Hva skjer i Game Of Thrones? Hvordan vil Banshee avsluttes? Vi har ventet i måneder på svar på mye, her har vi samlet sammen noen av seriene vi gleder oss til vender tilbake med ny sesong.

Vi har allerede dekket hvilke nye serier vi fram til, en oversikt dere lesere omfavnet skal vi tro lesertallene.

Nedenfor er 15 serier vi vet kommer denne våren og som det er verdt å glede seg til.

Better Call Saul

Better Call Saul sesong 2

Første sesong av Better Call Saul var bedre enn det mange nok forventet, så det blir spennende å se hvordan spinoff-serien av Breaking Bad forsetter etter fjorårets solide førstesesong. Kan sesong 2 bli like bra, eller bedre?

Annonse

Sesong 1 la veldig mye grunnarbeid for hvorfor Jimmy McGill ble Saul Goodman. Sesong 2 kan se ut til å bli sesongen hvor overgangen til Saul begynner for Jimmy. Man kan også stille spørsmål om hva Mike Ehrmantraut sine jobber leder til.

Serien er tilbake 16. februar på Netflix.

Banshee

banshee-season-4-antony-starr

Sesong 3 tok actiondramaet til nye høyder. Den var stort sett konsekvent underholdende med ofte blodige actionsekvenser som hevet sjangeren et hakk.

I år velger Jonathan Trooper & Co å avslutte historien med den fjerde og siste sesongen av actiondramaet, noe som er passende. For serien kunne, på grunn av populariteten, pågått flere sesonger. Vi liker at man velger å avslutte på topp.

Sesong 4 vil introdusere Eliza Dushku (Buffy) som FBI-agenten Veronica Dawson, Ana Ayora som Nina Cruz, en ny politikonstabel i Banshee som er i lommen til Proctor og Casey LaBow som Maggie, konen til en lokal leder for det lokale broderskapet, som bare ønsker et nytt liv for henne og hennes sønn.

Banshee er tilbake 2. april på HBO Nordic.

The Americans

the-americans-delving-into-the-kgbs-history_1

I 3 sesonger har The Americans levert et stødigere thrillerdrama enn alle andre lignende serier. Sesong fiire forsetter handlingen rundt KGB-agentene Philip (Matthew Rhys) og Elizabeth (Keri Russell) etter President Reagan snakket om forsvarsprogrammet «Star Wars» i 1983. Det var en tid mange refererte til som den mest anspente tiden under den kalde krigen, har produsent Joel Field uttalt. Med hva som skjedde på slutten av sesong 3 blir det spennende å se hva som skjer videre med Jennings-familien.

The Americans får premiere i mars på FX Networks og blir tilgjengelig på amerikanske iTunes.

Silicon Valley

silicon-valley-season-2

Andre sesong av Silicon Valley avsluttet med at Pied Piper ble betydelig større, men ikke uten tap for Richard som ble stemt ut styret til sitt eget selskap. Tredje sesong kommer åpenbart til å vise hvordan Richard kommer tilbake fra dette, men hvordan? En av de morsomste seriene på TV får selskap av nye fjes som Erin Bree og TV- og film-veteran Stephen Tobolowsky denne våren.

Sesong 3 av Silicon Valley får premiere 25. april på HBO Nordic og C More.

The X-Files

x-files-2016

«Du tror det ikke før du ser det» fristet TV2 oss med på 90-tallet. Med radarparet Mulder og Scully, akkurat nok mengde paranoia og mengder med mystikk og mytologi fikk de rett. X-files ble kanalens flaggskip og serien som for alvor gjorde at de utfordret NRKs lange monopol på seriefronten. Den var alt ungdom og voksne snakket om en periode her til lands, og i verden for øvrig

Serien holdt på i en evighet og mistet nok litt fotfeste før den tok slutt. Nå er produsenter, skuespillere og manusforfatterne fra seriens beste periode tilbake og gir oss nye 6 episoder. Vi gleder oss stort og kommer til å følge hver episode med argusøyne.

De nye episodene av The X-Files kommer 28. januar på TV3 og Viaplay. 

Catastrophe

catastrophe season 2 444242442

Britiske Catastrophe fra britiske Sharon Horgan og amerikanske Rob Delaney, er tilbake med en ny sesong i vår her hjemme. Sesong 1 handlet om hvordan Sharon og Rob møtte hverandre, hun ble gravid og de ga forholdet et forsøk. Andre sesong plukker opp tråden et år senere hvor de har kommet seg til rette, men problemene er langt fra over. Også se opp for mer av fantastiske Carrie Fisher som Robs eBay-avhengige og småsaditiske mor.

Sesong 2 av CatastropheHelt Katastrofe«) kommer på NRK.

American Crime

american-crime-season-2_3

I fjor viste American Crime ambisjoner og nyanser som er sjelden å se i dramaserier fra store amerikanske kanaler som ABC. Antologi-serien forflytter seg i andre sesong fra å fokusere på rasisme og det amerikanske rettsystemet i Modesto, California til en voldtekt-sak som inkluderer det amerikanske skolesystemet i Indianapolis, Indiana. Felicity Huffman, Timothy Hutton, Regina King, Elvis Nolasco, Richard Cabral og Lili Taylor er tilbake – i rollene som helt nye karakterer fra forrige sesong. Nykommere består av Connor Jessup (Falling Skies), Andre Benjamin (The Shield), Stephanie Sigman (Narcos) og Faran Tahir (Iron Man).

Sesong 2 av American Crime kommer på TVNorge denne våren.

Marvel’s Daredevil

Daredevil (Charlie Cox). Foto: Netflix

Marvel-seriene til Netflix var en stor suksess på strømmetjenesten og ligger i skrivende stund på 2. plass på vår Netflix-toppliste. Marvel’s Daredevil var nødt til å returnere med en ny sesong. Akkurat når Matt tror han har brakt orden tilbake til byen, våkner en ny trussel til liv i Hell’s Kitchen. Nå må mannen uten frykt ta for seg en ny fiende i form av Frank Castle (The Punisher) – og møte sin gamle flamme, Elektra Natchios.

Vi er svært spente på å se om Marvel-serien kan gi oss ordentlige utgaver av de to ikoniske anti-heltene, og kanskje bygge mer mot miniserien The Defenders hvor superheltene til Marvel på Netflix møtes.

Sesong 2 av Marvel’s Daredevil har premiere 18. mars på Netflix.

Game of Thrones

778-ew-isaac-hempstead-wright

Femte sesong avsluttet med at serien var så og si ferdig med materiale fra bøkene i A Song of Ice and Fire-bokserien. Denne sesongen blir dermed enda mer spennende for leserne av bøkene fra George R.R. Martin, men også for seerne ellers som så sesong 5 avslutte med flere personers skjebne uavklart. Det blir interessant å se hvordan serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss takler denne sesongen.

Serien er tilbake 24. april på HBO Nordic og C More.

Outlander

Outlander Season 2

Første sesong var litt av en berg-og-dalbane av et handlingsforløp, det som først så ut som en smått romantisk sci-fi drama, viste seg å være minst like mørk og sjokkerende som Game Of Thrones. Der en episode var utelukkende romantisk smørje, var den neste actionfylt før den så plutselig hadde tortur, overgrep og sjokk. Vil den nye sesongen følge opp med like stor variasjon? Slike eventyr er som regel overfylt av hvite menn eller unge mennesker, denne er et kjærkomment tillegg som gir litt variasjon.

Sesong 2 av Outlander kommer denne våren på Viaplay.

Inside Amy Schumer

inside-amy-schumer john hawkes

Med episoder som «3 Buttholes», «Last Fuckable Day» og «12 Angry Men Inside Amy Schumer» tok Amy Schumer programmet hennes opp et hakk, og viste at hun er klart best som komiker på TV. Tredje sesong tok i bruk en Friday Night Lights-parodi som en glimrende kommentar på kryssingen mellom amerikansk sport og voldtekt, til hvordan en gjesterollebonanza med Tina Fey, Julia Louis-Dreyfus, og Patricia Arquette ga oss konseptet «Last Fuckable Day.»

Sesong 4 av Inside Amy Schumer får premiere i april på Comedy Central Norge.

Togetherness

Togetherness season 2 HBO

Mark og Jay Duplass-serien om foreldreparet Brett (Mark Duplass) og Michelle (Melanie Lynskey), som sammen med sine barn bor sammen Tina (Amanda Peet) og Alex (Zissis), fortsetter med en ny sesong denne våren. Duplass-brødrene lagde en grei første sesong, men kan de følge opp sesong 2 med noe enda bedre? Kan den stille seg tettere mot Transparent, eller søsterserien Looking?

Sesong 2 av Togetherness har premiere 22. februar på HBO Nordic.

Black Sails

Black Sails season 3-800x800

Vi var ikke nevneverdig imponert etter første sesong, som vi blant annet stemplet som «årets skuffelse» i 2014. Så kom sesong 2 og viste at det var en plan bak alt. På sett og vis klarte andre sesong å gjøre den første bedre med sine overraskende avsløringer, langt bedre dynamikk mellom kapteinen og Silver – for ikke å snakke om et dypdykk i deres mentale tilstand.

Om den klarer å holde nivået i tredje sesong, eller det hele var et blaff? Vi er spente. Det lover godt at Ray Stevenson (Rome, Dexter) blir med som Black Beard.

Serien er tilbake 24. januar på HBO Nordic.

The 100

The-100-season-3

Kampen mellom «skyfolket» og «bakkefolket» fortsetter i tredje sesong av The 100. Sist vi så serien gikk Clarke ut på egen hånd etter å ha tatt nok en umulig beslutning.

Hvor dro hun? Hvorfor ser det ut som hun blir jaget i de nye trailerne til serien? Hvorfor har hun rødt hår? Vil dette endelig bli sesongen hvor «the grounders» og Bellamy og gjengen slår seg sammen? Vil vi endelig få en titt på isfolket etter flere hint om det forrige sesong? Og hva var egentlig hele greia med Jaha i den cliffhangeren?

Lite er visst om sesongen annet enn at den vil, akkurat som forrige sesong, bestå av 16 episoder og ha premiere i USA den 21. januar. Og de heldige amerikanske journalistene som har fått tak i de første fire episodene av den nye sesongen virker fornøyde.

Tredje sesong av The 100 får premiere 30. mars på FEM.

Veep

VEEP LAURIE DREYFUS

Etter en sesong med Selina som president ser det ut som det kan bli flere endringer for Selina og den håpløse staben hennes i neste sesong av den Emmy-vinnende komiserien. For det første er sesongen den første uten serieskaper Armando Iannucci ved roret, for det andre avsluttet fjerde sesong med en uavklart cliffhanger: vil Selina bli visepresident nok en gang til sin egen visepresidentkandidat Tom James (perfekt spilt av Hugh Laurie)? En ting er sikkert, det er duket for mer moro med Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale og co, da med Curb Your Enthusiasm manusforfatter David Mandel som hovedskribent.

Sesong 5 av Veep får premiere 25. april på HBO Nordic og C More.

Andre returnerende serier

Fear The Walking Dead sesong 2

Fear The Walking Dead – Sesong 2 får premiere den 11. april på HBO Nordic.

Girls – Sesong 5 får premiere 22. februar på HBO Nordic og C More.

Shameless – Sesong 6 hadde premiere 10. januar i USA på Showtime. Ukjent hvem som vil sende serien i Norge etter C More har sluttet med å vise serien.

Bosch – Sesong 2 får premiere 12. mars på HBO Nordic

Agent Carter – Sesong 2 kommer på Netflix denne våren.

Orphan Black – Sesong 4 kommer på Netflix denne våren.

House of Cards – Sesong 4 kommer 4. mars på Netflix.

Unbreakable Kimmy Schmidt – Sesong 2 kommer denne våren på Netflix.

 

Noen andre serier vi bør glede oss til? Gi gjerne en lyd i kommentarfeltet.

Du kan også sjekke kommende premierer i vår Premierekalender.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
8 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Dr Manhattan
Dr Manhattan
4 år siden

Netflix Norge har faktisk fått tak i et par sesonger av Shameless, ser jeg. Kanskje dem tar opp tråden etter hvadetnåvar for en jallakanal som vanskjøttet serien i sin tid.

Steffen Stø
4 år siden

Ja, det gir ganske mening for dem å ta over serien også ettersom jeg ser det er en del som etterspør senere sesonger hos dem av serien.

Jod-R
Jod-R
4 år siden

Dere har glemt av Vikings som kommer med utvidet sesong nå i februar

Vidar Daatland
4 år siden
Svar  Jod-R

Vikings er tilbake igjen ja. Jeg vet ikke om kritikeren vår Steffen gleder seg til den eller ikke, selv er jeg kun på episode 3 av serien så ligger _langt_ bak.

Men det er sikkert nok av folk som gleder seg til en, en av de seriene som leses om mest her på Serienytt.

Takker for tips!

Dr Manhattan
Dr Manhattan
4 år siden

Netflix Norge har faktisk fått tak i et par sesonger av Shameless, ser jeg. Kanskje dem tar opp tråden etter hvadetnåvar for en jallakanal som vanskjøttet serien i sin tid.

Steffen Stø
4 år siden

Ja, det gir ganske mening for dem å ta over serien også ettersom jeg ser det er en del som etterspør senere sesonger hos dem av serien.

Jod-R
Jod-R
4 år siden

Dere har glemt av Vikings som kommer med utvidet sesong nå i februar

Vidar Daatland
4 år siden
Svar  Jod-R

Vikings er tilbake igjen ja. Jeg vet ikke om kritikeren vår Steffen gleder seg til den eller ikke, selv er jeg kun på episode 3 av serien så ligger _langt_ bak.

Men det er sikkert nok av folk som gleder seg til en, en av de seriene som leses om mest her på Serienytt.

Takker for tips!