Intervju: Ricky Whittle fra American Gods og The 100

Del nyheten

Første sesong av American Gods nærmer seg slutten. Vi har tatt en prat med hovedrolleinnehaver Ricky Whittle om sesongfinalen, seriens framtid og mer.

Her hjemme har American Gods vært tilgjengelig på Amazon Prime Video og interessen har vært stor. Starz-serien, som kommer fra Hannibal-skaper Bryan Fuller og Logan-manusforfatteren Michael Green, har opplevd stor suksess. Den er alt fornyet, ny sesong kommer i 2018.

I den forbindelse fikk vi muligheten til å snakke med hovedrolleinnehaver Ricky Whittle, som også er kjent for rollen som Lincoln i dramaserien The 100.

I American Gods spiller han Shadow Moon, en innsatt som blir tidlig frigitt etter at konen Laura (Emily Browning) dør i en bilulykke. Shadow blir oppsøkt av den mystiske Mr. Wednesday (Ian McShane) som vil ha ham som livvakt, noe Shadow går med på. Det hele fører til en reise gjennom USA, hvor de møter flere merkelige mennesker og blir med i en viktig kamp mot guder.

Anmeldelse: American Gods er en mørk og fascinerende serie om guder iblant oss

 

Ricky, hva kan vi forvente å se i den siste episoden av sesong 1?

Dere kan forvente en episk cliffhanger, som ikke stammer fra boken. Så fans av boken, hvis dere tror dere vet hva som foregår, forbered dere på å sitte igjen med usikkerhet.

I sesongfinalen vil vi også få se den fantastiske Kristin Chenoweth, som gjør sin første opptreden som den gamle gudinnen Easter. I virkeligheten er hun den største solstrålen du noen gang har møtt. Noen store hemmeligheter vil også bli avslørt, i det Laura (Emily Browning) forsetter sin reise med Mad Sweeny (Pablo Schriber), i det de prøver å nå Shadow.

Easter (Kristin Chenoweth) dukker opp i sesongfinalen av sesong 1 av American Gods. Foto: Starz

Har du snakket med Bryan, Neil og Michael om å la serien utforske mer av bakgrunnen til Shadow? Kanskje hans bakgrunn fra Norge, eller kanskje mer om hans far og mor? 

Vi har snakket om å utforske hvordan gudene kom til USA og se på bakgrunnene til karakterer som Sweeny og Laura, jeg tror også at det blir fint å se Shadow sin bakgrunn en gang i fremtiden. Men jeg tror ikke vi vil se det før vi er litt lengre framover i historien, for i American Gods kommer avsløringene nå på løpende bånd. Shadow kommer garantert til å ha en kompleks bakgrunn, det er det ingen tvil om. Dette kommer utvilsomt til å bli en samtale mellom oss i framtiden.

Er det noe med Shadow du selv ønsker å se utforsket i neste sesong?

For meg personlig er jeg mest interessert i å se hvordan personligheten til Shadow utvikler seg og blir tydeligere. Når vi først møter ham så visste jeg hvor jeg ville være med karakteren, men jeg måtte jobbe for å få ham til å bli denne mannen som har mistet alt som sto ham nært etter at hans store kjærlighet døde. Laura var det siste han hadde igjen på denne planeten. Mens vi jobber oss fremover vil vi se at Shadow kommer mer ut av skallet, jeg ser veldig fram til at han begynner å ha det mer moro, og kanskje utfordre gudene litt, i sesong 2. 

Du spiller den eneste normale personen vi følger i American Gods, så og si. Hvordan er det? 

Det er veldig tøft å være omringet av alle disse fargerike og fantastiske og galne karakterene, når du selv har dette ansvaret med å være nøytral og spille «the straight man» for å guide seerne igjennom serien, men det er også en ære å gjøre det. Det er en ikonisk karakter fra en ikonisk bok. Det tøffeste er og vil være manus til Bryan og Michael, som er så morsomme, og passe på at alle disse mulighetene til å vekke god latter ikke gjør at Shadow blir sett på som en useriøs karakter. Som sagt så får jeg gjort mer slikt i sesong 2, ettersom Shadow får mer av personligheten sin tilbake.

Mr. Wednesday (Ian McShane) og Shadow (Ricky Whittle) i American Gods. Foto: Starz

Har du snakket med Bryan og de andre om hvor lenge serien kan vare? Med tanke på materiale for det? 

For å være ærlig har vi ikke snakket veldig mye om det enda. Den første sesongen vil være én femtedel av boka, bokstavelig talt de første 150 sidene av boka tror jeg. Og vi utvider fra boka når det kommer til karakterer som Mad Sweeny, Laura og Technical Boy (Bruce Langley). Neil Gaiman skriver også en oppfølger til American Gods nå og så har han også skrevet Anansi Boys med Mr. Nancy og to korte historier rundt Shadow, en av dem heter «The Monarch of the Glen».

Hvis vi skulle fulgt boken ord for ord så tror jeg vi ville ha endt opp med 4 sesonger, men ettersom vi utforsker karakterene mer og har muligheten til å gjøre mye mer med materialet, så aner jeg ikke hvor lenge det kan pågå. Jeg forventer å være her en god stund, det er uten tvil nok materiale til 6 sesonger.

Hvordan er det å spille mot CGI på denne serien? 

Vel, det var min første erfaring med bruk av slikt som greenscreen. Alle scenene med drømmene til Shadow er meg og et tomt rom, du må jobbe mye med regissøren før du starter for å finne ut hva du kan se, samt ting som hvor smått, stort eller hvor vanvittig det er. De gir meg sketsjer for å hjelpe meg å visualisere settingen og så er det opp til meg å se det for meg mens jeg spiller Shadow og la mitt indre barn liksom spille videre på det fantasien legger til. Det er faktisk veldig morsomt og jeg gleder meg til å gjøre det mer i sesong 2, fordi jeg spesielt nå ser hvor fantastisk flinke teamet i post-produksjonen er til å få disse effektene til å se ekte ut, det er noe de burde vinne priser for.

Hva slags forarbeid gjorde du for rollen som Shadow Moon? Gikk du for eksempel noe dypere inn i livet til eks-fanger?

Hovedsakelig leste jeg bare boken, fordi dette er en ikonisk karakter som har eksistert i 16 år, kun på grunn av måten Gaiman har skrevet den, så jeg følte kanskje materialet jeg trengte var der. Det er mange fans av boken som har sett for seg denne karakteren og hvordan Shadow ser ut opp gjennom årene. Det blir nesten som å spille inn en biografi, hvor jeg skal spille denne karakteren som fans av American Gods har kjent i 16 år. Jeg leste boken, blogger og lignende, etterfulgt av at jeg har tilbragt noen måneder før innspillingen sammen med Bryan, Michael og David Slade, som regisserte de første episodene, og dermed kjenner til det å bringe denne karakteren til TV-skjermen. Heldigvis har fansen respondert positivt til min utførelse av Shadow, så det er veldig spennende og jeg glad for at jeg er på samme side som fansen. 

Hva fra boken ser du mest frem til å ta tak i? Er det noen hendelser eller steder du ser fram til? 

Ja, det som er med å ha lest boken er jo at man vet hva som kommer, så «House on The Rock» var noe jeg så veldig fram til, som blir på slutten av denne sesongen og starten av neste sesong. Stedet eksisterer faktisk i Wisconsin, og Neil Gaiman holdt mye igjen da han skrev om stedet, fordi han ikke trodde folk ville tro det var ekte om han skrev hvor magisk og fantastisk det stedet faktisk er. Så jeg kan ikke vente til vi begynner å spille det inn ordentlig neste sesong. 

Senere er det også en by som heter Lakeside, som Shadow besøker, Mr. Wednesday nærmest plasserer han der, og det er en av favorittbitene mine fra boken. Ser fram til å se alle karakterene der, og utforske hvordan Shadow blir mer som sitt ekte selv i denne rare lille bondebyen. 

Sesongfinalen av American Gods gjøres tilgjengelig mandag på Amazon Prime Video.

Annonse
X
X