Master Of None er tilbake med mer latter i andre sesong.

Etter rollen som Tom Haverford i Parks And Recreation er det duket for komiker og skuespiller Aziz Ansari å gjøre sin egen greie. Noe naturlig er det kanskje da at Master of None kommer på Netflix, hvor Ansari allerede har to stand-up spesialer, eksklusivt for tjenesten.

Skapt av Ansari og produsent Alan Yang (Parks And Recreation, Date And Switch) er serien en semi-biografisk historie om Ansari, og følger Dev (Ansari), en fullt ut amerikansk sønn av indiske innvandrere som lever av å være en reklame-skuespiller i New York City mens han forsøker å bryte igjennom i film og tv bransjen. Vi blir kjent med hans venner som vise lesbiske venninne Denise (Lena Waithe), smårare Arnold (Eric Wareheim) og Brian (Kelvin Yu), som også har foreldre fra et annet land. Vi blir også godt kjent med Rachel (Noël Wells) som Dev faller for, en pressetalskvinne for små indie-band. Master of None er av den smale komedien som har begynt å florere på tv-skjermen de siste årene, med serier som Portlandia og Broad City.

Serien tilbyr her en minst like personlig historie som hva Louis C.K. gjorde med serien Louie, men med et samme friskt syn på det å være singel eller i et forhold som i You’re The Worst. Det hele serveres med en god dose klokskap og det graves dypt i mange temaer. Rase er spesielt viktig for Master of None, men uten overfokus. Temaet kommer til sin rett ganske naturlig, når vennene til Dev består av både en hvit, svart og asiatisk person, sammen med hans egen indiske opprinnelse. Dette er ikke en serie om fire hvite venner på en sofa.

Master of None Ansari Wells Denise Wareheim
Aziz Ansari, Noël Wells, Lena Waithe og Eric Wareheim I Master of None. Foto: Netflix/K.C. Bailey

Ansari har ved hjelp av Yang og andre Parks And Recreation-produsenter, som Mike Schur og avdøde Harry Wittles (som serien er dedikert til), levert en klar representasjon av seg selv og mer med Masters of None. Alt fra hvordan en episode fokuserer på fortiden til Dev, hvor Ansari’s virkelige foreldre spiller rollene som foreldrene til Dev; utforskingen av indere i populærkulturen med klare hint til da Ansari selv gjorde audition for Transformers og måtte ha en aksent; en romantisk utflukt til Nashville; en episode hvor Dev har problemer med å ha ligget med en gift kvinne. Alle episodene har et gjennomgående temaet å reflektere tilbake på Ansari’s eget liv.

Det er også flere gode gjesteskuespillere utover sesongen, uten at serien lener seg for tungt på dem. Eksempelvis lar serien både Colin Salmon (Arrow), Noah Emmerich (The Americans) og Emmy-vinner Claire Danes (Homeland) gjøre komedie. Det er et sprekt forsøk av dem alle, som fungerer bra, spesielt med Salmon i rollen som en alternativ utgave av seg selv og hovedstjernen i filmen «The Sickening» hvor Dev får en liten rolle. Igjennom sesongen dukker også komiker Todd Barry opp som en lite entusiastisk regissør av filmen. For å ikke nevne H. Jon Benjamin (Archer, Bob’s Burgers), som spiller en veteran-skuespiller i filmen bare et skritt fra å være en bakgrunnskuespiller. Benjamin spiller en karakter helt ulik yngre Dev, som har slått seg ned med kone og et normalt, kjedelig liv. Det er en solid karakter som med hans syn på hvordan unge kommuniserer med hverandre er en fantastisk liten oppvekker på hvor tåpelig singellivet og dating i denne digitale alderen kan være.

Annonse

Serien starter ikke dårlig, men trengte klart noen episoder for å vise dybden og herlighetene den har å by på. Ansari og Yang klarer å fortelle en historie om en mann som vokser opp uten å drepe sin snåle komikk. For Ansari som skuespiller tar serien i bruk talentene til Ansari bedre enn hva han stort sett har gjort på film og tv tidligere. På sin side har Warenheim en litt mer jordnær rolle enn hva vi vanligvis ser ham gjøre i Tim & Eric (helt uten Tim Heidecker på slep eller involvert i serien). Wells har på sin side sjarm og humor som får deg til å huske henne for mer enn hennes korte stund på Saturday Night Live. Master of None er den beste komiserien fra Netflix så langt, utenfor den animerte komiserien BoJack Horseman

Det mest beundringsverdige med serien er at den utover de 10 episodene sesong 1 består av, forteller personlige historier fra Ansaris liv, og det ender faktisk opp med å fungere veldig bra.

Sesong 1 av Master of None slippes i sin helhet 6. november på Netflix.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer