Anmeldelse: 24: Legacy er 24-universet på sitt beste og verste

Del nyheten

Nye hovedkarakteren er et av høydepunktene i den første spinoff-serien av 24 med 24: Legacy.

Nesten 3 år etter at vi så Jack Bauer takle terrorister i London med 24: Live Another Day er 24-universet tilbake på TV-skjermen med den første spinoff-serien av 24.

24: Legacy, som starter kl. 12:00 på dagen, følger den tidligere Army Ranger-soldaten Eric Carter (Corey Hawkins, Straight Outta Compton), tidligere leder av et angrep som fikk terroristen Bin-Khalid drept. Serien starter i det en gruppe som er assosiert med terroristen har drept de fleste som deltok i angrepet. Usikker på hvor mange han kan stole på i de amerikanske myndighetene setter Eric sin lit til den tidligere CTU-sjefen Rebecca Ingram (Miranda Otto, Homeland), for å finne hans kamerat Ben Grimes (Charlie Hofheimer, Mad Men).

Eric Carter er, ikke overraskende, det beste med serien

Hawkins leverte mer enn nok i 2015-filmen Straight Outta Compton, men dette talentet ble likevel bortkastet i rollen som Heath i The Walking Dead, han fikk ikke akkurat mye å gjøre i zombie-serien. I 24: Legacy får han endelig noe å jobbe med i rollen som Eric Carter.

Akkurat som Kiefer Sutherland i 24 er det hovedsakelig Hawkins som holder 24: Legacy sammen. Carter er en litt mindre sympatisk karakter enn hva Bauer var i starten, men spinoffen gir oss en karakter med en helt annen personlighet enn Bauer hadde.

Carter har noen interessante personlighetstrekk som følge av problemer etter krigen han var i, noe som har gitt ham en mer eller mindre mild utgave av posttraumatisk stresslidelse, spesielt sammenlignet med hans kamerat fra militæret. Dette gjør at Eric holder seg vekke fra å være en slik hensynsløs drapsmaskin som Bauer.

Eric (Corey Hawkins) og Nicole (Anna Diop) i 24: Legacy. Foto: Fox

Med Eric er det muligheter for serien å takle litt mer relevante temaer for i dagens USA. I episode 2, hvor Eric bruker sin hudfarge for å bli arrestert av hvite politimenn (for å gjennomføre en plan) gjør 24: Legacy dette til en viss grad allerede, men på en overfladisk måte, så forhåpentligvis vil serien ha interesse for å reflektere litt dypere enn dette.

Et varierende karaktergalleri

Det er flere karakterer som fungerer utenom Carter. Av dem er spesielt Rebecca et slik tilfelle, som er skrevet som en litt mer rettferdig og observant 24-karakter, slik som eksempelvis Bill Buchanen (James Morrison) i de senere sesongene i originalserien. Med Rebecca sin bakgrunn fra CTU og hennes ektemann og presidentkandidat John Donovan (Jimmy Smits, Sons of Anarchy), blir hun en interessant karakter å følge videre.

Det samme gjelder også en annen CTU-karakter, i form av kommunikasjons analytikeren Andy Shalowitz (Dan Bucatinsky, Scandal) som ofte minner om en mannlig utgave av Chloe O’Brian (Mary Lynn Rajskub). Andy er lojal til Rebecca, vittig og misliker det at han blir satt til å jobbe for den nye CTU-sjefen, Keith Mullins (Teddy Sears, The Flash), og den ferske analytikeren Mariana (Coral Peña), som serien litt knotete forklarer er i slekt med en kjent karakter fra 24.

Rebecca (Miranda Otto) er en av de mest lovende karakterene i 24: Legacy. Foto: Fox

En av karakterene med mest forbedringspotensial er Eric sin kriminelle bror Issac (Ashley Thomas, The Night Of). De to har et anstrengt forhold seg imellom, og Issac viser seg å være en tidligere kjæreste av Nicole (Anna Diop, Greenleaf) som nå er gift med Eric. Problemet er at serien ser ut til å ta en unødvendig Scarface-aktig rute når det kommer til handlingen rundt Issac, samtidig som han tilfeldigvis passer på Nicole for sin bror. Forhåpentligvis lar ikke serien dette sideplottet strekkes for langt, for karakteren kan potensielt fungere ved siden av broren.

Det kan også komme som et irritasjonsmoment hvordan Eric sin kamerat og medsoldat Ben Grimes (Charlie Hofheimer, Mad Men) prioriterer ting, mens han og Eric jaktes på av terroristene. Dette føles ofte som seriens forsøk på å fylle opp episoder med innhold på en svak måte slik som 24 hadde flere tilfeller av.

I et univers som har gitt oss mange gode skurker, fra Nina Meyers (Sarah Clarke) til Charles Logan (Gregory Itzin) til Alan Wilson (Will Patton), imponerer ikke heller hovedskurken noe særlig, i form av den britiske sønnen (Raphael Acloque) av den avdøde terroristen.

Færre episoder burde økt kvaliteten

En av de største fordelene både 24: Legacy og 24: Live Another Day burde hatt over de ordinære 24-sesongene, er at 24 sitt absolutt største problem med for mange episoder er perfekt fjernet. I prinsippet.

24: Live Another Day kunne vært mye bedre enn hva den var. Den hadde mye bedre driv og mindre å fortelle, og trengte ikke å fylle opp episodene med tull, men uheldigvis tråkket den altfor mye på kjent grunn og resultatet ble skuffende.

Det fortsetter i 24: Legacy. Serien gjør rask jobb av å kaste seerne til unødvendige sidehistorier, som vil ende med å ta mer tid enn de er verdt, tid som heller kunne vært brukt til hovedhandlingen hvor de dramatiske øyeblikkene alltid er bedre.

Et av disse tidsfordrivene er et kjærlighetsdrama satt til en videregående skole i Washington D.C. (hvor resten av plottet til 24: Legacy befinner seg), som raskt viser seg å ha tilknytninger til Tsjetsjenske terrorister, et sideplott som heller burde vært kastet på søppeldynga framfor å bli brukt.

Fremdeles brukbar underholdning

I bunn og grunn har 24 alltid vært som en politisk action-tegneserie, framfor fullstendig seriøs og realistisk, og at en rekke karakterer ofte tar idiotiske beslutninger er også en tradisjon i universet. Men i det minste har 24: Legacy Hawkins som en stødig hovedrolleinnehaver og brukbar actionhelt, og selv om han ikke er en Jack Bauer enda, er det gøy å se 24-universet endelig gi fokuset til en annen hovedkarakter.

Hva som også er godt å se er at serien forsøker mest mulig å stå på egne ben. Det er magert med referanser til Jack Bauer sine dager, og selv om vi vet at en kjent 24-karakter vil være å se senere i sesongen er det bra å se at serien i det minste starter på egne ben, hvor enn vaklevorent.

Med en rekke brukbare actionsekvenser og stunts er likevel 24: Legacy grei underholdning, som passer både for nye og returnerende seere av 24.

https://www.youtube.com/watch?v=WRQGJMuamw0

Missing Event Data

2017tir07feb00:01Premiere24: Legacy sesong 1Viaplay00:01 Sjanger:Action,ThrillerTil StrimTil Viaplay

Annonse
Anmeldelse: 24: Legacy er 24-universet på sitt beste og verste24: Legacy viser potensiale med 24-universet uten Jack Bauer i de to første episodene.
X
X