Designated Survivor sesong 3: Netflix har avslørt premieredato

Del nyheten

Designated Survivor er bragt tilbake fra seriedøden. 7. juni vil sesong 3 ha premiere på Netflix.

Reddet av Netflix

Selv om nordmenn kan ha fått inntrykk av at Designated Survivor var en Netflix-serie da den ble vist her til lands på strømmetjenesten, var ikke det tilfellet. Strømmetjenesten sikret seg rettighetene til å vise serien utenfor USA, men i statene var det TV-selskapet ABC som styrte seriens skjebne. Det endte ikke bra.

Etter en pangstart i første sesong mistet serien seere i sesong 2. Til slutt bestemte ABC seg for å kansellere serien. Heldigvis for seriens fans ville Netflix det annerledes og sikret seriens fremtid. De inngikk en avtale med produksjonsselskapet The Mark Gordon Company, som produserte serien sammen med ABC Studios.

Redusert episodeantall

Med nå eneansvar for serien står Netflix fritt til å gjøre flere endringer. Den største er å redusere episodeantallet til 10 episoder. Det er også ventet at episodestrukturen gjennomgår endringer, da serien på ABC holdt en tradisjonell struktur som tar hensyn til reklamepauser og en sesong på over 20 episoder.

Netflix behøver ikke ta slike hensyn. Hvorvidt serien blir bedre av det gjenstår å se, men forvent gjerne at serien går mer i retning fortellerstrukturen til andre Netflix-originaler som House of Cards og Orange is the New Black, selv om det nok fortsatt vil minne mye om de to første sesong.

Det er samme tilnærming Netflix har valgt for Lucifer, en annen serie Netflix reddet fra kansellering. Den serien er tilbake 8. mai med sine første fem av totalt ti nye episoder.

Fra premierekalenderen

2019fre07jun09:00PremiereDesignated Survivor sesong 3Netflix

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino. Der finner du blant annet hvilke nye serier og nye sesonger som er på vei.

Annonse