ArtikkelserierAnbefalingerMånedens serietips september 2020

Månedens serietips september 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Disney+ er klar til å erobre norske stuer, noe som ikke blir en enkel sak. For dette er en av tidenes beste seriemåneder med over 40 nye serier. 40!!! Her er noen utvalgte serier du bør sjekke ut.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor en i Serienytt-teamet finner frem tips for enhver smak.

Tidenes seriemåned?

September byr på blant annet 40 nye serier på TV og strømming i Norge. Det er dobbelt så mange som det er nye sesonger av de øvrige seriene. Det er det reneste vanvidd! Spesielt med tanke på at tallet er lavere enn hva det ville vært om ikke koronapandemien hadde satt kjepper i hjulene for hundrevis av produksjoner verden over.

Disney+-lanseringen er selvfølgelig litt av årsaken, men forklaringen er også at september normalt er måneden hvor TV-kanaler satser hardest, det er også flere av de nye seriene som var ferdig spilt inn før pandemien traff oss. Dette merkes på premierefronten.

Norsk-ish. Foto: NRK
Norsk-ish er en av tre nye serier denne måneden. Foto: NRK

Jobben med å velge ut en håndfull serier er derfor omfattende. Listen inneholder ikke de tre nye norske seriene, men sjekk gjerne ut seriesidene til Farfar, Norsk-ish og Livstid om du er nysgjerrig. Så må det også nevnes at herlige Schitt’s Creek (TV 2 Sumo) og The Simpsons (Disney+) endelig er på strømming i Norge, selv om de ikke er gitt plass på listen.

For denne måneden er det mer sci-fi, dinosauraction og returen til kanskje den beste serien på strømming som stjeler til seg spalteplassen.

La oss sjekke ut månedens tips:


HBO Nordic

Fargo sesong 4

28. september 2020

«Handlingen denne gang er satt til 50-tallet. Chris Rock spiller gangsterkongen Loy Cannon, som leder en gruppe som er på kant med Kansas-mafiaen.»

Endelig er det klart for ny sesong av det som i mine øyne er blant tidenes beste serier. Hva har serieskaper Noah Hawley funnet på denne gang? Forventningene er vanskelig å håndtere, for her er det gitt roller til ikoner som Chris Rock og Timothy Olyphant.

Om du ikke har sett Fargo-serien er det bare til å sette igang. Selv om det er fjerde sesongen behøver du ikke å ha sett de øvrige, for hver sesong har en enkeltstående historie satt til Fargo-universet etablert i filmen med samme navn.

Premiere 28. september på HBO Nordic. Ny episode sendes ukentlig.

SERIESIDE


Disney+

The Mandalorian sesong 1

15. september 2020

«Etter det galaktiske imperiets fall, har lovløsheten spredd seg gjennom galaksen. En ensom våpenmann kjemper seg gjennom de ytre strøkene og livnærer seg som dusørjeger.»

For en eventyrlig og engasjerende serie! Disney+ kunne ikke fått en bedre serie å sparke igang sin nye strømmetjeneste med. The Mandalorian er den beste Star Wars-opplevelsen på flere år og det uten lyssverd og jedi.

For dette er primært en westernserie satt til Star Wars-universet. Den mikser det beste fra begge verdener og gir en morsom, spennende og eventyrlig historie som bør underholde selv de som ikke er nevneverdig begeistret for Star Wars.

Premiere 15. september på Disney+.

SERIESIDE


TNT

Raised by Wolves sesong 1

16. september 2020

«Raised by Wolves er satt til fremtiden, hvor vi følger to androider som oppdrar barn på planeten Kepler-22b. Jorden er ødelagt av krig og i denne nye verdenen forsøker androidene å holde kontrollen. Vikings-stjernen Travis Fimmel er blant annet med, øvrig rollegalleri er Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath og Niamh Algar.»

Vi ble litt overrasket over at den nye HBO Max-serien ikke endte opp på HBO Nordic. Strømmetjenesten må pent vente til serien er ferdigsendt på TNT før den vil dukke opp på HBO Nordic ved et senere tidspunkt. Opprinnelig var serien bestilt av nevnte TNT, men den ble etterhvert relokalisert til HBO Max i USA.

Hvis du lurer på hva HBO Max er, så er dette WarnerMedia sin nye amerikanske strømmetjeneste. Der samles innhold fra blant annet HBO, TNT, Cartoon Network, The CW, Lionsgate, Paramount Pictures og Warner Bros.

Selveste Ridley Scott regiserer de to første episodene, som har blitt ok mottatt av amerikanske kritikere, seerne ser ut til å være langt mer begeistret for serien. I skrivende stund står serien også med en imponerende 8.6-karakter på IMDb.

Premiere 16. september på TNT.

SERIESIDE


Amazon Prime Video

Utopia sesong 1

25. september 2020

«En gruppe unge voksne som møtes online blir nådeløst jaktet på av en skjult statlig organisasjon etter at de kommer i besittelse av et tegneserieblad. Dette er en amerikansk versjon av den britiske originalen fra 2013.«

Gjør deg klar for bråk! Dette er et tips som kommer til å skape irritasjon, for Utopia er en amerikansk utgave av en svært populær britisk serie fra 2013. Traileren har ikke falt i smak hos flere fans av originalen – som frykter at serien vil være for ulik kildematerialet.

Opprinnelig var planen at David Fincher skulle lage serien for HBO. Det prosjektet strandet som følge av en pengekrangel, før Amazon noen år senere sikret seg rettighetene til å utvikle serien. Nå er det Gillian Flynn, forfatteren bak Sharp Objects og Gone Girl, som har påtatt seg jobben med å bringe serien til skjermen.

Flynn var også med på Fincher-prosjektet som manusforfatter, den jobben har hun fortsatt påtatt seg. I tillegg er hun nå sjefprodusent. Er den tidligere TV-kritikeren klar for den jobben? Dommen får vi denne måneden.

At dette er en serie som kan bli et hat/elsk-produkt må jeg si frister litt ekstra. Jeg blir litt beroliget av at Amazon Prime Video står bak, fordi de sjeldent skuffer på seriefronten. Flere av seriene deres er av høy klasse. Derfor håper jeg Amazon, med en fersk sjefprodusent, treffer blink.

Premiere 25. september på Amazon Prime Video.

SERIESIDE


TV 2 Sumo

Stumptown sesong 1

8. september 2020

«Dex Parios er en sterk, smart og selvsikker militærveteran, med et komplisert kjærlighetsliv, spillegjeld og en bror å ta vare på i Portland. Hun lider av posttraumatisk stresslidelse fra tiden som militær i Afghanistan, der hun jobbet med etterretning frem til hun ble skadd i en eksplosjon.»

Det er mye tungt og dramatisk blant tipsene, så en litt mer smakfull og enklere karamell bør nevnes. Et trygt valg for alle som liker serier som The Rookie, Castle, The Blacklist og Blindspot. Amerikansk sjarm, fart og spenning i en krimserie som er basert på et tegneserieblad. Cobie Smulders (How I Met Your Mother) har hovedrollen i en serie som kombinerer krim, drama og action.

Serien er fra 2019, i vant TV 2 Sumo-stil har de sikret seg å vise serien først etter at sesongen er ferdigsendt i USA. Stumptown er fornyet, så her er du garantert nok en sesong.

Premieren er 8. september på TV 2 Sumo.

SERIESIDE


Netflix

Jurassic World: Camp Cretaceous sesong 1

18. september 2020

«Seks tenåringer velges ut til en unik opplevelse ved en ny eventyrleir på motsatt side av Isla Nublar. Men når dinosaurene skaper kaos på øyen blir gruppen isolert fra omverden.»

For barn og ungdom handler det meste denne måneden selvfølgelig om Disney+. Det betyr ikke at de ikke har noe å se frem til også andre steder. Netflix er fortsatt de som har flest nye animasjonsserier å tilby og her har de atpåtil en satt til Jurassic Park.

Selv om jeg ikke har fått sjekket ut serien ser traileren lovende ut og Netflix har gjort en svært god jobb med flere av sine tidligere serier for barn og ungdom. At Jurassic Park-universet først nå utvides med en serie er strengt talt overraskende. Da er det å forvente at det gjøres en skikkelig jobb.

Steven Spielberg er involvert som produsent sammen med Colin Trevorrow, i tillegg til erfarne sjefprodusenter Scott Kreamer, Lane Lueras og Aaron Hammersley. Jeg gleder meg!

SERIESIDE

Annonse

Relevante nyheter

Trailer og premieredato til Wheel of Time

Amazon Prime Video sikter seg inn på fantasytronen med høstens storsatsing The Wheel of Time. Nå er første trailer kommet, i tillegg til premieredatoen.

– De ukjente, mest ikoniske og ekstraordinære historiene fra 9/11

I den nye dokumentarserien 9/11: One Day in America er over 900 timer med opptak blitt utforsket. Vi tok en prat med regissøren Daniel Bogado.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

X
X
X