Game Of Thrones prislapp er nå på over 82 millioner kroner per episode

Annonse

Game Of Thrones prislapp er nå på over 82 millioner kroner per episode.

I følge Entertainment Weekly bruker HBO anslagsvis over 10 millioner dollar (82 millioner kroner) per episode av Game Of Thrones i den kommende sesongen. Det gjør at serien nå konkurrerer om være tidenes dyreste.

Det koster å være kar. Spesielt om man skal ha drager, vandrende døde og kriger mellom flere konger.

Game Of Thrones, som i sesong 2 brukte rundt 6 millioner dollar per episode, har alltid vært blant de dyreste seriene. Som ikke bør overraske noen, da innspilling på ulike kontinenter og spektakulære sett og sekvenser ikke er billig. Men serien har ikke nådd samme summer som Friends og ER, begge som fikk store utgifter grunnet skuespillerlønninger og lå på 10 millioner dollar per episode eller mer de siste sesongene.

Isaac Hempstead-Wright som Bran Stark og Max von Sydow som the Three-Eyed Raven – foto Helen Sloan/HBO
Isaac Hempstead-Wright som Bran Stark og Max von Sydow som the Three-Eyed Raven – foto Helen Sloan/HBO

Game Of Thrones var ikke engang ansett som den dyreste HBO-serien, det var en rekord Rome holdt med rundt 10 millioner dollar per episode. Med rapporten om at Game Of Thrones nå koster «over 10 millioner dollar» per episode kan det være en ny serie på dollartronen.

Til sammenligning var Okkupert-budsjettet, Norges dyreste dramaproduksjon, på 80 millioner kroner. For 10 episoder. Game Of Thrones bruker nå mer i snitt kun for en episode. Den dyreste norske serien var Lilyhammers tredje sesong, som med Netflix-hjelp ble på 120 millioner kroner.

Lover beste sesongen så langt.

Game Of Thrones har siden starten hatt de samme sjefsprodusentene (David Benioff og Dan Weiss), de har tidligere nærmest tigget HBO om å bruke enda mer penger på serien – som alt er ganske så kostbar.

Game Of Thrones prislapp
Iwan Rheon som Ramsay Bolton – foto Helen Sloan/HBO

En av episodene skal blant annet inneholde den «mest episke» krigssekvensen så langt. Som sier litt, da tidligere episoder som Hardhome og Blackwater, ga oss krigsscener som selv Spartacus og Vikings kunne misunne de. «Det er definitivt den største actionsekvensen så langt» fortalte produsent Bryan Cogman EW. Det er Miguel Sapochnik, som regisserte den helt fantastiske Hardhome-episoden, som står for regien i den nye krigs-episoden.

Sesongen kommer ikke til å spoile bøkene

Dette er første sesongen hvor handlingen har gått forbi bøkene til George R.R. Martin. Forfatteren streber fortsatt med å få ferdigstilt neste bok. Men nå er visst historiene blitt såpass forskjellig at, selv om TV-seriesjefene vet Martins overordnede retning og planer for historien, nå vil være så ulik at bokleserne ikke bør frykte å få handlingen i bøkene avslørt.

«Så mye av det vi gjør er annerledes enn i bøkene nå. Selv om det er enkelte nøkkel-elementer som forblir de samme vil vi ikke berøre dette så mye. Folk kommer til å bli veldig overrasket når de leser bøkene etter serien. De er så forskjellig på så mange måter i resten av serien»

Game Of Thrones er tilbake 25. april på HBO Nordic, C More og C More Series.

2016man25apr06:00PremiereGame Of Thrones sesong 6HBO Nordic, C More, C More Series06:00 Sjanger:Action,Drama,Eventyr,Fantasy

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X