9-1-1
Annonse

Dramaserien 9-1-1 har fått premieredato 21. mars på norske Fox. Serien følger den hektiske hverdagen til politi, brannmenn og helsepersonell i USA. 

Third Watch var en sikker vinner på norsk fjernsyn forrige tiår, det er gått nærmere 14 år siden serien – som eksisterte i samme univers som ER – tok slutt i mai 2005. Serien hadde de (den gang) mindre kjente skuespillerne Bobby Cannavalle, Kim Raver, Coby Bell og Eddie Cibrian i fremtredende roller. Med 9-1-1 er det igjen tid for drama som kombinerer livene til brannmenn, politimenn og helsepersonell.

Serien var blant flere nykommere som på slutten av 2017 ble klar for norske Fox. Selv om den hadde USA-premiere alt i januar har det tatt tid før norsk premieredato ble klar. 21. mars får seere endelig sjekke ut serien.

Ut fra trailer å bedømme blir det nok en litt annen tone på serien enn hva gode gamle Third Watch hadde. Her kombineres humor og seriøs drama. Noe annet er nok heller ikke å forvente, med folk som Ryan Murphy og Brad Falchuk som skapere. Serien er en av de siste som American Crime Story og Glee-skaper Murphy utarbeidet før Netflix snappet han opp for en rekordsum.

Serien mottok blandet kritikk i USA, med foreløpig 69% på nettstedet Rotten Tomatoes, som summerer opp kritikernes dom. Solide skuespillere fremheves. Angela Bassett, Peter Krause, Oliver Stark, Aisha Hinds, Kenneth Choi, Rockmund Dunbar og Connie Britton har faste roller i serien, med Mariette Hartley og Coccoa Brown i gjesteroller.

Annonse

Seertallene på amerikanske Fox har vært gode nok til at serien er blitt fornyet. Serien har økt fra 10 millioner til nærmere 12 millioner seere totalt i løpet av sesongens første syv episoder.

Sjekk gjerne ut vår premierekalender for å se hva annet som er på vei.

Annonse