Etter 7 episoder dukker det første fjeset fra 24 opp i 24: Legacy.

I ukene framover vil vi tidvis recape 24: Legacy, med fokus på de viktigste av disse 12 episodene. Du kan lese anmeldelsen basert på de første 2 episodene her

I det minste vant skurkene denne gangen. Recap av 24: Legacy 1.3: «2:00 P.M. – 3:00 P.M.»

For første gang dukket en av orginal-karakterene fra 24 opp, 7 episoder inn i 24: Legacy. Og ikke bare en hvilken som helst karakter, men en av de mest elskede karakterene av 24-fansen; Tony Almeida (Carlos Bernard). Dette en karakter som i universet har gått fra å være Jack Bauer (Keifer Sutherland) sin rival, til en del av favorittparet på 24, for så å miste kona Michelle, som ledet til hans tilsynelatende død…for å senere returnere som seriens skurk, hvor han forsøker å fremstå som en god person, ansvarlig for en rekke dødsfall på vegne av gruppen, ledet av Alan Wilson (Will Patton). Målet var å komme nær dem og hevne drapet av hans kone, som gruppen sto bak.

Forrige gang vi så Tony han var i bonusmateriale for miniserien 24: Live Another Day, hvor han planla å unnslippe fengsel.Mye har skjedd siden sist, det kan du trygt si. Tony har blitt en hemmelig avhørsleder for den tidligere CTU-sjefen Rebecca (Miranda Otto), som han også har hatt et forhold med. 

Annonse

24-favoritten Tony Almeida (Carlos Bernard) returnerer i ukas 24: Legacy. Foto: FOX

Kanskje mest overraskende er å se CTU-sjefen Keith Mullins (Teddy Sears) si seg enig i Rebcca sin idé om å slippe Henry (Gerald McRaney) fri, selv om han ikke liker tanken på å få Tony til å ta Henry til fange igjen, for å forhøre han om hans tilknytning til terroristene. Henry, som får muligheten til å fortelle sannheten der og da, velger nok en gang å nekte å snakke som de siste episodene, hvor hans sønn John (Jimmy Smits) forsøker å få ham til å avsløre sannheten.

 Å se Almeida tilbake kom på en passende tid, og serien fant et godt sted å bruke ham. Tony er klart eldre og tøffere, men han ser også ut til å ha tilbake holdningen han hadde med Jack Bauer i flere sesonger, hvor han var villig til å gjøre mye for å beskytte andre. Spørsmålet blir nå om han virkelig er der for å hjelpe Rebecca/CTU, eller operer med en hemmelig agenda, sammen med sin samarbeidspartner Sidra (Moran Atias)?

Andy (Dan Bucatinsky) har i mellomtiden blitt satt på sidelinjen av Mullins. De siste episodene i serien får han endelig noe å gjøre, når Eric Carter (Corey Hawkins) blir truet av Jadallah (Raphael Acloque) og de andre terroristene som holder Carter sin bror og kone som gisler. Terroristene ønsker at Carter skal fikse minnepennen med informasjon om alle terrorcellene. Andy blir litt usikker med på å late som han reparerer den, mens han egentlig gir den et virus som sletter alle filene.

Serien hinter tungt til at både Carter og Andy kan dø i forsøket, og sjansene deres er ikke forbedret av at Andy åpner opp for sin tidligere kjæreste Locke (Bailey Chase). Locke følge etter dem, men Andy holder en pistol mot sin tidligere kjæreste og de setter ham i håndjern, noe som gir dem et godt forsprang på vei til skrapplassen hvor Jadallah og de andre terroristene venter.

Terroristen Jadallah (Raphael Acloque) gjør ikke livet enkelt for Carter i ukas episode. Foto: FOX.

I neste episode blir det spennende å se hvem som overlever, og om Nicole (Anna Dipol) og Issac (Ashley Thomas) klarer å stikke unna terroristene som vil drepe dem.

Andy og Carter er to karakterer som tok et stort skritt fremover i episoden, og de to karakterene sammen minnet om Jack Bauer og Chloe O’Brian. 

Det var lite fokus på det suksessfulle terrorangrepet fra forrige uke, vel og merke. Episoden i seg selv var litt rolig, men den satte opp viktige ting,. Spesielt klarte episoden å gi litt mer farge til karakterene Andy og Carter. Dette til tross for at det var returen til Tony som var det store i episoden. Nå føles serien uansett mye mer som 24 enn hva den har gjort noen gang.

Ellers:

  • Dette var første 24: Legacy-episoden skrevet av britiske Tony Basgallop, som er best kjent for britiske serier som Hotel Babylon og miniserien Inside Men. Tidligere har han skrevet episoder av 24: Live Another Day.
  • Det var en flott liten scene der vi fikk se Nicole true Jadallah om at han ikke burde bomme hvis han prøver å ta Eric. 
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer