Selv om seriehøsten er like rundt hjørnet med mange spennende nye serier på plakaten, så jobbes det allerede med utvikling av nye konsepter som kan kulminere i tv-serier for kommende sesonger. Her er siste nytt på pilot-fronten.

 

LES OGSÅ: Pilotnytt – Fox utvikler The Beach til serie, ABC med såpedrama fra The O.C. produsent m.fl.

 

NBC sikret seg rettighetene til Cleopatra

Etter en budkrig mellom flere nettverk sikret NBC seg periodedramaet Cleopatra om den berømte egyptiske dronningen. Den skal produseres av Di Bonaventura Pictures TV og prosjektet vil bli ført i pennen av Michael Seitzman som også skrev piloten Americana i fjor som ikke ble plukket opp til serie.

Cleopatra er en av de mest berømte historiske figurene gjennom tidene. Hun er mest kjent for sin skjønnhet og forbindelsen med Roma-herskerene Julius Cæsar og Mark Anthony samt hennes tragiske selvmord som ble etterfulgt av Egypts fall.

NBC-prosjektet beskrives som en episk kjærlighetshistorie satt i en verden av trolldom, guder og monstre sentrert rundt Cleopatra, Mark Anthony og Julius Cæsar. Den unge dronningen inngår en hellig pakt med en gudinne for å vinne tilbake tronen, og dette setter i gang en forbannelse og et beryktet kjærlighetstriangel som leder til slutten på et over 4000-år langt herskerskap for faraoene.

Det har ikke tidligere vært noen store serier som har tatt utgangspunkt i Cleopatra. Det nærmeste vi kommer er Cleopatra som en bifigur i HBO-serien Rome. På filmfronten har det vært flere versjoner og det er en ny i utvikling hos Sony med David Fincher i regissørstolen og Angelina Jolie i hovedrollen.

Annonse

Cleopatra har fått en såkalt put pilot commitment. Dette er en pilot som nettverkskanalen allerede har forpliktet seg til å sende. Hvis de ombestemmer seg og ikke sender den, så må de betale store bøter til produksjonsstudio. I de fleste tilfeller så garanterer dette at piloten blir plukket opp til serie.

 

 

NBC har kjøpt rettigheter til Freakonomics-inspirert drama produsert av Kelsey Grammer

NBC har kjøpt Pariah, et dramaprosjekt fra Lionsgate Television og Kelsey Grammer sitt selskap Grammnet Prods. Manus blir skrevet av Kevin Fox (The Negotiator, Law & Order: SVU), og er en prosessuell politiserie med karakterer inspirert av den økonomiske teorien Freakonomics gjort kjent av forfattere/økonomer Steven Levitt og Stephen Dubner.

Pariah tar utgangspunkt i at borgermesteren i San Diego ansetter en akademiker uten bakgrunn fra lov og orden til å lede en arbeidsgruppe som skal bruke Freakonomic-inspirerte, alternative metoder i politiarbeidet. Dette skaper opprør innad i politivesenet når moralen blir satt spørsmålstegn ved og konspirasjonsopptatte akademikere løser kriminalitet ved å utføre flere kontroversielle eksperimenter på byens borgere.

Grammer, Stella Stolper og Brian Sher vil være sjefsprodusenter. Grammnet og Lionsgate samarbeider også på Starz-serien Boss

 

NBC utvikler superskurk-drama

NBC har satt et superskurk-drama i utvikling. Dette er en sjanger kanalen har vært innom tidligere, både med suksess-serien Heroes og The Cape som må betegnes som en gigantisk fiasko.

Prosjektet kommer fra filmprodusenten Peter Berg , Sarah Aubreys produksjonstudio Film 44 og Universal TV. Prosjektets manus blir skrevet av Alexandra Cunningham, best kjent for Desperate Housewives og utviklingen av den amerikanske utgaven av Prime Suspect. Cunningham er i tillegg kjent for å ha vært produsent på serier som Rome, NYPD Blue og Fastlane.

Prosjektet har foreløpig tittelen Hench. Handlingen er sentrert rundt en vanlig mann som ender opp med å jobbe for superskurker for å komme seg og sin familie gjennom hverdagen.

 

 

CBS har kjøpt medisinsk drama basert på romanen Island Practice

CBS har begynt utviklingen av romanen Island Practice. Manusforfatter er Amy Holden (Mystic Pizza, Beethoven) og produseres av 20th Century Fox TV, Imagine TV og 3 Arts Entertainment.

Prosjektet er basert på boken Island Practice: Cobblestone Rash, Underground Tom and Other Adventures of A Nantucket Doctor skrevet av Pam Belluck. Den forteller den sanne historien om en den fargerike legen Dr Timothy Lepore som ikke var redd for å ta beslutninger som ikke majoriteten nødvendigvis var enig i. Han jobbet som lege ved den eksklusive ferieøya utenfor kysten av Seattle siden 1980-tallet.

Prosjektet har så langt mottatt script commitment, dvs at det plikter å jobbe frem et manus. Det vil sentreres rundt en eksentrisk lege på en øy utenfor Seattle og som bruker metoder som ofte er like kontroversielle som de er heroiske.

 

CBS sikret seg rettighetene til Michael Koryta-roman for utvikling til tv-serie   

 

Michael Koryta har flere romaner som har resultert i film-avtaler. Nå har han også solgt rettightene til romanen A Welcome Grave til CBS Television Studios.

A Welcome Grave er den tredje romanen i Koryta sin prisbelønte Lincoln Perry-serie som følger privatetterforskeren som denne gangen er innblandet i to politietterforskninger når en gammel venn blir brutalt myrdet.

 

Syfy utvikler rom-drama

Syfy har startet utviklingen av Clandestine, en dramaserier som skal produseres av Universal Cable Prods. Den er skrevet av Todd Stashwick og Dennis Calero. Prosjektet beskrives som et heseblesende rom-drama/eventyr og er sentrert rundt leiesoldater som fremstår som en del av en intergalaktisk flåte.

John Shiban (Hell On Wheels) har ansvar for manus og skal også være med på produsentsiden sammen med  Stashwick and Calero.

Stashwick og Calero begynte sitt samarbeid i tv-serien Heroes. Calero tegnet web-tegneseriern og Stashwick hadde en rolle i seriens fjerde sesong. Stashwick har også hatt roller i The Riches og Justified. Calero har bidratt til utviklingen av Xmen Noir for Marvel Comics og jobber for tiden sammen med skrekkforfatteren Stephen King.

 

 

Fox har kjøpt thriller basert på kommende Warren Ellis-roman.

Fox har startet utviklingen av Gun Machine – et drama basert på den kommende romanen med samme navn av tegneserieforfatter Warren Ellis. Tv-tilpasningen er en thriller om en etterforsker i et beleiret New York City som kommer over en buffer av våpen som leder tilbake til en stor rekke tilsynelatende urelaterte og uoppklarte mord.

Piloten vil bli produsert av 20th Century Fox TV og Chernin Entertainment. Manusforfatter er Dario Scardapane (Trauma). Rettighetene til boken som lanseres i januar 2013 er kjøpt usett. Forfatter Warren Ellis vil få en produsentrolle sammen med Scardapane, Peter Chernin og Katherine Pope.

Ellis sin grafisk roman Red ble utviklet til en film i 2010 med Bruce Willis og Helen Mirren i hovevdrollene. En oppfølger av denne vil starte produksjonen i slutten av året. I tillegg er Tim Miller koblet inn for å regissere filmatiseringen av Ellis sin grafiske romanserie Gravel. Han samarbeider også med Josh Whedon på webserien Wastelanders.

 

LaGravenese & Goldwyn-piloten til AMC har funnet en kvinnelig hovedskuespiller

Tidligere i år ble Richard LaGravense og Tony Goldwyn-piloten plukket opp til produksjon sammen med piloten til en amerikansk tolkning av den britiske miniserien Low Winter Sun.

LaGravense og Goldwyn sin pilot er et politisk dramathriller som foreløpig ikke har fått navn. Goldwyn (Scandal) som er kjent som både skuespiller, regissør og produsent, og samarbeidspartnern Richard LaGarvenese (Water For Elephants) har skapt prosjektet. Andrew Sugarman (Conviction) bidrar også som produsent på prosjektet.

Sjefsprodusent for prosjektet vil bli David Manson som skapte serien New Amsterdam, og har vært produsent på serier som Life og miniserien Theif. I 2011 produserte han piloten Outlaw Country for FX med Mary Steenburgen og Oscar-nominert John Hawkes i hovedrollene.

Nå har Marin Ireland fra serier som Homeland, The Killing og Mildred Pierce blitt castet til den kvinnelige hovedrollen i prosjektet. Ireland er også Tony-nominert for stykket Reasons to be pretty.

Den mulige serien er et ensemble drama som tar for seg store politiske, personlige og etisk grenser. Sentrert rundt statsadvokaten Adam Powell som avdekker nye bevis som vil føre til gjenopptagelsen av en stor drapssak, parallelt foregår det en utforskning av personlig moral og hvordan folk sliter med forskjeller i et samfunn som har et fravær av en enkel moralitet.

Irland vil spille Christina Rosa, en attraktiv, aggressiv og impulsiv kvinne med italiensk-tyske gener som blir knyttet til samme saken som Powell.

AMC leter etter ny serie å ha på lufta etter at Breaking Bad avsluttes i 2013, i tillegg til kanselleringen av The Killing.

 

Serienytt minner om at piloter ikke nødvendigvis vil ende opp som tv-serie. Les mer om pilotprosessen her.

Artikkelen er skrevet sammen med Steffen Linus Jensen Stø.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!