Fear The Walking Dead – gir litt frisk luft til The Walking Dead-universet

The Walking Dead er en av de mest sette seriene i verden, det var dermed kun et tidsspørmål før vi fikk en spin-off satt til dette rike TV-universet. AMC-serien kommer ra The Walking Dead-skaper Robert Kirkman og Dave Erickson (Sons of Anarchy).

Annonse

Her blir vi kjent med to to lærere i Los Angeles som har falt for hverandre: Madison (Kim Dickens) og Travis (Cliff Curtis). Handlingen tar til før zombie-apokalypsens fulle utbrudd. Madison og Travis har hendene fulle med både jobb og familieutfordringer. Travis er stefaren til Madisons barn Alicia (Alycia Debnam-Carey) og Nick (Frank Dillane), i tillegg har han nok av problemer med sin biologiske sønn Christopher (Lorenzo James Henrie), som heller vil være sammen med sin mor Liza (Elizabeth Rodriguez).

Fear The Walking Dead gjør, ikke overraskende, noe hovedserien aldri ha gjort – å fokusere på de tidlige dagene. Det handler mye om heroin-avhengige Nick i første episode, som blir vitne til noe skremmende i en kirke. Det bygger på en av de tingene serien burde bygge på, hvordan folk takler det uforståelige. Det er et av kortene Fear The Walking Dead har for å tidlig skille seg fra moderserien. Utfordringen blir hvordan det går fremover. Vil serien skille seg godt nok ut fra originalen? Vil det være mer eller mindre action?

En ting er sikkert, det er at Fear The Walking Dead starter veldig mye som om det var Parenthood i The Walking Dead-universet, til en viss grad fungerer det. Det siktes på å følge en helt vanlig moderne familie, uten noen med bakgrunn som kriminell, soldat eller politi – samtidig som de prøver å forstå hva som skjer og overleve de døde som kommer tilbake. Serien stiller også spørsmålstegn ved hvor pålitelige folk med autoritet er, noe som kler den godt. Det er klare hint til ting som er relevante i dag, som spesielt kommer frem når flere av karakterene ser en video som stiller spørsmål rundt brutaliteten til politiet. Noen, som Madison, ser ført og fremst på politiet som omtenksomme, mens hennes student Tobias (Lincoln A. Castellanos) har motsatt innstilling. Det blir raskt avklart hvem som har rett i løpet av seriens to første episoder.

Fear The Walking Dead er ikke problemfri. Karakterene unngår å fortelle hverandre viktig informasjon, uten at det er troverdig. Det føles som et billig triks for å lage spenning. Det har skjedd i moderserien, men det virker som et mulig framtidig problem når det skjer allerede i første episode av spin-offen.

Serien klarer seg bedre med de unge karakterene, selv om de ikke utmerker seg så mye. Den narkoavhengige tenåringssønnen Nick har du kanskje sett nok av fra før, men det er en karakter med nok av potensial. Hva de gjør med en av karaktene i andre episode kan også tyde på at Kirkman & Co har lært noe av feilene fra The Walking Dead når det gjelder hvordan de skal håndtere unge karakterer. Travis sin sønn Christopher kan kanskje være litt amper, men de bruker han passende for å tilføye litt spenning i det ting begynner å skje.

Dickens og Curtis føles litt bortkastet siden de ikke får mye å jobbe med i første episode, det er litt for mye opptatte og bekymret fedre-rollene som ikke leder til noe i nærheten av hva Andrew Lincoln fikk gjøre i første episode av The Walking Dead. Det er heldigvis også her potensial, som vises litt i andre episoden. Dette er to skuespillere som både har et solid talent og karisma som kan bære en serie, men som ikke helt vises i Fear The Walking med en gang.

Av de to første episodene er det klart at den andre episoden er bedre. Det er ikke nødvendigvis fordi Kirkman og Erickson er svakere manusforfattere, men fordi Marco Ramirez (Daredevil) får tatt i bruk mye av hva de to setter opp i første episode. Derfor er det kanskje best å ikke dømme den første episoden for mye, og kanskje bare se mer hvordan det utvikler seg utover den korte første sesongen, som består av 6 episoder totalt. Fear The Walking Dead gir uansett litt frisk luft til The Walking Dead-universet.

Det ligger så mye potensial her som Erickson, Kirkman & Co burde ta bedre tak i. Forhåpentligvis ser vi tegn til forbedringene i ukene framfor, så dette ikke forblir en langsom zombistart i L.A. AMC lykkes mer med Breaking Bad-spinoffen Better Call Saul i de første episodene, de har enda tilgode å bevise at Fear The Walking Dead blir nok en verdig spin-off tross for at den gjør noe riktig i de to første episodene av serien.

https://www.youtube.com/watch?v=lLgFfkVosEw

Fear The Waling Dead har premiere mandag 24. august på HBO Nordic.

Sjekk ut øvrige kategorier

Kommende episoder

Annonse

Relevante nyheter

The Walking Dead-serier: