Annonse

HBO har startet å fylle rollene for deres tolkning av kult-klassikeren og suksessen Westworld. Piloten som er i utvikling før en pilotproduksjon har nå fått med seg norske Ingrid Bolsø Berdal (Hercules, Fritt Vilt) og Jeffrey Wright (Boardwalk Empire, The Hunger Games) i de nye rollene som er castet.

I tillegg til disse blir også Rodrigo Santoro (300, Lost),  Shannon Woodward (Raising Hope, The Riches), Angela Sarafyan (The Good Guys) og Simon Quarterman (The Devil Inside) med i piloten.

cast westworld
Shannon Woodward, Rodrigo Santoro, Angela Sarafyan og Simon Quarterman.

Tidligere skrev vi at både Anthony Hopkins og Evan Rachel Wood er castet til piloten i hovedroller, og at James Marsden var i forhandlinger for en av de andre hovedrollene. Manuset til TV-utgaven av Westworld er skrevet av Jonathan Nolan (Person of Interest) og hans kone Lisa Joy Nolan. J.J. Abrams, Jeffrey Weintraub og Bryan Burk er med som produsenter, mens Jonathan Nolan også regisserer pilotepisoden.

Basert på sci-fi western fra 1973 med samme navn følger Westworld hendelser i en high-tech fornøyelsespark med androider i fremtiden når alt går galt. TV-utgaven er beskrevet som en mørk odyssé om begynnelsen av kunstig bevissthet og fremtiden for dens synder. Serien vil ha samme settingen av filmen som Yul Brynner, Richard Benjamin og James Brolin med i hovedrollene og som introduserte nye digitale teknikker innen film.

Annonse

Noen av karakterene vi blir er både ekte mennesker og androider. En av disse er Dr. Robert Ford (Hopkins) som er den briljante, ordknappe og kompliserte kreative direktøren, sjefsprogrammereren og styreleder av Westworld, som har kompromissløse kreative visjoner for parken – og uortodokse metoder for å oppnå det. Vi blir også kjent med Dolores Abernathy (Wood) som er en provinsiell, vakker og snill og den mest typiske bondejente ved grensen i West – som er på vei å oppdage at hele hennes idylliske tilværelse er en utspekulert konstrukturert løgn.

Dette er de 6 nye rollene i Westworld-piloten:

Berdal vil spille Armistice: En vill kriger og brutal bandit. Hennes hensynsløshet til sine ofre er overgått bare av hennes vedvarende lojalitet til hennes andre fredløse.

Wright vil spille Bernard Lowe: Den briljante og realitetsorienterte lederen for parkens programmerings-divisjon. Bernard sin nysgjerrighet i observasjonen av menneskelig natur gir han endeløse inspirasjon for hans livsverk, nemlig det å skape kunstige mennesker.

Santoro vil spille Harlan Bell: Skremmende og brutal, med en mørk sans for humor. Harlan er Westworld sin flerårige «mest ettersøkte» banditt. Han tror på teorien av vesten er et vilt sted, og den eneste måten å overleve på er å te seg i rollen som et rovdyr.

Woodward vil spille Elsie King: En ironisk lovende programmerer i programmerings-divisjonen. Elsie har oppgaven i å diagnostisere de rare oppførslene til androidene i parken.

Sarafyan vil spille Clementine Pennyfeather: En av Westworld sine mest populære attrasksjoner, hvert aspekt av  Clementine er perfekt forførende, av design.

Quarterman vil spille Lee Sizemore: Den narraktive direktøren av Westworld, hans inspirerte fortellinger gleder eller skremmer konsekvent gjestene – og hans kunstneriske temperament konsekvent plager hans kolleger.

Som vi tidligere har gjort leserne klar over er ikke en pilotproduksjon det samme som at prosjektet blir en serie, selv om kanskje VG  og sånt vil fremstille at dette blir en serie uansett. HBO har i likhet med flere amerikanske kanaler en pilotprosess for sine TV-prosjekter (men ikke alle). Ikke alt går igjennom og ender opp som serie, noe som jeg håper på å kunne få skrevet mer om fra HBO sin fortid hvis jeg får tid til det.

Westworld har allikevel en ganske god cast så langt. Dette kan være kanalens svar på et populært sjangerdrama som Penny Dreadful og American Horror Story uten å gjøre grøsser og med sci-fi istedenfor.

Jeg er spesielt interessert i å se hva spesielt Jonathan Nolan gjør med Westworld, for han har allerede gjort noe med Person of Interest han fortjener mer skryt for enn han får. Sammen med The Good Wife er Person of Interest en serie som er med å vise gode eksempler på eksperimenter du kan gjøre med en serie, spesielt fra sesong 2 av for sistnevnte. Person of Interest er en tankevekkende, fascinerende og generelt den beste sci-fi serien akkurat nå. Dette selv med at serien til tider har teite eller lettbeinte øyeblikk i mer eller mindre passelige situasjoner for å glede en større masse enn hva alle HBO-serier gjør.

Castingen av Berdal er uten tvil passende etter hennes rolle i Hercules, hvor hun var det beste i filmen som generelt var et stort platt actioneventyr. Med dette forsetter også HBO sin trend i år med casting av nordiske skuespillere i faste roller i piloter og potensielle serier, tidligere i sommer har HBO castet danske Birgitte Hjort Sørensen fra Borgen i Rock’n’Roll-piloten fra The Wolf of Wall Street og Boardwalk Empire-duoen Terence Winter og Martin  Scorsese som nå er under innspilling.

Passende er også spesielt Wright og Woodward. Wright med sin gode måte til å spille både skurk og en høytstående person i Boardwalk Empire, og Woodward med beina planta ned i både drama og komedie på TV-skjermen tidligere.

En dom hvorvidt Westworld ender opp som serie forventes ikke å bli kjent før minst i høst fra HBO.

 

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
6 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer