The 100 sesong 3
The 100. Foto: The CW

The CW har bestemt seg for å runde av The 100 etter den kommende syvende sesongen.

– Med sesongfinalen til sjette sesong kun dager unna, har jeg bittersøte nyheter å dele med dere: Sesong 7 vil bli vår siste. Vi er takknemlig overfor WB og The CW for å alltid la oss fortelle vår historie slik vi ønsker og for å avslutte serien på våre vilkår. For en fantastisk reise det har vært!, skrev serieskaper Jason Rothenberg på Twitter.

Kanselleringen, som ifølge The CW-sjefen Mark Pedowitz i utgangspunktet alltid var planlagt å gjøres etter syv sesonger av serieskaperen, betyr at The CW nå mister nok en av sine flaggskip. Fra før er det avslørt at superheltserien Arrow også avsluttes i 2020.

The 100 hadde premiere i 2014 og ble i Norge vist på FEM frem til 2017, men fra femte sesong måtte seerne vente til episodene dukket opp på Netflix.

Populær i Norge

The 100 har vært en god suksess for kanalen, serien skal ha gjort det spesielt godt på strømming, noe Netflix har tjent godt på som har vist serien i flere territorier. I Norge skal serien ha vært blant de mest populære, tyder data Serienytt sitter på, selv om den aldri var en stor nok suksess på lineær-TV.

Serien var en av flere som forsvant fra skjermen på TVNorge-nettverket, men serien har vært tilgjengelig på Netflix – selv om seerne må smøre seg med tålmodighet strømmetjenesten normalt ligger over et år etter amerikansk førstegangsvisning.

Konseptet med å fortelle historien om noen få overlevende i en post-apokalyptisk verden har vært mye brukt dette tiåret, med The Walking Dead som den største suksessen. Den skandinaviske Netflix-serien The Rain faller i samme kategori som The 100 og det er ikke utenkelig at suksessen til The 100 ga Netflix data om hva som var lurt å satse på i vårt territorium.

Trolig vil norske seere måtte vente til 2021 før siste sesong ender opp på Netflix.

Annonse

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2020

Si farvel til Criminal Minds, Vikings og en rekke andre serier.

Hvert år kanselleres over 100 serier. Her er Serienytts løpende oppdaterte oversikt over alt som forsvinner.

Abonner
Varsle om
guest
3 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
mina
mina
10 måneder siden

Kan dere si noe om når sesong 6 av The 100 kommer på Netflix i Norge?

ida
ida
8 måneder siden

når kommer sesong 6 av the100 på netflix?

Hjalmar Ravnklo
7 måneder siden

jaaaa seasong 6 ?