Det er ikke alltid enighet her på bergen, noe som ble tydelig da vi laget en av de mest omfattende listene over HBO Nordic-seriene. Det er godt vi ikke er et menighetsblad her i gården.

Undersøkelsen ble gjort med at alle kunne gi sin vurdering anonymt, noe som sikret at ingen følte noen form for gruppepress. I tillegg kan vi da skule på hverandre og lure på hvem det eksempelvis er som ikke klarer forguder The Wire eller liker Friday Night Ligts.

Rangeringen ble gjort ved at 8 personer ga karakterene elendig, dårlig, litt dårlig, middels, litt god, god, veldig god, fantastisk eller legendarisk til seriene de hadde sett.

Her er seriene hvor det ikke var unison enighet. Dette er serier det kan være lurt å nevne i lunsjen på jobb om man er lei av nikkedukkediskusjon:

 

Annonse

Enlightened

Men mens en ga den full pott ble det en mer beskjeden «god»-karakter for en annen. Det holdt likevel til topp 30-plassering, men en ville nok gjerne sett den langt høyere.

The Sopranos

Seks var skjønt enige om at den var enten «legendarisk» eller «fantastisk». Men så kom det en syvende person og stemplet den «god». Det kan ha kostet den førsteplassen. Bør vedkommende få et tilbud han ikke kan si nei til?

The Wire

Jeg skriver «kan» på forrige serie, for også The Wire skapte litt uenighet angående hvor god den egentlig er. Fem ga den toppkarakter, mens en sjette person syntes «veldig god» var godt nok. Det ble likevel førsteplass.

Rome

De fire som har sett den er alle enige i at den er god, men uenigheten går på hvor god den egentlig er. Der er ingen av oss enige, med karakter fra «litt god» til «fantastisk». Det holdt så vidt til en topp 40 plassering.

Silicon Valley

Her er en helfrelst og ga den like god legende-status alt etter første sesong. Tre andre er litt mer nøkterne, med karakterene «litt god» og «god».  Det ble til slutt 41. plass.

The Leftovers

Nok en nykommer som fikk full pott fra en i redaksjonen, mens to andre var mer nøkterne og stemplet den dystropiske serien som «god».

Twin Peaks

Klassikeren har legendestatus blant endel her i reaksjonen, men en syntes det holdt med «god»-stempel. Da røk sjansene for en topp 5-plassering. Snakker vi historieløst, eller er det oss «gamlinger» som er litt for nostalgisk?

Band Of Brothers

Det var skjønt enighet blant fem redaksjonsmedlemmer at serien var «fantastisk/legendarisk», men en person syntes det hold med et «god» stempel. Det kostet serien topp 3-plassering.

Curb Your Enthusiasm

Kun tre av oss har sett denne her, hvor to av dem er så begeistret at de ga den full pott og «legendarisk»-stempel. Men tredjemann/kvinne syntes det holdt med et «god»-stempel. Nære på at denne gikk til topps.

Boardwalk Empire

Fem i redaksjonen ga den såpass gode skussmål (fra «god» til «fantastisk») at den var nær topp 20-plassering, men en stemplet serien som «middels». Da ble det til slutt en 39. plass.

True Detective

Vi trodde alle elsket første sesong, det var inntil vi målte stemningen i egen redaksjon. To ga den «legende»-status, en «fantastisk» og to «veldig god». Det burde normalt holdt til topp ti, men to personer var mer lunkne og ga den «litt god». Ingen skal si vi ikke har kravstore folk i redaksjonen vår!

Magic City

Starz-serien kom seg heller ikke inn på listen. Når en ga den bunnkarakteren «elendig» er ikke det så rart, selv om en annen mente den var midt på treet.

Veep

Middels eller legendarisk? Vi er ikke enige, for her fikk den begge stempel servert, i tillegg til en tredje som var midt mellom og ga den merkelappen «god».

Klondike

Det ble ingen listeplassering på fjorårets miniserie. Håpet er ikke ute for neste runde da den kun er sett og bedømt av to redaksjonsmedlemmer. Men de er ikke enig med en «litt dårlig» og en «litt god»-dom.

Jericho

Serien tjente godt på at en er stor fan (det var undertegnede) og stemplet den som veldig god. Tre andre var derimot ikke enig og ga den enten «middels» eller «litt god». Men det holdt til å komme inn på en 61. plass.

Varg Veum

Er eneste norske bidrag god eller dårlig? Det klarte ikke de 3 som bedømte serien å enes om, det ble dermed ingen plass på listen.

Ascension

Den nye serien var det kun to som hadde sjekket ut, men der var det ingen enighet. Jeg ga serien en «litt god»-dom i min anmeldelse, mens en annen i redaksjonen har stemplet den som «veldig dårlig». En serie som flere i redaksjonen nok bør sjekke ut for å se hvor vektskålen til slutt tipper.

House Of Lies

To mente den var «god», en «litt god» og så er det en fjerde som helte mot «litt dårlig». Til slutt ble det da en 64. plass.

Friday Night Lights

En av de merkeligste uenighetene, man kan undres om noen har trykket feil. For her er 4 skjønt enige om at den er «veldig god» eller «fantastisk», men så kom femtemann og ga den en nådeløs «veldig dårlig». Da røkt topp 15-plassen og det ble en mer beskjed 47. plass.

Masters of Horror

Enda en serie sett av kun to her i redaksjonen. En ga den «elendig», den andre «god».

Banshee

Her er det en som overhodet ikke hadde noe til overs for serien, som fikk stempelet «veldig dårlig». Tre andre derimot ga den «veldig god», mens en femte karakteriserte den som «god».

The Newsroom

Denne har vært et hett tema på nett siden premieren. Den er slaktet av anmeldere og stemplet som «den beste serien å hate-se», mens endel seere elsker den. Her i redaksjonen får den fire ulike karakterer av de fire som har bedømt den. Fra «litt dårlig» til «god». Den kom seg med et nødskrik inn på listen (68. plass).

True Blood

En av HBOs mest kjente serier kom så vidt med på listen! Grunnen er at hele tre medlemmer i redaksjonen stemplet serien som «litt dårlig». To andre reddet plass til serien med å gi den karakteren «litt god» og «god».

Black Sails

En av tjenestens mest populære serier, den er vurdert av fire i redaksjonen og der er det ingen enighet å finne. En stemplet den som «dårlig», en som «litt dårlig», en som «litt god» og en som «god». Alt i alt en middels karakter som sørget for at den ikke kom seg inn på topp 70.

Sex And The City

Her var det full splid i redaksjonen. Bedømt av 6 personer, med alt fra «litt dårlig» til «veldig god» karakter. Det eneste vi kan enes om er at den i hvert fall ikke var «elendig» eller «fantastisk. En serie som nok vil forbli en hett tema i mange år fremover.

[td_smart_list_end]

Her finner du topplisten vår for januar måned.

Hvor peker så ditt kompass angående de nevnte seriene?

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer