Pilotnytt: Beskrivelser og castingstatus NBC-piloter

Det er på tide å ta en nærmere titt på NBC sine kandidater til serier vi potensielt kan stifte nærmere bekjentskap med fra høsten av.

NBC er et godt eksempel på at mye kan skje i løpet av noen få måneder. Hadde NBC bestilt piloter i høst så hadde de antagelig ikke vært like aggressive som nå. NBC var serievinneren i begynnelsen av sesongen hvor de vant demoratingene uke etter uke. Men de har ikke klart å holde på posisjonen, og er nå tilbake til fjerdeplass hvor de har pleid å ligge de siste årene, med bare lille The CW bak seg.

Annonse

NBC bestilt hele 26 piloter, herav 14 komedier og 12 dramaserier. Dette er en økning i antall piloter på 17 % fra forrige sesong hvor de bestilte 14 komedier og 9 dramaserier.  I tillegg har de allerede gitt grønt lys til Michael J Fox komedie med full sesong på 22 episoder.

Komediene The New Normal og Go On hadde en lovende start med gode seer- og ratingtall og brukbare kritikker. De har ikke klart å holde løpet ut etter at de mistet drahjelpen fra The Voice som ble sendt før og er nå på gyngende grunn.

Les også: Pilotprosessen  – veien frem fra ide til ferdig serie.

På dramasiden har sesong 2 av musikalserien Smash vært et rent magaplask og den nye serien Do No Harm ble fjernet fra sendeplanen etter kun 2 episoder. De eneste lyspunktene for NBC er nykommeren Chicago Fire (som har fått utvidet sesong til 24 episoder), Parks and Recreation, Grimm, Parenthood og Revolution. Disse er forventet å få fornyet tillitt.

Med en ganske lav terskel for fornyelse, så kan også Community få ny sesong. Go On og The New Normal har fremdeles en sjanse, og nå som The Office forsvinner så vil kanalen miste sin beste etablerte komedie som fungerer bra som startrampe for andre nye serier. Det er usikkerhet rundt hva NBC velger å gjøre med Law & Order: SVU.

I det store og det hele så er det mange store hull i NBC sitt sendeskjema og spesielt onsdag og torsdag er klar for en full overhaling.

Les også:

KOMEDIER

AboutABoy-cast

ABOUT A BOY

Basert på boken av Nick Hornby og filmen fra 2002 med samme navn, som hadde Hugh Grant og Nicholas Hoult i hovedrollene. En-kamera komedie fra serieskaper Jason Katims (Parenthood, Friday Night Lights) sentrert rundt forholdet mellom en barnslig mann, Will (David Walton, Bent, New Girl) og den 11 år gamle gutten, Marcus (Bejamin Stockham, 1600 Penn) som flytter inn ved siden av han.

Minnie Driver skal spille guttens småsprøe mor, Fiona. Anhelah N Johnson har fått rollen som Laurie, en PR-sjef som er gift med Will sin bestevenn, Andy (Al Madrigal).

Leslie Bibb (GCB) blir å se i en gjesterolle som Dakota, en vakker cello-spiller og enslig mor som Will forfølger inn i hennes støttegruppe for enslige foreldre.

 

Assistance-cast

ASSISTANCE

Assistance beskrives som en fartsfylt komedie om en idealistisk kvinne som dras mellom sin kollega/”jobb-ektemann” (Zach Cregger) og hennes forlovede (Peter Cambor). Krysten Ritter (Don’t Trust the B—- in Apt 23) har fått rollen som den magnetiske, overarbeidende Nora Johnson som beskrives å inneha «sex appeal direkte proporsjonalt med angstnivået hennes».

Vinette Robinson (Sherlock) skal også ha en rolle i komedien som Jenny, en britisk skjønnhet og et godt hode for tall. Hun er en kollega av Nora som også har historie med karakteren Zach Cregger spiller.

 

BrendaForever-cast

BRENDA FOREVER

Denne serien består av historier fra Brenda Miller (Ellie Kemper) sin fortid og fremtid som blir blandet sammen for å gi et unikt portrett av hvordan en lubben, keitete men likevel utrolig selvsikker 13-åring vokste opp til å bli en 31 år gammel kvinne som fremdeles gjør ting på sin egen måte. I rollen som en ung Brenda finner vi Mandalynn Carlson.

Daija Owens, som spilte i den kortlevde NBC-komedien Best Friends Forever, skal spille den unge Pearl Gardner, Brenda sin beste venn. Hun er aldri å se ut Skittles eller Pez for hånden og klager ikke når ting ikke går som det skal. Da’vine Joy Randolph spiller den voksne utgaven.

I andre roller finner vi også Stephanie Weir (MadTV), Lindsay Kraft og David Krumholtz har en gjesterolle i pilotepisoden.

DONOR PARTY

En New Normal-aktig-aktig serie om en uansvarlig mann som blir tvunget til å bli voksen når han oppdager han har barn som følge av sine dager som sperm-donor. Ingen casting gjort enda.

 

TheGates-cast

THE GATES

Et-kamera komedie basert på et britisk format. Handlingen er satt til portene utenfor en barneskole hvor foreldrene henter og leverer barna og har fokus på foreldrene, skoleansatte og det 15 minutters lange sosiale minefeltet de må navigere hver dag før og etter skolestart.

Serien har fokus på Helen (Kathleen Rose Perkins) som nettopp har flyttet til byen med ektemannen Mark (Ken Marino, Childrens Hospital) og deres 8 år gamle datter. Greg Germann (Ally McBeal) skal spille en annen far, en superdreven advokattype som typisk presser barna sine altfor hardt. Echo Kellum (Ben and Kate) skal spille en «manny».

I andre roller finner vi også  Aasif Mandvi, Christina Kirk, Diana Maria Riva, John Grisett og Stephen Guarino.

 

GirlfriendInAComa-cast

GIRLFRIEND IN A COMA

Basert på en roman av Douglas Coupland. En-kamera komedie om den 34 år gamle Karen McNeil som våkner fra koma og oppdager at hun har en 17 år gammel datter fra en graviditet hun ikke var klar over.

Christina Ricci (Pan Am) var opprinnelig satt opp til å spille Karen med Miranda Cosgrove (iCarly) som som datteren Evie. Etter prosjektets «table read» hvor de går gjennom manus, så har imidlertid Ricci besluttet å trekke seg fra piloten. Å få riktig person på plass i hovedrollen er svært kritisk for prosjektet og NBC har innsett at de ikke rekker å ha dette prosjektet klart til Upfronts i mai.

Ann Cusack (Hart of Dixie) har rollen som Karen sin mor Connie og Daniel Stern er ektemannen Tom.

 

HoldingPatterns-cast

HOLDING PATTERNS

Holding Patterns er en fler-kamera komedie om en gruppe venner som får livene endret for alltid etter at de overlevde et flykræsj.

Humphrey Ker skal spille Griffin Brady, en kjekk og sjarmerende, men noe tilkneppet brudgom på vei til bryllupet sitt. Kate Lang Johnson (Persons Unknown) har rollen som Sabrina Page, hans kommende brud.

Erinn Hayes (Guys With Kids) har fått rollen som Leah Lund. Denne er da i second position til Guys With Kids dersom den skulle bli fornyet. Opprinnlig var Grey’s Anatomy alumnus Chyler Leigh tiltenkt rollen, men hun angivelig syk under prosjektets «table read» og Hayes ble bedt om å steppe inn. Under prøver bestemte NBC seg for at hun passet bedre for karakteren.

Dette er den andre utskiftningen av skuespiller i prosjekter. For karakteren Chad, Griffin sin bestevenn og chic-lit forfatter, så har de fått Nelson Franklin (Argo). Opprinnlige var Robert Buckley tiltenkt rollen, men han forlot prosjektet etter manusgjennomgangen.

Luka Jones (Up All Night) skal spille Leah sin bror Lindsey. Oscar Nuñez skal spille Mickey, en litteræragent som representerer Chad.

 

JoeJoeandJane-cast

JOE, JOE AND JANE

En forfatter spilt av Will Greenberg blir fanget i en pågående krig mellom to krevende personer – kona (Sally Pressman, Army Wives) og hans medforfatter og bestevenn (Dave Annable, 666 Park Avenue/Brothers and Sisters).

I andre roller finner vi Asif Ali, Larry Wilmore (The Daily Show) og Lauren Lapkus.

Undateable-cast

UNDATEABLE

Fler-kamera komedie sentrert rundt to menn, mannegutten Danny Beeman (Chris D’Elia, Whitney) og den kroniske overtenkeren Justin Zip (Brent Morin), som begge sliter med å forholde seg til det motsatte kjønn.

Bianca Kajlich (Rules of Engagement) skal spille Danny sin søster, Leslie. Hun er en rett-frem type, fraskilt og med to barn. Aly Michalka (Hellcats) fikk rollen som Maddy, en attraktiv servitør som jobber ved Justin sin bar og som alltid faller for duster. Men hun er nå erstattet med Briga Heelan blant annet sett i Cougar Town.

Matthew Wilkas (Gayby) blir å se som Brett, en svært kresen, homofil mann. I andre roller finner vi Rick Glassman og Ron Funches.

 

ThenCameElvis-cast

…THEN CAME ELVIS

Et-kamera komedie sentrert rundt den 14 år gamle sønnen Henry (Eli Baker), som observerer familien sin bestående av den blinde faren Mel (J.K.Simmons, Family Tools), den umodne moren Joyce (Parker Posey), den rebelske storesøsteren Katie (Ava Deluca-Verley) og hunden deres Elvis, og hvordan de kommer hverandre nærmere etter at foreldrene skilles.

Harold Perrineau (Lost, Wedding Band) har fått rollen som Fred, vaktmesteren i bygningen som blir venner med Henry.

 

UntitledCraigRobinson-cast

UNTITLED CRAIG ROBINSON PROJECT

En-kamera komedie om en talentfull musiker (Craig Robinson, The Office) som er litt røff i kantene og hvordan han tilpasser seg livet som musikklærer i en skole i storbyen. Her må han hanskes med både lærer-politikk og blir fristet av single mødre.

Amanda Lund spiller den muntre lærerkollegaen, Elizabeth som mener den beste måte å lære bort er ved positiv forsterkelse og har problemer med å forholde seg til Craig sin løse og selvmotiverende stil.

Larenz Tate (House of Lies) skal spille Craig sin bror og gitarspiller i funk-bandet deres, The Filthy Gentlemen. Amandla Stenberg blir å se som Irene, en sjetteklassing som vil at Craig skal lære henne å synge. Jane Adams (Hung) har opprinnelig rollen som rektoren som nærmest alltid driver med krisehåndtering og brannslukking, men har forlatt prosjektet etter manusgjennomgang/table read.

 

UntitledGregDaniels

UNTITLED GREG DANIELS/ROBERT PADNICK PROJECT

Sentrert rundt fire venner i 20-årene som navigerer utfordringene med dating. Adhir Kalyan skal spille Arthur, en uhelbredelig romantiker og Renessanse-mann som går med vest uten å være ironisk. Rollen er i «second position» til CBS-komedien Rules of Engagement dersom den blir fornyet.

Eric Andre har rollen som Teddy, en smålubben tech-fyr med null sosiale filtre og som elsker å argumentere. Ellen Woglom blir å se som kjæresten hans, Maggie, en skikkelig streber med tykk hud etter å ha vært mye sammen med gutter.

Josh Rabinowitz var opprinnelig castet som karakteren Hirsch, som beskrives som en sjarmerende overtenker, ærlig og alltid prøver å gjøre det riktige, men har nå forlatt prosjektet til fordel for Legions of Goons, en pilot for Comedy Central. Mike Castle har overtatt rollen.

 

Untitled-JohnMulaney-cast

THE JOHN MULANEY SHOW

Fler-kamera prosjekt løst basert på John Mulaney sitt liv som standup-komiker og hans forsøk på å være en snill og god person, til alle andres store fortvilelse. Elliott Gould har rollen som Arthur, en klok homofil New Yorker som ikke bryr seg om hva andre mener om han. Han er John sin nabo.

Martin Short skal spille Lou Cannon, programlederen for et spørreprogram som Mulaney skriver vitser for, og de to går ikke spesielt godt overens.

 

Happiness-cast

HAPPINESS

En fler-kamera komedie om Sean (Sean Haynes, Will & Grace), som prøver å både være far til tenåringsdatteren Ellie (Samantha Isler) som akkurat har flyttet inn hos han og samtidig tilfredsstille en temperamentsfull ny sjef. Thomas Lennon skal spille sjefen som er direkte, ufin og ikke ser ut til å bry seg om at ingen liker han.

Lindsay Sloane (Horrible Bosses) er Sean sin kollega, Liz. Hun er en tidligere psykolog, som fordi hun hadde altfor mange meninger, ikke klarte å få folk til å fortelle om problemene sine uten å fortelle dem hva de skulle gjøre. I andre roller finner vi Echo Kellum og Linda Lavin.

 

WelcomeToTheFamily-cast

WELCOME TO THE FAMILY

Welcome to the family er en en-kamera komedie om to tenåringer og hvordan deres totalt ulike familier blir knyttet sammen etter at de forelsker seg og blir gravide.

Joey Haro skal spille tenåringen Junior Hernandez, en nervøs type som prater for mye og som forelsker seg i den kresne feministen Molly spilt av Ella Rae Peck (Deception, Gossip Girl).

Justina Machado spiller moren hans, Lisette og Ricardo Chavira faren, Chuey. Aramis Knight spiller broren, Demetrio. I rollene som Molly sine foreldre finner vi Mary McCormack og Mike O’Malley (Glee).

 

DRAMA

AfterHours-cast

AFTER HOURS

Følger et team med leger og sykepleiere som jobber nattskift ved akuttmottaket ved San Antonio Medisinske senter. I rollene finner vi Jill Flint (Royal Pains), Brigid Brannagh (Army Wives), Ken Leung (Lost), Freddy Rodriguez (Six Feet Under) og Jeananne Goossen (Alcatraz)

 

TheBlacklist-cast

THE BLACKLIST

Verdens mest ettersøkte kriminelle, Raymond «Red» Reddington (James Spader, The Office), melder seg selv for politiet og tilbyr å avsløre alle han noensinne har jobbet med. Betingelsen er at han bare vil jobbe med en ny FBI-agent, Elizabeth Keen (Megan Boone) som han tilsynelatende ikke har noen som helst forbindelse med.

I andre roller finner vi Diego Klattenhoff (Homeland) og Ryan Eggold.

 

HatfieldsMcCoys-cast

HATFIELD & McCOYS

Satt i dagens Pittsbrugh hvor et oppsiktsvekkende dødsfall blusser liv feiden mellom to klaner. Arbeiderklasse-familien McCoys går til krig med den mer velstående Hatfields-familien for å få kontroll over byen.

Virgina Madsen (Hell on Wheels) skal spille Eloise McCoy, en kvinne som til tross sitt tilsynelatende rolige vesen er ekstremt hevngjerrig og kalkulerende. Hun vil manipulere sønnene til å ta hevn over Hatfields-familien. Sønnene spilles av Patrick Flueger (The 4400) som er mer tøff og utspekulert enn broren Patrick, spilta v Jesse Lee Soffer. Sophia Bush (One Tree Hill) skal spiller søsteren som er lege ved Allegheny General Hospital.

Rebecca De Mornay skal spille Hatfield-matriarken Mary, som også er byens borgermester. James Remar (Dexter) blir å se som Joe Hatfield. Annie Ilonzeh (Charlie’s Angels) og Nick Westrate skal spille barna deres.

 

Bloodlines-cast

BLOODLINES

Drama om en ung kvinne med navn Bird Benson (Skyler Samuels, The Nine Lives of Chloe King) som ble forlatt ved fødselen av en eldgammel klan av leiesoldater og drapsmenn. Hun må lære å overvinne sin egen mor (KaDee Strickland, Private Practice) i kamp hvis hun noensinne ønsker å leve et normalt liv.

Jonathan Banks (Breaking Bad) skal spille bestefaren Leo Killpriest, en gresk leiesoldat som giftet bort moren hennes for å tilfredstille en mystisk gjeld til en rivaliserende kinesisk klan.

Chris Zylka (The Secret Circle) skal spille Troy Robbins som har vokst opp med det harde treningsopplegget som er forventet av alle mannlige Spartans, og som er forelsket i Bird. I andre roller finner vi Tom Everett Scott og Tzi Ma.

 

Ironside-cast

IRONSIDE

En nyversjon av serien fra 1967-1975 om San Fransisco politietterforskeren Robert Ironside (Blair Underwood) som blir tvunget til å finne nye måter å motarbeide kriminalitet på etter at han blir paralysert etter å ha blitt skutt. Brent Sexton (The Killing) spiller Gary Stanton, eks-partneren som tynges av skyld og sliter med å komme over det.

Spencer Grammer (Greek) skal spille Holly, en ung og vakker etterforsker som jobber sammen med Ironside. Neal Bledsoe er også en del av teamet som Teddy. I en annen rolle finner vi Kenneth Choi.

 

SecretLivesOfHusbandsWives-cast

SECRET LIVES OF HUSBANDS AND WIVES

Dramaserie sentrert rundt et mord i forstaden av California og alle hemmelighetene som blir avslørt i etterkant.

I rollene finner vi James Tupper (Revenge), Jesse L Martin, Laura Allen (The 4400), Martin Henderson, Nicole Ari Parker, Olivia Luccardi, Perrey Reeves

 

IamVictor-cast

I AM VICTOR

Basert på en kommende roman av Jo Nesbø med samme navn. Følger Victor Port (John Stamos), en mektig skillsmisseadvokat med et unikt syn på forhold.

Terry Kinney (NYC22) skal spille Olaf Renner, en hjertelig krigertype med norsk aksent, som er leder av advokatfirmaet til Viktor. Han er også faren til Victor sin kone, Helen (Megan Dodds, CSI:NY). Sammen har de to barn.

Matthew Lillard (The Descendants) blir å se som Elliot Mote, Victor sin etterforsker som tar sist siste brudd ekstra hardt. Angela Sarafyan (The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2) er Cucumber, Victor sin russiske sekretær. I andre roller finner vi Lorenza Izzo og McKaley Miller.

 

TheSixthGun-cast

THE SIXTH GUN

Basert på en grafisk novelle med samme navn og er en overnaturlig western som med fokus på seks mytiske våpen som alle har utenomjordiske krefter. Den mektigste av dem alle havner i hendene på en uskyldig jente, Becky Motcrief (Laura Ramsey), som sammen med den trigger-happy Drake Sinclair (Michiel Huisman, Nashville)  må bekjempe menn man lenge trodde var døde og som er på jakt etter pistolen.

W.Earl Brown har fått rollen som Oliander Bedford Hume, en tilsynelatende udødelig krigsgeneral som er besatt av tanken på den sjette og mest mektige pistolen. Graham McTavish er hans lojale løytnant, Silas Hedgepeth. Aldis Hodge (Leverage) er Mercer, en spesialagent ved Pinkerton detektivbyrå som leter etter Drake. Pedro Pascal er medetterforskeren Ortega.

James LeGros blir å se som Billjohn O’Henry, Drake sin partner. Chin Han er Chow, tjeneren til enken Missy Hume, spilt av Elena Satine.

 

Believe-cast

BELIEVE

Believe følger det usannsynlige forholdet mellom en ung jente, Bo (Johnny Sequoyah) med spesielle evner og en mann, Tate (Jake McLaughlin, Savages) som blir brutt ut av fengsel og har som oppgave å beskytte henne mot de onde kreftene som jakter på talentet hennes.

Kyle MacLachlan (The Good Wife) blir å se som Theo Skouras, en mystisk milliardær som hyrer snikskytteren Moore (Sienna Guillory) for å finne Bo. Arian Moayed (The Following) skal være More sin partner, Corey. I andre roller finner vi Delroy Lindo og Jamie Chung.

 

Untitled-RandRavich-cast

UNTITLED RAND RAVICH PROJECT

Serien handler om Marcus Finley (Lance Gross), en idealistisk Secret Service agent,som befinner seg i episenteret av en internasjonal krise på hans første dag som beskytter av Presidenten sin sønn, når han og flere av hans skolekamerater blir kidnappet.

Rachael Taylor (666 Park Avenue) skal spille Susie Dunn, en FBI agent med ansvar for etterforskningen og Gillian Anderson er hennes søster Meg Finch, CEO av et multi-konglomerat, og hvor datteren, Amber Finch (Halston Sage) er en av de som er kidnappet. Stevie Lynn Jones er Beth Ann Gibson, en av de andre studentene som er kidnappet. Dermot Mulroney spiller Beth Ann sin nerdete far som er med som anstand på skoleutflukten. Max Martini er Koz, en av de bak kidnappingen.

I andre roller finner vi James Lafferty (One Tree Hill), Joshua Erenberg, Max Schneider og Michael Beach.

 

WONDERLAND

Prosjekt bruker Lewis Carroll sin roman fra 1865 som utgangspunkt, men vil være sentrert rundt en ny karakter kalt Clara. Alice har inntatt rollen som den onde dronningen i Wonderland og er dermed den kvinnen Clara går til krig mot. Ingen casting er gjort enda.

 

ChicagoFireSpinoff-cast

CHICAGO FIRE SPINOFF

NBC ser på muligheten til å lage en spinoff av Chicago Fire satt til en av politienhetene i byen. Linken eksisterer allerede i dag – Dawson sin bror, Antonio (Jon Seda), er etterforsker der, og han har vi allerede møtt i flere episoder. Med stor sannsynlighet vil han være en del av en spinoff-serie.

De nye karakterene vil bli introdusert i Chicago Fire sin sesongfinale og blir dermed å regne som en slags pilot for en potensiell ny serie. I rollene finner vi Tania Raymonde som skal spille politibetjenten Nicole og Clint Eastwood sin sønn, Scott Eastwood, som kollegaen Jim Barnes. Også Melissa Sagemiller og Kelly Blatz har fått roller.

 

Les også:

 

Om forfatter

Mona Habbestad
Mona Habbestad
Mona har vært med fra starten av og er selverklært SerieFreak med bred og variert smak, lar seg underholde av så vel lettbente såpeserier som tung drama.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom