2018: Dette var de beste nye seriene ifølge IMDb-brukerne

Del nyheten

Hvilke nye serier mener brukerne av IMDb var de beste i 2018? Vår oversikt gir deg svaret. I tillegg får du oversikt over hvor du kan se seriene.

IMDb har eksistert siden 1990. Nettstedet lar brukerne gi karakter fra 1-10 på både serier og filmer. Databasen til IMDb inneholder over 146 000 serier.

Italienske My Brilliant Friend trollbandt sitt publikum i 2018. Foto: HBO Nordic

I vår egen Seriedatabase finner du oversikt over blant annet hvor seriene er tilgjengelige. For å se på hva IMDb-brukerne mener er de beste seriene har vi satt sammen følgende oversikt. Den oppdateres automatisk etter hvert som karakterer endrer seg, nye serier blir lagt til eller serier fjernes.

Vi har satt en nedre grense på 8.0 i snitt. Serier som har høyere snitt enn dette er det stor sjanse for vil falle i smak for de fleste.

De høyest rangerte nye seriene i 2018 på IMDb

Sjanger

Sjanger
Fornyet

Yellowstone

Allente, Paramount+, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Western
8.7
I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

The Haunting of Hill House

Netflix
Drama, Miniserie, Skrekk, Spenning, Thriller
8.6
Historien hopper mellom fortid og nåtid når en oppbrutt familie bearbeider skremmende minner om det gamle hjemmet deres og de nifse hendelsene som jagde dem ut.
Avsluttes

My Brilliant Friend

HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
8.6
Basert på bøkene til Elena Ferrante. Bestevenninnen til Elena Greco forsvinner en dag, noe som får henne til å skrive ned historien om deres 60-år gamle vennskap. Serien er en samproduksjon mellom italienske Rai og HBO.
Fornyet

Hilda

Netflix
Animasjon, Barn
8.6
Bli med Hilda da hun reiser fra en villmark med alver og kjemper til Trollberg, en travel by stappfull av nye venner og mysteriøse skapninger.

Pose

Disney+, HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
8.6
Amerikansk musikal fra Glee- og American Horror Story-skaper Ryan Murphy. Serien er satt til New York i 1986 og utforsker ulike sosiale lag i storbyen.
Fornyet

Cobra Kai

Netflix
Action, Drama, Komedie
8.6
Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karate-treningssenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos Johnny.Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og involverer en ny generasjon - blant annet de to kamphanenes egne barn.De to første sesongene ble først sendt på Youtube, men Netflix overtok serien fra og med tredje sesong.

Sacred Games

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.5
Organisert kriminalitet, korrupsjon, politikk og spionasje i Mumbai danner grunnlaget for et drama som vikler sammen livene til de privilegerte, kjendiser og de blodtørstige.Serien er Netflix sin første indiske serie.

O Mecanismo

Netflix
Drama, Spenning, Thriller
8.4
Historien er løst basert på etterforskningen av påstått korrupsjon hos private og statlige olje- og entreprenørselskap i Brasil.

Narcos: Mexico

Netflix
Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.4
Guadalajara-kartellets vekst på 80-tallet danner bakteppet for serien om DEA-agent Felix Gallardo. Serien er en spin-off av Narcos.

Unknown Soldier

HBO Max, Strim
Drama, Periodedrama
8.4
Den finske serien Unknown Soldier (originaltittel «Tuntematon Sotilas») er basert på den bestselgende romanen om andre verdenskrig skrevet av den finske forfatteren Väinö Linna i 1954, en bok som regnes som en av landets store litteraturklassikere. Serien følger et kompani av finske soldater i tre år på slagmarkene under Fortsettelseskrigen mot Sovjetunionen.
Fornyet

Succession

HBO Max, Strim
Drama
8.4
Sabotasje, opprør og maktkamp oppstår i den mektige Roy-familien når familiens overhode (Brian Cox) ønsker å tre tilbake.

Violet Evergarden

Netflix
Animasjon
8.4
Krigen er over og Violet Evergarden trenger en jobb. Hun er følelsesløs og merket for livet, og tar seg jobb som brevskriver for å forstå seg selv og fortiden sin.

De Dag

Spenning, Thriller
8.4
Et bankran går fullstendig ut av kontroll.

The Terror

Amazon Prime Video
Drama, Spenning, Thriller, Periodedrama
8.3
The Terror er satt til 1847, hvor en ekspedisjonsbesetning fra den britiske marinen søker etter Nordvestpassasjen. Et mystisk rovdyr jakter på skipene deres, i noe som blir et spenningsfylt og desperat spill for overlevelse. Serien er en oppdiktet fremstilling av kaptein Sir John Franklin sin tapte ekspedisjon med HMS Erebus og HMS Terror.
Fornyet

Barry

HBO Max, Strim
Komedie
8.3
Komiserien handler om den tidligere marinesoldaten Barry (Bill Hader, Saturday Night Live) som jobber som en billig leiemorder i midtvesten i USA. En dag innser han at han drømmer om noe helt annet: Å bli skuespiller.
Avsluttes

Jack Ryan

Amazon Prime Video
Action, Drama, Spenning, Thriller, Spionthriller
8.3
Jack Ryan (John Krasinski) er en lovende CIA-analytiker som noe ufrivillig blir benyttet i feltet. Ryan ender opp med å avdekke et mønster av kommunikasjon mellom terrorister, noe som plasserer han i sentrum av et farlig spill med en ny form av terrorisme som truer med ødeleggelse på en global skala.
Fornyet

Final Space

Netflix
Animasjon, Komedie
8.3
Astronauten Gary og hans romvesen-venner drar på eventyr og forsøker å finne svar på mysteriet «Final Space».

Killing Eve

HBO Max, Strim
Drama, Spenning, Thriller
8.3
Eve Polastri er en MI5 agent på et farlig oppdrag: Å jakte og fange en nådeløs snikmorder.

Something in the Rain

Netflix
Drama, Romanse
8.2

To mennesker går fra å være bekjente til å bli et par når Yoon Jin-ah oppdager at hun har følelser for bestevennens yngre bror.

Sharp Objects

HBO Max, Strim
Drama, Krim, Miniserie, Spenning, Thriller
8.2
Krimjournalisten Camille Preaker har nylig blitt behandlet på psykiatrisk sykehus etter år med selvskading. Hun vender hjem til WInd Gap, Missouri, for å etterforske mordet på to unge jenter.Miniserien er basert på Gillian Flynns debutroman ved samme navn.

Deadly Class

Allente, Strim, Viaplay
Action, Drama, Krim, Spenning
8.2
Vi følger livene til eleer ved King's Dominion, en eliteskole for leiemordere. Serien baseres på bøkene med samme navn.

Wolf

Netflix
Action, Miniserie
8.2
Tyrkiske elitesoldater må håndtere et hektisk liv privat og profesjonelt når både ytre og indre fiender setter landet under store prøvelser i 2014.
Fornyet

Bodyguard

Netflix
Action, Drama, Krim, Spenning, Thriller
8.2
En krigsveteran får i oppdrag å være livvakt til en politiker som var en viktig fortaler for krigen han var med å utkjempe.

The Dragon Prince

Netflix
Action, Animasjon, Eventyr
8.2
To menneskelige prinser danner et uvanlig samarbeid med en snikmorder sent for å drepe de. De reiser på oppdrag for å skape fred.

The Kominsky Method

Netflix
Komedie
8.2
Den en gang så kjente Sandy Kominsky og hans agent Norman Newlander navigerer livet som seniorer i Los Angeles, en by som verdsetter det vakre og unge.

Being 29

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Komedie
8.2
Julie og Jesper nærmer seg 30-årene, noe som skaper nok av bekymring om forventninger.
Fornyet

A Discovery of Witches

Discovery+, HBO Max, Strim
Drama, Fantasy
8.2
Historikeren og heksen Diana Bishop som finner et gammelt forhekset manuskript. Sammen med vampyren Matthew Clairmont beskytter hun manuskriptet samtidig som de forsøker å avdekke flere mysterier.Serien er basert på boktrilogien All Souls skrevet av Deborah Harkness.

Patrick Melrose

Discovery+, HBO Max, Strim
Drama, Miniserie
8.2
Patrick Melrose er basert på den kritikerroste bokserien av Edward St. Aubyn. Den engelske overklassen får gjennomgå idet vi følger Patrick Melroses kamp for å finne fotfeste i livet etter en fortid med mishandling og avhengighet.

Hvite gutter

Discovery+
Komedie
8.2
En kompisgjeng i midten av tyveårene er motvillig i ferd med å ta steget utfor voksen-stupet – åtte år for sent og totalt uforberedt. Hvite gutter er en humorserie regissert av Julian Hagemann og Caroline Johansen. Hovedrollene spilles av Eirik Hvattum, Jørgen Evensen, Torjus Tveiten og Johannes Fürst.

Arthur’s Law

Komedie
8.1
Arthur er litt av en taper. Han er arbeidsløs, mistet hånden og får ikke til særlig mye. Han legger planer for å ta livet av konen, slik at han kan innkassere livsforsikringen hennes.

Counterpart

Allente, Strim, Viaplay
Drama, Science Fiction, Spenning, Thriller
8.1
Spionthriller med et sci-fi element. Howard Silk oppdager at det eksisterer et parallelt univers, med besøkende som er ute etter å gjøre stor skade på vår verden. I samarbeid med sin identiske motpart fra den andre siden må de gjøre sitt ytterste for å finne spionene og stanse de.

On My Block

Netflix
Drama, Komedie
8.1
Komiserie skapt av Lauren Iungerich (Awkward), Eddie Gonzales og Jeremy Haft. Serien handler om en gjeng skarpe og gatesmarte venner som navigerer sin vei gjennom triumf, smerte og alt som er nytt ved videregående skole i Los Angeles.

Scissor Seven

Netflix
Animasjon
8.1
Seven er usedvanlig dyktig med saksene og flink til å holde seg skjult. Han tilbyr sine tjenester som snikmorder.

Altered Carbon

Netflix
Action, Drama, Krim, Science Fiction, Spenning, Thriller
8.1
Altered Carbon finner sted i fremtiden, hvor det menneskelige sinn kan digitaliseres. Å dø er nå ikke mer enn en ubeleilighet, da sinnet er lagret på en "hjernebark", som enkelt kan plasseres i en ny kropp, kalt "sleeves".Serien følger Envoy-soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman, The Killing), som gjenopplives flere århundre etter sin død, for å etterforske et mordforsøk på Laurens Bancrof (James Purefoy, Hap and Leonard), verdens rikeste mann. Etterhvert som etterforskningen utvikler seg, blir det klart for Kovacs at hans fortid ikke er så glemt som han først antok.

Becca’s Bunch

Allente, Paramount+, Strim
Animasjon, Barn
8.1
Den lille fuglen Becca og hennes 'bunch' av venner leter etter eventyr i Wagtail-skogen.

The Looming Tower

Amazon Prime Video
Drama, Spenning
8.0
The Looming Tower følger den økende trusselen fra Osama Bin Laden og Al-Qaida, og har et kontroversielt syn på hvordan rivaliseringen mellom CIA og FBI utilsiktet kan ha lagt til rette for tragedien 11. september og krigen i Irak.Her blir vi kjent med blant annet John O'Neill (Jeff Daniels), den bestemte og tøffe sjefen for FBI New York sin anti-terror gruppe; CIA-analytikeren Martin Schmidt (Peter Sarsgaard), som gjerne tror han er den smarteste personen i rommet; og Ali Soufan (Tahar Rahim, The Last Panthers), en ung FBI-agent som fort ender opp med å bli O'Neill sin protesjé.

Bad Banks

Drama, Spenning, Thriller
8.0
Den talentfulle investoren Jana Liekam befinner seg i midten av en giftig maktkamp basert på utpressing og manipulasjon.

Aggretsuko

Netflix
Animasjon
8.0
En sosialt utilpass regnskapsfører håndterer sine plagsomme kolleger ved å drikke øl og synge death metal.

Mr. Inbetween

Drama, Komedie
8.0
Scott Ryan, som også spiller hovedrollen som den kriminelle Ray Shoesmith. Han gjør sitt beste for å kombinere livet som kriminell og familiefar. 

Escape at Dannemora

Allente, Paramount+, Strim, Viaplay
Drama, Spenning, Thriller
8.0
Basert på den sanne historien om de to drapsdømte fangene Richard Matt og David Sweat som fikk hjelp til å rømme fra fengsel av den kvinnelige fengselsbetjenten Tilly Mitchell, som hadde en affære med de begge.
Fornyet

Titans

Netflix
Drama, Superhelt
8.0
Gothams Robin og Raven trenger hjelp for å bekjempe en global trussel. De danner superheltgruppen Titans med Beast Boy og Starfire.

Heimebane

NRK TV
Drama
8.0
En nyopprykket fotballklubb satser friskt i øverste divisjon. Når lagets trener får et illebefinnende satser klubben på landets første kvinnelige trener for et herrelag.

Hi Score Girl

Netflix
Animasjon, Komedie, Romanse
8.0
Vi følger en lidenskapelig gamer i en serie som utforsker gamingkulturen fra 90-tallet.

Maniac

Netflix
Drama, Komedie
8.0
Annie Landsberg og Owen Millgrim er to fremmede som møtes under en mystisk klinisk studie. Annie er misfornøyd og målløs, fiksert på sitt ødelagte forhold med moren. Owen streber med schizofreni.Serien er amerikansk nyinnspilling av den norske serien med samme navn fra 2014. Hakon Bast Mossige og Espen PA Lervaag står bak den norske versjonen, som ble sendt på TV 2.

Waco

Allente, Strim, TV 2 Play
Drama, Miniserie, Spenning
8.0
Miniserien handler om den nesten to måneder lange beleiringen av Waco, utenfor Texas i 1993. Beleiringen startet da AFT (Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) skulle ransake sekten Branch Davidiaans sin eiendom, på Mount Carmel. Istedenfor brøt det ut intens skuddveksling og FBI ble tilkalt.De omringet Mount Carmel i 51 dager, mens anspente forhandlinger pågikk mellom Gary Noesner (Michael Shannon, Boardwalk Empire) fra FBI og sektens leder David Koresh (Taylor Kitsch, True Detective). 

The Rookie

Allente, Strim, TV 2 Play
Action, Drama
8.0
John Nolan er en "rookie" i New York Politiet som drømmer om en karrière i politiet selv om han allerede er i 40-årene. Der må han blant annet takle utfordringer med yngre kolleger som avskriver det hele som en midtlivskrise.

Match

NRK TV
Komedie
8.0
En voksenversjon av den prisbelønte barneserien «Kampen» (2013), som gikk to sesonger på NRK Super. Stian er blitt voksen og prøver å få seg kjæreste. Som før blir han fulgt av to kommentatorer som sitter i en kommentatorbu og analyserer store og små hendelser i hverdagen hans. Med Herbert Nordrum, Martin Lund og Fredrik Steen.
Avsluttes

New Amsterdam

Allente, Netflix, Strim, Viaplay
Drama
8.0
Den briljante legen Max Goldwin (Ryan Eggold) blir direktør på et av USAs eldste offentlige sykehus. Han setter straks igang med å bekjempe byråkratiet for å gi pasientene den beste behandlingen som er mulig.
Annonse
X
X