Steffen åpnet ballet og jeg følger på med min toppliste – begrenset til ti eminente serier jeg mener var best i 2012.

Før avdukingen av det jeg mener er det beste av det beste, må jeg bare få sagt at vi drukner i fenomenal seriekvalitet for tiden. Selv for en seriegeek blir det nærmest umulig å holde hodet over vannet og få med seg alt. Men jeg sitter nå igjen med en topp ti-liste jeg er oppriktig glad over, for den er fylt av så mye forbløffende god og variert underholdning at jeg tror det er umulig å ikke finne noe å elske der.

Jeg er fornøyd over at den har nesten litt av alt, litt trist at jeg ikke finner plass til noe science fiction (sorry, ingen Fringe selv om jeg stortrivdes med hvordan de avslutter serien). Noen vil kanskje undres over at også serier som Homeland og Sons of Anarchy er fraværende, men på tross av gode sesonger: De klarer ikke hanske opp med hva mine topp ti bringer til bordet.

Listen representerer underholdning som har gitt meg tankevekkere, fuktige øyne, høylytt latter og neglebitende spenning slik intet serieår tidligere har gjort. Jeg er storfornøyd.

Jeg er veldig interessant i dine tanker om de nevnte seriene og hvilke du mener savner. For de som har lært min smak å kjenne, er det noen overraskelser? Del gjerne i kommentarfeltet etter at du har swipet/trykt deg gjennom min topp 10-liste under.

Annonse

 

Topp ti

[new_royalslider id=»1″]

Annonse
Abonner
Varsle om
10 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Prient Mahes
7 år siden

Finfin liste, litt overasket over å se BB sålangt nede (men sikkert fordi siste delen skal være enda bedre), men igjen så er jo sånne lister subjektive, og for min del hadde vært umulig å rangere dem. Men hva er egentlig demografen blant Downton Abbey seere?

7 år siden

Tro meg, jeg ble selv overrasket over at BB plutselig var så langt nede, og serier som Homeland, Sons of Anarchy og flere ikke snek seg innom topp ti. Sett bort fra nr. 1 på listen så var det nesten dagsform som avgjorde. Luksusproblem å sette opp en slik liste 🙂

Hva angår Downton Abbey så gjør den det stort i alle demografier. Størst er den blant kvinner: http://www.theatlanticwire.com/entertainment/2012/03/women-be-watchin-downton-abbey/50510/

7 år siden

Det er absolutt vanskelig å sette opp slike lister. Mye enklere å reagere på andres rangeringer, i hvert fall når favorittserien din havner fem plasser bak en serie man ikke kan fordra selv.

NB: menn i alle aldre ser på Downton Abbey her i gården.

7 år siden

Jeg kjenner meg igjen i det du sier om Louie, men klarer ikke helt å bli så fascinert som deg. Ikke alt er så morsomt, og noen av de skikkelige lange, dystre scenene blir for meget. Topp 5 kanskje.

7 år siden

Jeg ler vel egentlig ikke så mye i serien – men mye humring blir det. Det som fenger er hvordan den sniker seg innom tematikk ut fra intet. Det er få serier som er så uforutsigbar.

At den berører det å være far i så stor grad som denne sesongen treffer vel også godt, siden jeg kjenner meg igjen i mye av det som foregår 🙂

Prient Mahes
7 år siden

Finfin liste, litt overasket over å se BB sålangt nede (men sikkert fordi siste delen skal være enda bedre), men igjen så er jo sånne lister subjektive, og for min del hadde vært umulig å rangere dem. Men hva er egentlig demografen blant Downton Abbey seere?

7 år siden

Tro meg, jeg ble selv overrasket over at BB plutselig var så langt nede, og serier som Homeland, Sons of Anarchy og flere ikke snek seg innom topp ti. Sett bort fra nr. 1 på listen så var det nesten dagsform som avgjorde. Luksusproblem å sette opp en slik liste 🙂

Hva angår Downton Abbey så gjør den det stort i alle demografier. Størst er den blant kvinner: http://www.theatlanticwire.com/entertainment/2012/03/women-be-watchin-downton-abbey/50510/

Ingar Reinholtsen
7 år siden

Det er absolutt vanskelig å sette opp slike lister. Mye enklere å reagere på andres rangeringer, i hvert fall når favorittserien din havner fem plasser bak en serie man ikke kan fordra selv.

NB: menn i alle aldre ser på Downton Abbey her i gården.

Ingar Reinholtsen
7 år siden

Jeg kjenner meg igjen i det du sier om Louie, men klarer ikke helt å bli så fascinert som deg. Ikke alt er så morsomt, og noen av de skikkelige lange, dystre scenene blir for meget. Topp 5 kanskje.

7 år siden

Jeg ler vel egentlig ikke så mye i serien – men mye humring blir det. Det som fenger er hvordan den sniker seg innom tematikk ut fra intet. Det er få serier som er så uforutsigbar.

At den berører det å være far i så stor grad som denne sesongen treffer vel også godt, siden jeg kjenner meg igjen i mye av det som foregår 🙂