Strømmegiganten Amazon har igangsatt utviklingen av en egen Conan-serie. Med på det kreative teamet er blant annet Game Of Thrones-regissør Miguel Sapochnik og Fargo-produsent Warren Littlefield. 

Barbaren Conan har sitt opphav i pulp-fiction blader fra 30-tallet, før karakteren ble viet egne bøker og blader. Historien er fylt av suksess-historier og storstilte fiaskoer siden karakterens opphav for nærmere 80 år siden. Det var Robert E. Howard som skapte krigeren, som senere har fått sine egne serier, spill og filmer. Det var Arnold Scharzenegger som gjorde karakteren mest kjent gjennom to filmer på 80-tallet. I Norge ble det gjennom flere år solgt blader om karakteren.

Game Of Thrones-skuespiller Jason Momoa inntok rollen i en slaktet 2011-film. Det har også blitt tre TV-serier om eventyreren, to av de animasjonsserier mens bodybuilder Ralf Möller spilte karakteren i en kortlevd serie i 1997. Det er også kommet en rekke spill om Conan. Mest kjent er nok norske Funcoms 2008-spill Age of Conan som tok opp konkurransen med World of Warcraft. Samme selskap jobber også med spillet Conan Exiles.

 

Jason Momoa i rollen som Conan. Foto: Lionsgate.

I følge Deadline vil den nye serien være mer basert på bøkene enn de siste tiårs nyere inkarnasjoner. Miguel Sapochnik, som ble kjent for regien til noen av de mest spektakulære Game Of Thrones-episodene, står bak prosjektet sammen med Ryan Conal (Colony), produsent Warren Littlefield (Fargo, The Handmaid’s Tale) og selskapene Pathfinder Media og Endeavor Content.

Annonse

Conal vil stå som produsent, mens Sapochik tar ansvar for regi. Fredrik Malmberg og Mark Wheeler blir med som produsenter. Med Emmy-vinner Sapochnik på laget, som for øvrig stod bak første episode av Netflix-aktuelle Altered Carbon, har Amazon sikret seg et viktig kort i sitt ønske om å dominere fantasy-sjangeren.

Amazon, som er et av verdens mest verdifulle selskap, satser friskt på strømmetjenesten sin Amazon Prime Video. Dette er del av selskapets ønske om å tilby en helhetlig tjeneste som innbefatter alt fra fysiske butikker og nett-tjenester. Mens øvrige tjenester fortsatt er begrenset til utvalgte markeder, har selskapet rullet ut strømmetjenesten til over 200 land.

Resultatet har vært kritikerroste nisje-serier som Mozart In The Jungle og Transparent, ved siden av større produksjoner som The Man In The High Castle og The Marvelous Mrs. Maisel. Nylig sikret tjenesten seg rettighetene til Lord Of The Rings-universet, hvor det er ventet minst en serie.

Full oversikt: Serier på Amazon Prime Video

Noe ventet årstall for en eventuell premiere er ikke opplyst om. Her finner du oversikt over flere kommende serier (krever abonnement).

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer