Fear The Walking Dead 2015

Jeg anmeldte serien i sommer basert på de 2 første episodene, og i forbindelse med premieren tok Vidar en oppsummering av sesongstarten, men vi har enda å oppdatere på hvordan vi synes serien har gått siden.

Fear the Walking Dead har gjort det rette valget ved å holde zombiene på et minimum i de første 5 episodene, for å bokstavelig talt slippe dem ut for fullt i sesongfinalen. Hvorfor Los Angeles falt forklares godt og man kan undres hvor mange lignende tilfeller vi har sett litt av eller hørt om i Atlanta på The Walking Dead .

Scenene utenfor basen til militæret var utført bra sammen med actionsekvensene på innsiden. Regissør Stefan Schwartz (som har regissert episoder av The Walking Dead, Luther og The Americans) gjorde en god jobb i å fange opp både kaoset og karakterene i denne situasjonen.

Fremdeles er det mest problemer med de unge karakterene. Jeg liker Frank Dillane (som spiller Nick) og Alycia Debnam-Carey (Alica) andre steder jeg har sett dem, men de siste ukene har det vært mer og mer vanskelig å like karakterene deres. Dette er ikke på grunn av skuespillerne, men på grunn av at seriens forfattere skriver dem så irriterende, med noen veldig få glimt av noe jeg liker. I sesongfinalen fikk vi en interessant filosofi rundt hvordan verden har blitt dradd inn i Nick sin personlige apokalypse, et godt øyeblikk for karakteren, noe som viser at serien kanskje kan finne god bruk av de svakere karakterene i framtiden.

Daniel (Rubén Blades) og Strand (Coleman Domingo) er karakterene som skiller seg ut som best så langt. Strand er unik for mer enn hvor han kommer fra og sin rikdom; han har et fascinerende syn på ting med sin filosofi, som naturlig setter ham i konflikt med andre, men også kan skape allianser. Han er også den eneste som ser ut til å ha tenkt ut en ordentlig plan, som inkluderer å flytte seg til båten Abigail. Det gir i hvert fall mer mening enn Travis (Cliff Curtis) og Madison (Kim Dickens) sin plan om å dra ut i ørkenen. Hvorvidt hans personlige interesser vil gjøre ham en farlig person for familien til Madison og Travis får vi se på, eller om gruppen vil splittes.

Annonse

Karakterene Daniel og Ofelia (Mercedes Masohn) har hatt noen gode øyeblikk de siste ukene. Sekvensen hvor de kommer over haugene av aske med Griselda (Patricia Reyes Spíndola) var det øyeblikket som fungerte best i episoden, om vi ser vekk ifra actionsekvensene. Ikke bare så vi Daniel og Ofelia dele sin sorg, men Daniel reflekterer på grusomhetene fra hjemlandet sitt. Begge er gode måter å bringe fortiden tilbake til en karakter på, uten å ta i bruk tilbakeblikk.

Det ga videre ikke mye mening at Andy (Shawn Hatosy) ventet på Daniel for å ta hevn blant alt som pågår. Det ville gitt mer mening om han dro videre, enten alene eller med noen andre fra militæret, enn at han ble stående å vente på Daniel i garasjen. Det virket som et veldig klumset forsøk på å få Travis til å eksplodere.

Overraskende var det at Liza kom seg ut av kjøkkenet og militærbasen i live, men i de siste minuttene avslørte hun å likevel være bitt av en zombie. Dette skjer kort tid etter at hun slipper det medisinsk-relevante de overlevende trenger for å overleve apokalypsen. Med det er gruppen sin kanskje nyttigste person, foruten Daniel, ble drept. Hun var kanskje ikke lege, men hun kunne en god del ting andre ikke gjorde.

Jeg var ikke solgt på mye av sesongen, og jeg var kanskje for håpefull i starten, men de to siste episodene har gjort mer bra enn dårlig, og de har satt i gang noe interessant for sesong 2. Jeg håper bare produsentene kan holde dette gående.

Serien avsluttet sesongen sterkere enn den startet. Jeg er spent på hvordan ting går videre.

Sees i 2016 Fear the Walking Dead.

fear-the-walking-dead-episode-106-travis-curtis-935-935x545

 

Ellers

– Etter jeg skrev sammendraget ferdig kom dette opp på The Hollywood Reporter. Her snakker serieskaper Dave Erickson om hva vi kan forvente i sesong 2 i 2016.

– Etter et kort intervju med Elizabeth Rodriguez (Liza) nylig, fikk jeg inntrykk at karakteren hennes kom til å dø. Hun beskriver også dødsfallet til karakteren hennes i intervjuet.

The Walking Dead er tilbake neste uke på FOX her hjemme. Jeg vil oppsummere sesongstarten neste mandag-tirsdag, fremfor en anmeldelse basert på første episode. Disse oppsummeringene egner seg bedre for enkelt-episoder. Håper vi kan fortsette med dette framover, utenfor The Walking Dead-seriene.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer