Game of Thrones-fans verden over hyller, med rette, serien etter en helt fantastisk 8. episode. Den var unik på så mange måter. Nå har stjernen Kit Harrington og regissør Miguel Sapochnik avslørt litt om innspillingen.

PS! Her er det en haug med spoilere for de som ikke har sett episoden. 

Først og fremst overrasket episoden stort med en heseblesende kamp mot slutten av episoden. I motsetning til tidligere store slag var det null oppbygging og fint lite PR. Den kom snikende inn over seeren, akkurat som den dødes armé snek seg inn på Jon Snow og hans nye allierte. Et skudd for baugen for de som har kritisert serien den siste tiden, blant annet for å være litt treg. Her ble det gitt svar på tiltale. Den kombinerte alt som kjennetegner det beste med Game Of Thrones, det være seg gode dialoger, drama, action eller overnaturlige aspekter.

White walker

Det viser seg at sekvensen, som var mer imponerende enn hva de fleste Hollywood-filmer får til, ikke overraskende kostet både tid og penger.

Annonse

Det tok tre til fire uker å spille inn en sekvens på 20 minutter. Vi spilte altså inn mindre enn et minutt per dag!, sa seriens stjerne Kit Harrington, som spiller Jon Snow, til Entertainment Weekly.

Harrington avslørte at hver scene ble spilt inn tre ganger, i tillegg har HBO spyttet inn langt mer penger denne gang kontra tidligere sesonger. 400 statister og 50 stuntmenn var i aksjon i en sekvens som var tung på CGI, uten at det ble for sterilt av den grunn. World War Z og andre zombiefilmer bør notere ned hva som ble gjort her.

Jeg tror HBO har innsett at for å holde seerne engasjert, så må de storstilte sekvensene være større enn de foregående årenes.

Første sesong ble det brukt ca. 6 millioner dollar i snitt per episode. Nå sies det at kostnadene er på «minst 8 millioner dollar». Dette er mye penger for en TV-serie, det er stort sett kun Netflix som i enkelte tilfeller nærmer seg slike summer.

Få serier kan skilte med høyere prislapp. Netflix-serien Marco Polo skal være en av de, samt den kortlevde (men meget gode) HBO-serien Rome. Absurd nok er Friends ansett som kanskje den dyreste av de alle, takket være skuespiller-lønningene. Vi tar heller episke slag med visuelle godbiter som dette:

Whigt

Episodens regissør var Miguel Sapochnik. Han beskrev slaget ganske passende:

– Det er ikke et slag. Det er en massakre, var hans ord om det som nok blir husket som 20 av de mest actionfylte og beste minuttene på en TV-serie.

Regissøren avslører at han ikke engang har lest bøkene. Ved siden av Game of Thrones norske veteran Kristofer Hivju, ble det mye fokus til nykommer Birgitte Hjort Sørensen. Dansken var opprinnelig ment å være en mann, men de gikk så for en kvinne og en mor. Som ga muligheten for litt klisje-inntog også.

– Vi tenkte det kunne være kult om hun var en mor, og vise henne sende avgårde sine egne barn for å få det øyeblikket med lik-barn til å gi en emosjonell effekt.

Sapochnik debuterte med filmen Repo Men i 2010 og har erfaring fra flere TV-serier, blant annet Fringe og Awake. Han regisserte også forrige episode av Game of Thrones. Vi ser gjerne at han får nye oppdrag neste år!

Med to episoder igjen av seriens 5. sesong er det ikke engang utenkelig at vi får enda mer action fremover. Stannis hær er på vei til Whinterfell og kamparenaen åpnes i Daenerys rike. Men det skal mye til for å toppe Hardhome.

Du kan lese vårt recap av episoden her. 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
4 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer