Er Shooter den nye 24? Det er bare til å finne frem popcorn, helle nedpå en øl og merke hvordan skjegget gror når du ser den nye spenningsserien Shooter.

Machomoro og action serveres i serien, som nå sendes på Netflix hver uke. Velkommen til et kort recap av premieren.

Obs! Spoiler fra episoden følger.

Det tok sin tid før Shooter, den nye serien fra USA Network, fant veien til TV-skjermen (og her hjemme på Netflix). Grusomme skyte-episoder i USA gjorde at nettverket ikke var komfortabel med å sende den som planlagt i juli. På sett og vis kan man forstå det ut fra første episode, da dette er litt som en våpenporno for NRA-fansen.

En til dels fartsfylt første episode bruker mye tid på å etablere rollefigurene og premisset. For de som har sett 2007-filmen den er basert på var dette mer en liten repetisjonsøvelse, mens det kanskje for øvrigheten ble en liten twist på slutten da helten Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) oppdaget at han var utsatt for et intrikat komplott. Kanskje litt vel intrikat, da det virker mer som hell og lykke fremfor dyktighet fra de som står bak at det hele fungerte.

Shooter. Foto: USA Network
Shooter. Foto: USA Network

Det meste var som i filmen: Etter litt overtalelse tar den pensjonerte skarpskytteren på seg et oppdrag å finne ut hvordan et attentat mot presidenten best kan gjennomføres, fordi en annen skarpskytter skal ha planer om å gjennomføre et attentat. Etter møysommelig planlegging og utforsking kommer Swagger frem til hvordan det hele skal skje, bare for å oppdage at han er lurt inn i en felle. Attentatet finner sted og nå peker alle spor mot Swagger, som ender opp med å kaste seg ut i fritt fall rett ned i en bil. Hvor han blir arrestert av FBI-agent Nadine Memphis (Arrows Cynthia Addai-Robinson).

Mr. Swagger i trøbbel og må finne ut hva det er som foregår. En sympatisk barsking som gjerne jakter dyr, men det må skje med en viss form for anstendighet. Som 24-seriens Jack Bauer er han en tøffing som vet hvordan han skal håndtere en trussel, samtidig som han har en streng moralsk kodeks. Legg til en smått traumatisk krigshistorie har du en standard actionhelt som hentet ut fra 80-tallet (se Ramo eller Commando).

Mest av alt fremstår Swagger som en ny Jack Bauer, her i en The Fugitive-lignende setting. Det er et enkelt premiss som kan gi litt macho-moro i de syv episodene første sesong består av.

Annonse

Litt som en ny 24. Frem til den nye 24 kommer, vel å merke.

Ellers:

  • Mark Whalberg hadde hovedrollen i filmen, han er med som produsent for serien.
  • Dette er en serie med en forkjærlighet for våpen og krigsteknikk. For de som tar det seriøst og ønsker moralske budskap kan det være en turn-off. For de som er ute etter actionmoro derimot, er det artig med litt nerdedetaljer.
  • Serien hadde en god start på vår Serieliste, hvor den debuterte på topp ti.
  • Det ble en god start for serien på USA Network med 1.4 millioner seere.

[poll id=»89″]

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer