Er Mammon tilbake på rett spor? Recap av episode 6

Annonse

Vi nærmer oss nå, vil Mammon klare å innfri i sluttspurten? På tide med nok et recap full av spoilere om episoden.

Tilbakemeldingene etter de fire første episodene var ganske så overveldende positive fra seerne, noe vi merket oss både på fra aktiviteten på sosiale medier og tilbakemeldingene i våre egne polls Men det endret seg ganske brått i den egg-metaforiske femte episoden, det var misnøye å spore til hytte-aktiviteten og vendingen historien tok. Det var kanskje litt vel mye pakket inn på en gang?

Det gikk roligere for seg i denne episoden. Vil seerne være mer fornøyd med et mer oppklarende innslag? Selvfølgelig ikke blottlagt for nye spørsmål, men det skulle da bare mangle når det fortsatt gjenstår to episoder. Rytmen var nå mer behagelig enn hva jeg har opplevd tidligere fra denne serien, så fra meg er det tommel opp. Endelig var det mulig å puste litt og tråder ble samlet. Viser seg at kineserne var involvert, det var ikke tilfeldig at de ble nevnt i første episode. Man kaster ikke bort manusplass uten at det er en tanke bak. Peter er på sporet av et storstilt komplott, dette minner om det glade 90-tall hvor konspirasjonsteoriene herjet i filmer (The Fugitive og Enemy Of The State) og TV-serier (X-Files, Nowhere Man).

Historien var enklere å følge og alskens tåkelegging glimret med sitt fravær. IT-duden, som viser folk med IT-bakgrunn er overlegne etterforskere, hjelper Peter med å avdekke at noen har møtt utsending fra Kina. Norske myndigheter er på sporet, men behandler fortsatt Peter som Jack Bauer; En som vet noe er galt, men ingen gidder høre på. Jon Øigarden fikk spille alle paranoia-trekkene fra skuespillerhåndboken.

Det politiske spillet fortsatte, men nå vikles de to alfahannene som sloss om den ledige statsministerplassen inn i etterforskningen til Peter. Endelig ser vi litt mer hvordan alt henger sammen. For de to som kjemper om makten tar det hele en brå vending da det viser seg at PST er på sporet. Kunnskapsministeren og Hertug Skule (finansministeren) er mistenkte. Men er noen av de egentlig involvert?

Annonse

For oss seere er det jo også hertugens elsker, som har vært aktiv i kulissene i samtlige episoder. I tillegg vet vi at Dansk Dynamitt (Ellen) jobber for oljefondet, her avsløres det også at hun – i følge henne i hvert fall – egentlig jobber for PST for å avdekke en utro tjener. En spion. Men var det ikke henne som i første episode torpederte forslag om å trekke seg ut av Kina og inn i Japan, når tapet på 40 milliarder kroner ble diskutert? Å la en agent jobbe som fondsforvalter virker sprøtt. Jeg er ikke helt solgt på forklaringen hennes, men det kan være egen paranoia tar overhånd her. At hun hopper til sengs med Peter like etter egen manns begravelse, vel det var ikke akkurat en sympativekker.

Dette var for øvrig veis ende for Nils Ole Oftebro som Frank Mathiesen. Det var tragedie på tragedie for mannen i denne episoden. Først sparket for så å bli likvidert, men først tvinges han til å pakke seg inn i egen bodybag. Iskaldt. Stakkars Mathiesen hadde fortjent bedre. Nyt en god burger i seriehimmelen godeste Mathiesen!

Sitatet:

«Jeg bare kødder. Jeg ser det på bildene»

IT-duden altså. Gi mannen en egen serie.

Ellers:

  • Statsminister-datteren har startet sin egen etterforskning. Hvordan vil hennes fortid vikles inn i det hele?
  • Statsminister-minion, hvor mange hester spiller han egentlig på? Han har også visst om finansministerens forhold, visste om statsministerens skjulte sønn. Men i Istanbul var han ikke. Noe er det med den mannen. Eventuelt ønsker han bare å finne litt kjøttdeig i nudlene.
  • Ukens kleine øyeblikk, var det Hjelmelands «Kumbaya» eller Oftebros «Unnskyld»? Vanskelig valg.
  • I Okkupert var det russerne som ble fremstilt som bad-guys. Her er det Kina. Hvem blir utpekt i neste norske serie? Amerikanerne?

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Mammon

Annonse