Redaksjonens stemmer er talt: Vi kårer Breaking Bad til årets beste serie i 2012. Vi har også kåret årets komedie og årets nykommer.

Steffen, Mona og undertegnede har alt delt våre personlige lister her på Serienytt.no, i tillegg har Jakob, Tobias og Jørgen delt sine tanker internt. Med det som utgangspunkt har vi talt opp og Serienytt-redaksjonens offisielle toppliste for 2012 er klar. Du kan se hele vår topp ti nederst i artikkelen.

 

Redaksjonens dom

Beste drama og beste serie totalt: Breaking Bad (AMC)

breakingbadheader3232

Breaking Bad var eneste serie på alles toppliste, med topplasserng hos Mona og Tobias, samt andreplass hos Steffen og Jørgen. Det sikret en knepen seier over solide Mad Men. De to seriene var til slutt ganske overlegen i tet.

«Sesong 5.1 klarte virkelig å etablere følelsen av at vi ser på begynnelsen av slutten, både for serien og anti-helten Walter. I forgrunnen er vi vitne til hans transformering til Heisenberg. I bakgrunnen ser vi kollapset av familien, vennskap og lovnader.»Mona

«Folkene bak Breaking Bad er geniale og de vet det selv – noe de fortsetter å vise i episode etter episode i en av tidenes største TV-sensasjoner. Det nærmer seg slutten nå og det ser ikke ut som vi blir servert noe antiklimaks – her er man villig til å følge fallet til Walter White hele veien til asfalten.» Vidar

«Tross et magert antall episoder leverte Breaking Bad kjempegod bruk av episodene – de var nervepirrende, velspilt, velregissert, morsomme og mer. Ja, om man velger å gå med lupe hadde sesongen kanskje noen snarveier som ikke framsto som helt troverdige, men det er overser jeg med så mye bra Breaking Bad forsetter å levere nok et år.» Steffen

Annonse

«Episoden «Fifty-One» er troligvis den beste episoden i seriens historie» – Jakob

 

Beste komedie: Louie (FX)

louieseason3header442

Louie, som sikret seg tredjeplass totalt, var undertegnedes favoritt for 2012. Den fant også plass på listene til Tobias, Steffen og Jakob. Nærmeste utfordrer var veteranen Parks And Recreation.

«Jeg er ikke i tvil om at serien fortjener å bli fremhevet som årets beste. Den leverer noe unikt, tankevekkende, morsomt og provoserende. Dette kan ikke avskrives som tidsfordriv, pur underholdning eller eskapisme. Sesong 3 er, i likhet med sesong 2, ren kunst som treffer meg innerst i sjelen. « Vidar

«Serien er en av de mest banebrytende komiseriene på lufta for øyeblikket, ingen gjør det som Louis C.K. gjør med Louie på tv. Noe som kan sammenlignes mest med hva Woody Allen gjorde på 70 og 80-tallet bryting av regler og ekspandering av de komiske grensene og sjangeren i seg selv.» Steffen

«Parker Posey var ekstraordinær som Louie’s mentalt syke date, episodene om Louie’s potensielle late show gig var overraskende emosjonelle og Melissa Leo viste at hun er utrolig morsom.» – Jakob

 

Beste nykommer: Girls (HBO)

girlsheader24242

Girls er den eneste nykommer som snek seg inn på topp ti-listen, hvor den plasserte seg på 5. plass. Jørgens favoritt, i tillegg til å komme seg inn på listene til Jakob, Mona og Steffen. Nærmeste utfordrer var den kansellerte dramaserien Luck.

«Jeg elsker Girls. Endelig en serie om den kvinnelige anti-helten. De siste 10 årene på TV har vært dominert av middelaldrende hvite mannfolk som gjør fæle ting og det var høyt på tide med en serie som viste at jenter i 20 års alderen er like ille. Lena Dunham er ikke mindre enn et geni, og selv om sesong 1 hadde noen episoder med svake sidehistorier for jentene var hovedinntrykket bra. Dette er en fryktløs, ærlig og morsom serie og jeg er glad du eksisterer, Girls» – Jakob

«For min del så var det en hard kneik jeg måtte kave meg over før Girls satt som den skulle. Her blir vi presentert for en blanding av mer eller mindre usympatiske og bortskjemte karakterer som jeg, spesielt innledningsvis, hadde lyst til å filleriste. Hele tiden! Men det er som med de fleste ulykker – man klarer liksom ikke å la være å se selv om man egentlig ikke vil. For plutselig hadde jeg sett hele sesongen, og satt slukøret tilbake og hungret etter mer.»Mona

«Girls en smart, morsom og tidvis seriøs komiserie som trolig aldri ville ha levd utenfor en kanal som HBO. Serien tar for seg noe som er blitt et generasjonsproblem – eller i det minste en del av et. Alle tror de er spesielle, og ønsker selvrealisering.» Steffen

«Girls er en perle. Den prøver ikke å behage, tidvis er den vanskelig å like. Karakterene er tilsynelatende usympatiske, blaserte og bortskjemte. Det befinner seg likevel en fremragende komserie under dette overflatiske laget. En herlig miks av hipster – og popkulturelle allusjoner blandet med en eksistensialistisk angst og et ønske om selvrealisering. Humoren er intelligent, underfundig, og vitsene blir levert på en måte som må gjøre Knut Nærum stolt. Dette var 2012s mest forfriskende serie. Jeg sier som amerikanerne: «Thank God for HBO», og en takk til Lena Dunham også, som foreløpig lever opp til stempelet som sin generasjons Woody Allen» – Jørgen

 

Serienytts topp ti for 2012

[new_royalslider id=»2″]

Serier som fikk poeng, men ikke nok til å nå topp ti, var Luck, Boardwalk Empire, Justified, Community, Sons of Anarchy og Puberty Blues.

 

Lesernes dom

Nå som redaksjonens dom er unnagjort vil vi gjøre klart for at dere lesere kårer det beste fra serieåret 2012. Følg med fremover her på Serienytt.no, vi kommer tilbake med egen leserundersøkelse hvor du får anledning til å gi din stemme.

Du kan jo også benytte kommentarfeltet under for å si din mening!

Abonner
Varsle om
guest
16 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Glen
Glen
7 år siden

Synes ikke Mad Men var i nærheten av toppnivået i 2012. Levert langt bedre sesonger tidligere. Savner hederlig omtale til Boss, og mener Homeland var den klare toeren!

Vidar Daatland
7 år siden
Svar  Glen

Boss kan alltids ha gått glipp av poeng siden jeg ikke har sett ferdig sesong 2 enda, men opplevde det uansett som fryktelig vanskelig å finne plass til serier på min personlige topp ti. Homeland dalte i mine øyne såpass i kvalitet at den ramlet ut, Dexter, Sons of Anarchy, Spartacus, Girls, Luck, Longmire og en håndfull andre serier jeg likte veldig godt fikk heller ikke plass. Tror ikke det var enkelt for de andre i redaksjonene heller, ganske så jevnt blant toppseriene. Om ikke annet skal vi komme tilbake med Boss-sesong 2 anmeldelse, forhåpentligvis i januar. Og så er… Les mer »

Christopher Dragenes Hollung
Christopher Dragenes Hollung
7 år siden

Bedre enn filmpolitiets liste.

http://p3.no/filmpolitiet/2012/12/2012-arets-beste-serier/

Haha, American Horror Story, Shameless, og Life`s Too Short rangerer høyere enn Breaking Bad og Mad Men. Virket ei smule sikta til å dekke NRK-serier.

Prient Mahes
Prient Mahes
7 år siden

Homeland har ikke vært fullt så bra som den kan være. De fem siste episodene var fult av plot hull, manus var ganske mediocre, nei det var ganske skuffende iforhold til toppnivået. Den fortjener ikke topp ti liste plass i mine øyne (det var en bra sesong, men ikke bra nok), jeg ville heller hatt Justified et sted der. Men, det er min mening.

Vidar Daatland
7 år siden

Er personlig enig med deg (Homeland-anmeldelse kommer i løpet av de neste par dagene, stay tuned). Men Homeland leverer i det minste en politisk thriller slik få andre gjør og med ganske høy produksjonsverdi. Så får vi satse på at de klarer å kvitte seg med litt for synlige plott-hull i fremtiden.

Og snart er jo Justified – en av de mer ukjente perlene – tilbake med ny sesong. Yummy!

Stephen
7 år siden

Jeg ville hatt Justified og/eller Luck som jeg har satt begge til topp 10 hos min egen liste.
Jeg føler jeg irriterer meg mer og mer over sesong 2 av Homeland jo mer jeg tenker på det. Hadde muligens gjort lista mi fra tidligere annerledes hadde jeg sett litt nærmere på siste episodene vil jeg tro (ikke akkurat bare du som sier det). Men så er jeg veldig svak for skuespillerne og levde egentlig med snarveiene til serien.

JoffeSvendsen
JoffeSvendsen
7 år siden

Suits mangler her, langt bedre enn det Mad Men, Homeland og Walking dead var, har ikke sett alr på lista så skal ikke si noe om det jeg ikke har sett. Uansett Homeland og Walking dead er serier har kost meg med i høst og de når ikke suits til knærne.

Vidar Daatland
7 år siden

Suits er en herlig serie ja, sesong 2 var knallgod underholdning. En av de mange seriene som var nær mine egen topp ti, men var en umulig jobb å få plass.

Forøvrig kan du se Suits-stjernen Patrick J. Adams i gjesterolle i HBO-serien Luck, serien som var nære på å komme på vår topp ti liste for året. Adams er en av de store kommende stjernene sammen med Breaking Bads Aaron Paul. 🙂

Glen
Glen
7 år siden

Synes ikke Mad Men var i nærheten av toppnivået i 2012. Levert langt bedre sesonger tidligere. Savner hederlig omtale til Boss, og mener Homeland var den klare toeren!

Vidar Daatland
7 år siden
Svar  Glen

Boss kan alltids ha gått glipp av poeng siden jeg ikke har sett ferdig sesong 2 enda, men opplevde det uansett som fryktelig vanskelig å finne plass til serier på min personlige topp ti. Homeland dalte i mine øyne såpass i kvalitet at den ramlet ut, Dexter, Sons of Anarchy, Spartacus, Girls, Luck, Longmire og en håndfull andre serier jeg likte veldig godt fikk heller ikke plass. Tror ikke det var enkelt for de andre i redaksjonene heller, ganske så jevnt blant toppseriene. Om ikke annet skal vi komme tilbake med Boss-sesong 2 anmeldelse, forhåpentligvis i januar. Og så er… Les mer »

Christopher Dragenes Hollung
Christopher Dragenes Hollung
7 år siden

Bedre enn filmpolitiets liste.

http://p3.no/filmpolitiet/2012/12/2012-arets-beste-serier/

Haha, American Horror Story, Shameless, og Life`s Too Short rangerer høyere enn Breaking Bad og Mad Men. Virket ei smule sikta til å dekke NRK-serier.

Prient Mahes
Prient Mahes
7 år siden

Homeland har ikke vært fullt så bra som den kan være. De fem siste episodene var fult av plot hull, manus var ganske mediocre, nei det var ganske skuffende iforhold til toppnivået. Den fortjener ikke topp ti liste plass i mine øyne (det var en bra sesong, men ikke bra nok), jeg ville heller hatt Justified et sted der. Men, det er min mening.

Vidar Daatland
7 år siden

Er personlig enig med deg (Homeland-anmeldelse kommer i løpet av de neste par dagene, stay tuned). Men Homeland leverer i det minste en politisk thriller slik få andre gjør og med ganske høy produksjonsverdi. Så får vi satse på at de klarer å kvitte seg med litt for synlige plott-hull i fremtiden.

Og snart er jo Justified – en av de mer ukjente perlene – tilbake med ny sesong. Yummy!

Steffen Stø
7 år siden

Jeg ville hatt Justified og/eller Luck som jeg har satt begge til topp 10 hos min egen liste.
Jeg føler jeg irriterer meg mer og mer over sesong 2 av Homeland jo mer jeg tenker på det. Hadde muligens gjort lista mi fra tidligere annerledes hadde jeg sett litt nærmere på siste episodene vil jeg tro (ikke akkurat bare du som sier det). Men så er jeg veldig svak for skuespillerne og levde egentlig med snarveiene til serien.

JoffeSvendsen
JoffeSvendsen
7 år siden

Suits mangler her, langt bedre enn det Mad Men, Homeland og Walking dead var, har ikke sett alr på lista så skal ikke si noe om det jeg ikke har sett. Uansett Homeland og Walking dead er serier har kost meg med i høst og de når ikke suits til knærne.

Vidar Daatland
7 år siden

Suits er en herlig serie ja, sesong 2 var knallgod underholdning. En av de mange seriene som var nær mine egen topp ti, men var en umulig jobb å få plass.

Forøvrig kan du se Suits-stjernen Patrick J. Adams i gjesterolle i HBO-serien Luck, serien som var nære på å komme på vår topp ti liste for året. Adams er en av de store kommende stjernene sammen med Breaking Bads Aaron Paul. 🙂