Nok en renommert serieskaper til Netflix. Ryan Murphy-avtale verdt over 2 milliarder.

Netflix fortsetter å kaste penger etter Hollywoods mest ettertraktede produsenter og serieskapere. Nyeste tilskudd er American Horror Story-skaper Ryan Murphy. 

I følge The New York Times er avtalen verdt 300 millioner dollar for en avtale som gjelder for fem år. Dermed har Netflix sikret seg en av de mest populære produsentene til 21st Century Fox, et selskap som Disney nylig kjøpte (forutsatt at det amerikanske konkurransetilsynet godtar avtalen). Murphy står bak serier som Glee, American Crime Story og American Horror Story. Det skal ha vært en intens budkrig mellom Fox, Amazon og Netflix, hvor sistnevnte gikk av seirende.

For Netflix handler dette om å ruste seg til den intense innholdskampen som venter de neste årene. Disney er en av de mange innholdsleverandører som nå satser på egen strømmetjeneste, som betyr at Netflix må øke andelen egenprodusert. De har alt sikret seg Shonda Rhimes (skaper av Grey’s Anatomy, Scandal, Private Practice og en rekke andre serier), komikere som Jerry Seinfeld og Chris Rock, samt filmstjernen Adam Sandler.

Dette anses som en svært viktig seier for Netflix, med Reed Hastings, Ted Sarandos og Cindy Holland i spissen. For Murphy blir det anledning til å produsere innhold for over 100 millioner abonnenter.

I følge The New York Times har Murphy vært urolig etter Disney-oppkjøpet. Det er et åpent spørsmål hva som vil skje med innholdet produsert for et mer voksent publikum, som eksempelvis de mange kritikerroste FX Networks-seriene. Tidligere uttalelser fra Disney indikerer at Hulu vil bli stedet for slike serier, men det har tydeligvis ikke vært nok til å berolige Murphy. Når rekordsummen på 300 millioner dollar, som er 200 millioner dollar mer enn verdien til Rhimes-avatalen, ble slengt på bordet var det nok til å overbevise Murphy om å melde overgang. Til tross for at det anses å bli en tøff fremtid for Netflix i møte med selskaper som Disney, Apple og Amazon.