I vår spalte «Månedens Serietips» ramser vi opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i løpet av måneden. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som HomelandFargo eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som folk snakker mest om og har på radaren, men heller dem som fortjener plass i rampelyset.

Denne måneden er det et par nye serier vi ser fram til og har sett selv, spesielt på C More og Netflix.

The Last Panthers

The Last Panthers Bogdan

The Last Panthers åpner med et dristig brekk som har alle kjennetegnene til en gjeng kalt «The Pink Panthers». Det tragiske dødsfallet til en liten jente under brekket får konsekvenser som involverer en britisk forsikringsagent, en fransk-algerisk politimann og en serbisk diamant-tyv. Euro-dramaet har en internasjonal rollebeetning bestående av Samantha Morton, Tahar Rahim, Goran Bogdan og John Hurt. Svenske Johan Renck (Breaking Bad, Bloodline) har regissert alle episodene skrevet av Jack Thorne (The Fades).

Vi vil komme med et førsteinntrykk før premieren, men foreløpig er det en positiv ryktebørs rundt serien screeninger Sky har gjort. De britiske kritikerne har hyllet skuespillerne, spesielt Rahim og Bogdan. Andre hyller også den mørke stilen og en god produksjonsverdi. Dette er en av seriene vi ikke har sett denne måneden som vi er mest spent på.

The Last Panthers får premiere 13. november på HBO Nordic.

Annonse

River

River BBC Stellan Skarsgård

I hennes første serie etter The Hour er Emmy-vinner Abi Morgan klar med krimdramaet River med Stellan Skarsgård i hovedrollen. Serien følger etterforsker John River (Skarsgård), en gretten mann som er traumatisert etter at hans partner ble skutt. Men det er ikke på grunn av traumene han er gretten, men heller fordi han blir hjemsøkt av drapsofrene han kommer over.

Serien er godt skrevet og regissert. Kanskje kan krim-elskere mislike at serien spiller mer på hva som forgår i hodet på River med seriens fokus på også sorg og tap. Det hele gjøres likevel med en særegen humor og noen flotte øyeblikk. Nicola Walker (Last Tango in Halifax) er solid som River sin eks-partner, Stevie. Og Adeel Akhtar (Utopia) dukker opp nok en gang i en rolle han passer utmerket til som Ira, som blir den nye og yngre partneren til River.

River kan i det minste fungerer som en god oppladning til de nye episodene av Luther i Desember. Hele sesong 1 er på bare 6 episoder.

Sesong 1 av River slippes 18. november på Netflix.

Master of None

Master of None Aziz Ansari

Aziz Ansari overrasker med serien som er løst basert på hans eget liv. Der serien kunne falt høyt har Ansari, sammen med Parks And Recreation-manusforfatteren Alan Yang, skapt en god semi-biografisk serie som fungerer som en god kombinasjon av spesielt Broad City og Louie. Skuespillere som Eric Warenheim (Tim & Eric) og Noel Wells (Saturday Night Live) i birollene er også gode sammen med en knippe gjesteskuespillere som Claire Danes (Homeland), Noah Emmerich (The Americans), Colin Salmon (Arrow), komiker Todd Barry og H. Jon Benjamin (Archer).

Les også: Vår anmeldelse av Master of None sesong 1

https://www.youtube.com/watch?v=6bFvb3WKISk

Sesong 1 av Masters of None slippes 6. november på Netflix.

Ash Vs. Evil Dead

Ash Vs Evil Dead 23424124

Evil Dead-filmene har hatt kultstatus i tre tiår, nå er Ash endelig tilbake, denne gangen med egen TV-serie. Her serveres det skrekk og komedie i en serie som ikke tar noe annet på alvor enn det å ha det gøy. En fin avkobling i alt alvoret som preger seriehverdagen.

Handlingen tar til 30 år etter forrige film. Ash (Bruce Campell) har gjemt seg vekk og unngått å skape særlig mer ugagn. Men når han klarer å rote det til, og påkaller demonkreftene nok en gang, må han ty til det han gjør best. Å drepe «deadites».

Les også: Vårt førsteinntrykk.

Ash Vs. Evil Dead hadde premiere på C More Series 1. november, i tillegg er serien tilgjengelig på CMore.no og TV2 Sumo.

Marvel’s Jessica Jones

jessica-jones

Etter Marvel’s Daredevil tidligere i år er Netflix tilbake med nok en Marvel-serie denne måneden. Denne gangen med Marvel’s Jessica Jones, som sentrerer seg rundt Jessica Jones (Krysten Ritter) som etter sin korte karriere som superhelt jobber som privatetterforsker. Hennes jobb setter henne på spor av Killgrave (David Tennant), en person fra hennes mørke fortid som skaper problemer når han returnerer til livet hennes. Vi blir også kjent med Luke Cage (Mike Colter), som i likhet med Jessica har evner vanlige mennesker ikke har.

Er du av typen som vil ha en bra superhelt-serie er Marvel’s Jessica Jones veien å gå, men vær forberedt på at serien er også er veldig mye en psykologisk thriller i en verden av superkrefter. Dette er en enda mørkere serie enn Marvel’s Daredevil, og serien har enda sterkere karakterer og skuespillere enn sin forgjenger med Ritter, Colter og Tennant. Se opp for vårt kommende førsteinntrykk.

Sesong 1 av Marvel’s Jessica Jones slippes i sin helhet 20. november på Netflix.