Det er så mange serier i år som fortjente en benevning.

Du kan lese de tidligere listene nedenfor.

Det beste fra 2014: Steffens topp 10 

Det beste fra 2014: Steffen andre nye favorittserier

Den foreløpig siste tv-relaterte listen fra meg omfavner de returnerende seriene som jeg likte godt, men som ikke helt nådde opp til topp 10.

Annonse

Her er noen av mine returnerende favorittserier i år.

Game of Thrones

Game of Thrones Season 5

Game of Thrones ville blitt nr. 11 på årets topp 15. Den hadde noen veldig sterke enkeltepisoder i år, et par av dem blant seriens beste. Serien viste også at den forsatt kan introdusere gode nye karakterer, uansett hvilken vei det nå gikk med de. Serien fortjener også skryt for å ha forbedret materiale rundt The Hound, Arya og Brienne, i tillegg til hvor godt Tyrions rettsak ble gjort, den dødelige kampen mellom to erkefiender og det store slaget ved muren (som naturligvis har sine begrensinger i et tv-budsjett, til og med for den mest påkostede av de alle).

Serien har tydelige problemer med noen av de faste rollene i mellomrommet mellom de store øyeblikkene, eksempelvis Bran, Daenerys og Stannis. Serien kunne hatt en mye sterkere sesong om den kuttet ut noe fokus på de for å bygge på de karakterene som virkelig fungerte i sesong 4. Det forblir en ting som trekker ned helheten, men heldigvis ikke så mye som i seriens andre sesong.

Louie

Louie 4 Fat lady

Den fjerde sesongen av Louie hadde et par ujevne episoder, men det var også en sesong fylt av noen veldig gode enkeltepisoder som den empatiske demonstrasjonen til Louis C.K. i The Fat Lady med fantastiske Sarah Baker, eller den rufsete historien The Model hvor Louie ender opp med å date en modell (spilt av Yvonne Strahovski). Ta med den uvanlige dobbel-episoden In The Woods, som med litt finpussing kunne fungert som en oppvekstfilm, og du har episoder som alene gjør at serien gjør en flott retur etter en god pause. Louis C.K. forsetter å være en av de beste historiefortellerne innen komiserier, selv om TV2 (som tidligere viste serien) enn så lenge ikke ser ut til å være enig at den fortjener en plass på en «humor-kanal», eller en strømmetjeneste.

The Good Wife

The Good Wife

Etter snart 6 hele sesonger har The Good Wife utrolig nok ikke enda gått i autopilot-modusen de fleste serier som har 20+ episoder per sesong ender opp i. Endelig ser også serien ut til å utvikle Cary, spilt av Matt Czuchry, mye bedre enn tidligere, samtidig som den forsetter også fremdeles å skrive det bra materiale rundt Julianna Margulies, Christine Baranski & Co med gode nye og returnerende gjesteskuespillere på slep. Som Carrie Preston, Mike Colter eller David Hyde Pierce med sitt tv-comeback. Det er fremdeles en av mine favorittserier etter at jeg i slutten av 2013 tok et godt tak i serien. Manusforfaterne viser at de kan skrive en episode rundt NSA som er morsommere enn hva mange komiserier klarer å oppnå i dag. I tillegg fortsetter serien å være svært rikt og underholdende innblikk i både politikk, juridiske kretser og hjemmefronten til Alica Florrick og resten av karakterene.

Brooklyn Nine-Nine

Crooklyn Brooklyn Nine Nine

De første episodene var greie av Brooklyn Nine-Nine i 2013, men serien fant virkelig sin tone og formen i år, spesielt med episoder som «The Pontiac Bandit» (hvor gjesteskuespiller Craig Robinson dukket opp). Det er en god påminnelse på at dette er en serie fra hovedfolkene bak Parks And Recreation når serien klarer å ta i bruk sitt ensemble av skuespillere så bra den har endt opp med å gjøre. Om det så er Andre Braugher og hans komiske levering av deadpan, tidvise umaskuline trekk fra Terry Crews, eller om Joe Lo Truglio gjør noe så smalt som å lage en sandwich. At det forblir hovedkarakterene som blir det beste med serie selv med gode gjesteroller av Robinson, Dean Winters, Stephen Root eller Ed Helms er bra å se. Dette er en av de morsomste seriene på tv akkurat nå som i samme slengen også forsetter å forbedre seg.

Braquo

Braquo

3 sesonger inn klarer Braquo å overraske med en sesong som setter ting på hodet og tørr å ta sjanser. Det hjelper også at skuespillet av Jean-Hugues Anglade & co føles enda mer solid i sesong 3, pluss nye tillegg som Lizzie Brocheré skader heller ikke. Det er klart at euro-noiren lever for fullt i Braquo som forblir like actionfylt som tidligere, men viktigst er at serien på sitt er engasjerende, fengslende og troverdig (til den grad den kan). Den franske serien sentrert rundt franske politiagenter som gjør ting på tvers av loven for å ta ned de ordentlige skurkene forsetter å holde stemplet som det franske svaret på The Shield. Et av de beste seriekjøp på Bluray i 2014. Serien frisket opp handlingen med at hovedpersonene spilte mye mer på lovens side for å takle den store mafiakrigen som pågikk i gatene i Paris.

The Bridge

the bridge 2

Med suksessen til skandinaviske Broen tenkte selvfølgelig vi paranoide skandinaviere at amerikanerne var ute etter å kopiere oss, og det var i grunn sant med mesteparten av sesong 1 av The Bridge som kopierte seriemorder-plottet fra Broen. I sesong 2, og noen av de siste episodene i sesong 1, startet serien å jobbe videre med ting som var mye mer interessant enn et seriemorder-plott. The Bridge gikk dypere inn i narkokrigen i Juarez, Meixco og båndene over til El Paso, Texas som var det beste serien i sesong 1. Dette sammen med flere interessante biroller som alene kunne fungert i egne serier, og som ble mer eller mindre flettet sammen til å være en bit av en større historie.

Hovedrolleinnehaverene Diane Kruger og Oscar-nominerte Demián Bichir, som var solide i sesong 1, fungerte enda bedre i sesong 2 hvor spesielt Bichirs karakter måtte krysse lovens linjer i den dødelige narkokrigen ledet an av både rivaliserende grupper innen den amerikanske regjeringen og narkokartellene i Juarez. Ingen returnerende serier gjorde en så solid forbedring fra fjorårets sesong som The Bridge. Kombinasjonen av å være en miks av Tarantino, Once Upon In Mexico og The Wire passet serien mye bedre enn å gjøre «skandinavisk krim». The Bridge krysset landegrenser uten frykt og det med å bringe inn flere synsvinkler på livet i Mexico i en tid der media nærmest glemmer hva som pågår der i virkeligheten. Dessverre ble serien kansellert grunnet fallende seertall, i en sesong der serien virkelig fortjente et lengre liv.

Boardwalk Empire

boardwalk

I den siste sesongen til Boardwalk Empire virket det litt forhastet med 8 episoder framfor de vanlige 12 episodene serien har hatt hvert år. Spesielt når en del av tiden gikk til tilbakeblikk rundt hovedpersonen Nucky Thompson (Steve Buscemi), som forble en av de minst karismatiske hovedkarakterene på tv. Vi fikk heller ikke et eneste sekund med en av seriens beste karakterer i form av Arnold Rothstein grunnet seriens tidshopp.

Det var når sesongen og serien avsluttet med de 3 siste episodene den viste at den kan det å avslutte en sesong med kvalitet. Ved å vise hvorfor tilbakeblikkene i siste sesong var viktige, det tagiske resultatet av hva makt og penger kan gjøre med mennesker. Vi ble også servert noen fantastiske avslutninger rundt flere av seriens beste karakterer, som Al Capone, Chalky og Van Alden. Vi fikk kanskje ikke se en ordentlig avslutning til en av de andre karakterene på serien som Charles «Lucky» Luciano , men siden serien holdt seg innenfor hva som var mulig med virkelige omstendigheter var det bare å ta opp historiebøkene for å finne ut hva som skjedde videre. Boardwalk Empire forble både en av de mest hensynsløse og minst forandringvillige seriene som ikke hadde lyst til å gjøre det komfortabelt for seerne med å spare livene til elskede karakterer. Det var aldri en serie som var ute etter å blidgjøre sine seere med vilje og klarte det i sine siste år uten å snuble for hardt.

Banshee

banshee

Banshee er blodig pulp-action som tok seg veldig opp i de siste episodene av sesong 1, men enda bedre er hvordan den forsatte forbedringen i sesong 2. Mer fokus på hva som fikk hovedpersonen Lucas Hood til å tikke fremfor at vi bare så han gå rundt å være badass gjorde at serien også tok historiefortellingen et skritt videre. Det er så mye sex og vold i serien at det kan virke latterlig, men den er selvbevisst på det som gjør en tydelige forskjell fra den og andre serier som kan bringe inn action, dreping eller annen «shock value» bare for å holde på serien i live. Med Banshee er sex, blod og action en så stor del, det tas i bruk uten å snuble med fansens forventninger. Med de beste actionsekvensene nå, en bedre historie enn hva det i grunn forventes av serien og noen genuint gode karakterer er dette er tv-skjermens svar på Rambo.

Veep

veep 3

Arvingen til The Thick of It, også denne fra serieskaper Armando Iannucci, forsetter å være gledelig uansett hvor mange ganger vi skal se Julia Louis-Dreyfus motta en Emmy for hovedrollen i Veep. Sammen med Silicon Valley var HBO stort tilbake med komiserier som faktisk fikk deg til å le i år. Veep virket ikke som den gjorde noe direkte nytt i sesong 3, men den beveget seg raskere, jevnere og til syvende og sist mer hysterisk enn hva serien tidligere har gjort.

Andre returnerende favoritter i 2014: Masters of Sex, Parks And Recreation, Legit, Alpha House og Community.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer