I en episode hvor ting går skeis, får vi den beste 24: Legacy-episoden per dags dato.

I ukene framover vil vi tidvis recape 24: Legacy, med fokus på å dekke de viktigste av disse 12 episodene. Du kan lese anmeldelsen basert på de første 2 episodene her.

I sin tredje episode fokuserer 24: Legacy mer på action, etter at de første 2 episodene hovedsakelig fokuserte på å bygge opp karakterene og vise oss denne delen av 24-universet.

Et av de dårligste sideplottene i serien var de tsjetsjenske terroristene. Studenten og terroristen Amira sammen med læreren Harris som ble overtalt til å bli med i deres sak, forsatte å dekke over drapet på Drew som oppdaget hva de drev med. Men ikke akkurat overraskende for å være 24 så overlevde Drew, og klarte å ende opp i en ambulanse, noe som gjør at han snart kan avsløre terroristene. Forhåpentligvis ser vi en løsning med dette som ikke inkluderer hukommelsestap, slik som Teri Bauer i den første sesongen av 24. Hva som kan redde dette sideplottet litt er om serien i det minste forklarer hva dette har med hovedplottet å gjøre. Er de en del av bin-Khalid sin plan?

Andre ting som trakk ned denne ellers overraskende greie episoden var på CTU. Hvordan Mullins (Teddy Sears) var villig til å tilgi Rebecca så fort var rart og det fikk cliffhangeren forrige uke til å virke enda billigere.

Annonse

Corey Hawkins og Charlie Hofheimer i 24: Legacy. Foto: Fox

Denne episoden valgte i det minste å avsløre hvem som sørget for at terroristene fikk informasjonen om Carter og Grimes sin gruppe. Det virket ganske så klart at det var et forsøk på å fabrikkere at Nilaa (assistenten til John) sto bak, men til vår overraskelse var det Henry, faren til John Donovan som var ansvarlig. I det minste er dette et godt forsøk på å skape noe interessant rundt Henry og John, og knytte dem til hovedplottet.

Med ukens episode klarte serien å vise godt frem Carter som en hovedkarakter, og Corey Hawkins gjorde en hakket bedre prestasjon som Carter i denne litt mer spennende situasjonen. Politistasjonen, hvor det hele startet, var kanskje litt svakt utført, men tanken bak det hele var bra, hvor Carter kunne ende opp med å skyte seg ut av politistasjonen. I en noe klassisk 24-stil er det den ene politimannen som Carter tok som gissel i forrige uke som redder ham fra situasjonen på politistasjonen, sammen med Rebecca.

Den store fanfaren i episoden var Carter sitt møte med Grimes på togstasjonen, som ledet til enda mer spenning når terroristen Jadalla bin-Khalid og hans menn ødela planene til både Carter og Grimes. Hva som skjer med sistnevnte nå, med en kule i armen og i varetekt hos CTUY er usikkert, men han vil meget trolig ende opp med en form for straff. I det minste tok serien seg litt tid til å få ham til å virke mer menneskelig denne episoden, med en karakter som serien ikke akkurat har gitt oss gode grunner for å like tidligere.

Selv med det kjedelig plottet om Carter sin kone Nicole, var dette en bedre episode av serien enn de to forrige. At terroristene denne gangen vant var litt overraskende. At både Henry og John Donovan kommer til å bli mer tilknyttet hovedplottet er også en fin utvikling i en episode som ellers føltes veldig ut som en klassisk 24-episode.

Locke (Bailey Chase) er felt-sjefen i CTU. Foto: Fox

Ellers

  • Seriens fjerde sesong er utvilsomt en av de beste, hvor terroristen Habib Marwan var overraskende ofte vellykket og slo Jack Bauer & Co.
  • En av karakterene utenom Carter og Rebecca som fungerer så langt er Andy. Karakteren er ikke akkurat den normale typen karakter for 24, selv om han har noen likheter med Chloe O’Brian. Det var overraskende å finne ut at Andy og CTU-feltsjefen Locke, som vi så følge etter Carter, var i et forhold, men Locke hadde avsluttet forholdet til fordel for karrièren. Dette kan bli en interessant dynamikk om serien velger å bruke det framover.
  • Vi har en rangering av alle sesongene av 24 med Jack Bauer ute nå her på Serienytt.no.
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer