricess overrasker som kvalitetsanime

I den nye anime-serien møter vipirater, briter, glassblåsere, søte smellfeite hunder, bueskyttere, samuraier, blafrende seil og stormende hav

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

HBO Nordic, Netflix, Strim, Viaplay
8.4
Fornyet

Outlander

X
X
X