The Expanse sesong 4 . Foto: Amazon Studios
The Expanse sesong 4 . Foto: Amazon Studios

Amazon Studios har valgt å fornye nykommer Carnival Row og nyinnkjøpte The Expanse. Tre andre serier er bekreftet avsluttet.

Amazon Studios, som produserer originalene for Amazon Prime Video, var ikke sparsommelige med store kunngjøringer under pressetreffet TCA. Carnival Row, den nye fantasyserien med Orlando Bloom i hovedrollen, er fornyet. Serien har premiere i august og vi ble servert første lovende trailere under Comic-Con tidligere denne måneden.

Amazon satser også videre på The Expanse, serien de reddet etter at Syfy kansellerte den i 2018. Fjerde sesong kommer i desember, og Amazon Studio-sjef Jennifer Salke bekreftet at serien også gis en femte sesong. Også her fikk vi en lovende trailer under Comic-Con, i tillegg til et lengre klipp.

Kansellerer «den beste serien du ikke har sett»

Dessverre var ikke nyheten like god for fans av The Romanoffs, Patriot og Too Old to Die Young. Det planlegges ingen ny sesong av de tre seriene, ifølge Amazon-sjefene.

Patriot er elsket av kritikere og har høy karakter på IMDB. Men det blir ingen ny sesong av den grunn. Foto: Amazon Studios

Patriot er en kritikerfavoritt som har fått stadig mer positiv omtale. Den beskrives jevnlig som «den beste serien du ikke har sett». Men det er over et år siden sesong 2 kom og det blir ingen tredje sesong. Det kommer ikke som en overraskelse, selv om det er vemodig for fansen tyder lite på at seerne har strømmet til, den har heller ikke sanket prestisjetunge priser som ellers kunne gitt påskudd om å satse videre på serien. Selv anser jeg serien som en av de aller beste fra dette tiåret.

Annonse

Det blir heller ikke mer av de høyst kreative prosjektene The Romanoffs og Too Old to Die Young fra henholdsvis Matthew Weiner og Nicolas Winding Refn. The Romanoffs var en ujevn affære som ikke falt i smak blant alle kritikere (selv var jeg fornøyd, men har ikke sett ferdig sesongen). Too Old to Die Young har jeg selv nettopp startet og den serien er som ventet enn langtekkelig karamell som krever endel drøvtygging, i typisk Refn-stil.

Too Old To Die Young er regissert av Refn, dansken med en visuell stil som ofte sammenlignes med David Lynch. Foto: Amazon

Alle tre seriene har et mer nisjepreg og er ikke å anse som den mer mainstream-tilnærmingen Amazon Studios har tatt under ledelse av Jennifer Salke, som tok over tøylene tidlig i 2018. Amazon ønsker å ha store trekkplaster som hva HBO klarte med Game of Thrones.

Lignende kreative nisje-prosjekt som Transparent og Mozart in the Jungle har tidligere også blitt økset, mens store prestisjeprosjekt som blant annet en serie basert på Ringenes Herre-universet og en på The Wheel of Time er på vei.

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2020

Si farvel til Criminal Minds, Vikings og en rekke andre serier.

Hvert år kanselleres over 100 serier. Her er Serienytts løpende oppdaterte oversikt over alt som forsvinner.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer