Gode nyheter for Tom Kirkman-fans! Designated Survivor er reddet av Netflix. 

Det var i mai den populære serien om den ufrivillige presidenten Tom Kirkman ble kansellert av det amerikanske TV-nettverket ABC. Årsaken var et solid fall i seere siden seriens første sesong. I tillegg avslørte ABC-topper i sommer at de manglet tro på de kreative grepene som ble gjort i serien.

Produksjonen var av en utfordrende art med hyppige utskiftninger av personell, blant annet med ulike sjefprodusenter. Det var også forventet en markant økning i utgifter i sesong 3.

Dermed så det ut til å bli kun to sesonger av serien som i 2015 var den mest sette nye serien på en amerikansk kringkastingskanal.

Populær serie på Netflix

Til tross for kanselleringen var det håp om at Netflix ville redde serien. Strømmetjenestene sikret seg distribusjonsrettighetene utenfor USA og Canada. Sesong 1 og 2 ble vist kort tid etter amerikansk førstegangsvisning. Siden Netflix ikke gir ut informasjon om seertall er det vanskelig å si hvordan serien presterte sammenlignet med andre lignende serier på tjenesten.

Annonse

Designated Survivor er reddet av Netflix
Designated Survivor. Foto: ABC

Det ser ut til at seertallene har vært meget gode, skal vi tro en uttalelse fra Netflix-talsperson Bela Bajaria.

– Det internasjonale publikum for serien gjorde oss interessert i å gi serien videre liv som en Netflix original.

En lang prosess

Det tok nærmere fire måneder å få en avtale i havn. I ukene etter kanselleringen ble det avslørt at strømmetjenesten og produksjonsselskapet The Mark Gordon Companys eier eOne aktivt jobbet med å finne et nytt hjem for serien.

Netflix var interessert og avtalen skal ha vært i boks i august, men noen mindre hindre måtte avklares først. Blant annet at Hulu satt på strømmerettighetene til seriens to første sesonger i USA og Canada var en nøtt som måtte knekkes.

10 episoder

Den nye sesongen blir på totalt 10 episoder, som er under halvparten av hva seriens to første sesonger kunne skilte med. Det er mer i tråd med vanlig Netflix-praksis, hvor serier normalt har mellom 8-13 episoder.

I tredje sesong vil handlingen primært dreie seg om valgkampen til Tom Kirkman og gjenspeile reelle samfunnsutfordringen som «fake news» og hensynsløse valgkampstrategier.

Neal Baer overtar som sjefprodusent. De fleste skuespillere er ventet å returnere til serien, som starter produksjon av sesong 3 nå i høst.

Antatt premiere for sesong 3 er 2019. Det betyr at Netflix fortsatt kan by på en politisk dramaserie etter at House of Cards avsluttes høsten 2018.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Designated Survivor. Foto: ABC/John Medland

Designated Survivor

Presidenten og hans stab blir offer for et terrorangrep, noe som betyr at ukjente "designated survivor" Tom Kirkman må overta.

LES OGSÅ

House of Cards sesong 5

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2018

Alle gode ting må en gang ta slutt. Blant annet favorittseriene dine. Her kan du se hvilke serier som takker for seg i 2018. 
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer