NyheterMånedens serietips november 2020

Månedens serietips november 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Flere seriefavoritter er tilbake med koronaforsinkede sesonger, men månedens tips vies for det meste til nye serier. Spesielt actionfrelste har en skikkelig godbit å se frem til.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor en i Serienytt-teamet finner frem tips for enhver smak.

Ny normal seriehverdag

Vi aner konturene av en ny normal nå, med nye sesonger av serier som The Blacklist, Grey’s Anatomy og Station 19 på plass med nye sesonger.

Dette er populære importvarer som fikk produksjonen påvirket av pandemien, i tillegg forventes det at flere av historiene seriene forteller vil handle om prøvelsene verdenssamfunnet nå står overfor.

The Blacklist. Foto: NBC
The Blacklist er tilbake med ny sesong på Viaplay. Foto: NBC

At flere utsatte serier nå er på plass igjen betyr at det ikke mangler på serietilbud. Vi har over 20 nye serier så langt bekreftet også, derfor blir det nok en gang en luksusprøve å velge ut en håndfull serier å tipse deg om.

Vi skal komme tilbake med mer om de og andre serier senere. Sjekk også ut vår podcast for mer seriesnakk, tips og trivia.

  • Få full oversikt. Våre abonnenter kan selv sjekke ut seriekalenderen, hvor alle nye serier og sesonger legges til fortløpende.

La oss sjekke ut månedens tips:


C More og TV 2 Sumo

Ganngs of London sesong 1

10. november 2020

«Kampene mellom rivaliserende gjenger i nåtidens London skaper drama, problemer for lokale myndigheter og setter mange liv i fare i denne britisk-amerikanske serien fra Sky og Cinemax.»

Gangs of London er noe av det villeste jeg har sett. Serien starter som en ganske typisk gangsterserie om en maktkamp som oppstår når en gangsterleders død skaper et maktvakuum. Der serien skiller seg ut er actionsekvenser av en annen verden, her har britiske Sky ikke spart på noe.

Det er stilistisk og brutal kampsport-scener i en episode som avløses av skuddkamp, danske spesialsoldater og western-inspirert OK Corral-type øyeblikk i neste episode. Den London-baserte serien er svært internasjonal, det skal bli spennende å se hvordan de skal få til neste sesong (serien er fornyet) i de utfordrende produksjonsforholdene som følger av pandemien.

Dette er intenst og det er heldigvis også nok av overraskelser, engasjernede drama og spennende rollegalleri. Her er det noe for alle som elsker gangsterdrama eller action, det være seg Boardwalk Empire eller Banshee.

Vær obs på at det er mange brutale scener, noen som nok med rette kan skape debatt om hvor langt en serie bør gå.

Premiere 10. november på C More og TV 2 Sumo.

SERIESIDE


C More og TV 2 Sumo

Des sesong 1

9. november 2020

«Krimdrama om avhørene av seriemorderen Dennis «Des» Nilsen etter tilståelsen hans i 1983»

David Tennant er nok alene god nok grunn for mange nordmenn å prioritere en serie som dette. Den allsidige skuespilleren har overbevist både som etterforsker i Broadchurch, superskurk i Jessica Jones, eventyrer i Doctor Who og demon i Good Omens.

I Des briljerer han som seriemorder i en serie som bør falle i smak for krimfrelste.

Miniserien har premiere Premiere 9. november på TV 2 Sumo og C More.

SERIESIDE


Netflix

The Liberator sesong 1

11. november 2020

«Serien forteller historien om noen av de blodigste og mest dramatiske hendelsene fra andre verdenskrig. Offiseren Felix Sparks og hans tropp kjempet i over 500 dager for å befri Europa. Serien er basert på Alex Kershaw-boken The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey

Krigsdramaet har en unik visuell stil. Vil dette fungere? Vi baserer tipset vårt på det solide kildematerialet fra Alex Kershaw og trailerne, for serien har vi ikke sett enda. Vi forventer ikke en Band of Brothers-opplevelse, men The Liberator er et åpenbart valg for alle sulteforede krigsdrama-entusiaster.

Premiere 11. november på Netflix.

SERIESIDE


Viaplay

Professionals sesong 1

23. november 2020

«Handlingen starter med at satellitten til milliardæren Peter Swann eksploderer, noe som fører til mistanke om internasjonal spionasje og sabotasje. For å beskytte Swanns globale imperium fra hensynsløse rivaler, korrupte regjeringer og kriminelle miljøer, ansettes kontraspionasjeeksperten Corbo. Han setter sammen et lag av elitesoldater til å finne de skyldige og holde Swann i live.»

Viaplay satser på egenprodusert ameriansk action! Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Det er noe beundringsverdig over hvor offensivt Viaplay går til verks. De satser på serier som også vil være aktuelt for det amerikanske markedet (for et par år siden forklarte Peter Stormare meg om den strategien). Denne «angrep er det beste forsvar»-strategien er bemerkelsesverdig, med tanke på hvor tøff kampen i hjemlige trakter er blitt med stadig nye strømmetjenester som ramler inn over grensene.

Kan dette bli en suksess? Serien ser ut som en god dose underholdende og lettfordøyelig action, som Viaplay-abonnenter bør være godt vant med på grunn av de mange lignende amerikanske seriene som vises på strømmetjenesten.

Vi har enda til gode å se serien, men vi håper og tror at velkjente Tom Welling (Smallville) og Brendan Fraser (The Mummy) sikrer nok sjarm og karisma til at dette blir mer enn en tom action-wannabe.

Premiere 23. november på Viaplay.

SERIESIDE


HBO Nordic

Flight Attendant sesong 1

26. november 2020

«Serien er basert på bestselgerboken ved samme navn. Thrilleren handler om Cassandra Bowden, en flyvertinne som våkner opp i et hotellrom i Dubai med en bakrus og en død person ved siden av seg. Hun husker selv ikke hva som har skjedd. Er du hun som har begått drapet?»

Kaley Cuoco (Big Bang Theory) har valgt å spille i en serie som nok er ment å løsrive henne fra sitcom-sjangeren. Helt fri for komikk blir det ikke, for Flight Attendant har en usedvanlig miks av thriller- og komedie-elementer.

Miniserien er et prestisjetungt prosjekt for den nye amerikanske strømmetjenesten HBO Max, vi forventer derfor at det her ikke overlates mye til tilfeldighetene. En serie som nok faller i god smak for thriller-fans.

Premieren er 26. november på HBO Nordic.

SERIESIDE


TV 2 Sumo

Grey’s Anatomy sesong 17

13. november 2020

«Vi følger legen Meredith Grey og hennes kolleger på sykehuset Seattle Grace Hospital.»

Nå er det mange sesonger siden jeg falt av den svært populære legeserien, men nå lever vi i en tid som gjør den interessant å sjekke ut. For hvordan vil koronapandemien bli utforsket av en av tidnes mest populære legeserier? Det gjør at dette kan være en serie verdt å sjekke ut, selv om du kanskje ikke har fulgt med på sykehus-dramaet.

Hadde den nyere serien New Amsterdam vært klar med ny sesong ville jeg nok heller anbefalt den, men den må vi nok vente på til nyåret.

Premieren er 13. november på TV 2 Sumo.

SERIESIDE

Paramount+

On Becoming a God In Central Florida

1. november 2020

«Krystal Gill tjener minstelønn før hun lurer seg til topps i et pyramide-drevet firma i milliardklassen. Handlingen er satt til 90-tallet.»

Dessverre ble avgjørelsen om å fornye denne serien omgjort som følge av koronapandemien. En skjebne serien ikke er alene om, fordi logistikken og kostnadsrammene er blitt så komplisert at kanaler og strømmetjenester må omprioritere.

Likevel vil jeg anbefale serien. Jeg har sett de to første episodene og mener dette er en usedvanlig treffende dramaserie om fattigdom, presset fra «den amerikanske drømmen» og problemer med systemer som pyramidespill. Serien har en strålende Kirsten Dunst i hovedrollen, hvor hun spiller en strebende kone til en drømmer (spilt av Alexander Skarsgård). Når ting går skeis må hun ty til ganske så ekstreme virkemidler for å betale regningen.

Dette er en ganske typisk Showtime-serie med sylskarp samfunnskommentar på linje med hva vi har sett i Billions, Weeds og Kidding.

https://www.youtube.com/watch?v=rpxhCX47lZg

SERIESIDE

Annonse

Relevante nyheter

Ukens serie- og sesongpremierer

New Amsterdam er tilbake, men det gjelder ikke alle seriens skuespillere. Her er oversikt over ukens premierer!

De beste seriene på Disney+, ifølge IMDb-brukerne (2022)

Tradisjon tro serverer vi en løpende oppdatert oversikt over tilgjengelige serier som har fått høyest gjennomsnittlig karakter på nettstedet IMDb.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

X
X