Wicked Little Letters

Score:

Kombinasjonen av komedie og britisk krim er fabelaktig i Wicked Little Letters. Den er basert på virkelige hendelser, og forteller historien om reserverte, hyperkristne Edith Swan og frittalende, høyt-tenkende Rose Gooding. Edith begynner å motta anonyme brev, fulle av drittslenging og stygge ord, som uroer hele familien og truer det rolige familielivet hun lever. De mistenker raskt den liberale naboen, og løkken snurpes raskt, men Rose har ikke tenkt å gi seg uten en kamp og sverger hun skal avsløre den ekte avsenderen av de forferdelige brevene.

wicked little letters

Filmen får en til å tenke på hvordan det ville vært å være nett-troll på 1920-tallet. Og det er ganske så underholdende å høre fornærmelsene svirre i disse brevene som lander på Ediths dørstokk. Hele byen begynner å involvere seg og ha meninger, og det er som om byen er internettet og brevene kommentarfeltet. Vi var kanskje ikke så forskjellige som vi tror nå i fremtiden og i fortiden.

Annonse

Filmen drives frem av glitrende opptrender fra blant annet fantastiske Olivia Colman (The Favourite, The Crown, Wonka), Jessie Buckley (Fargo, Chernobyl), Timothy Spall (Harry Potter, The King’s Speech, Oliver Twist, Sweeney Todd, Enchanted ++++)
Olivia Colman er også med som produsent på denne.

Filmens største styrke er den sprakende dynamikken mellom Coleman og Jessie. De to er fenomenale sammen, som rake motsetninger, og det er tydelig respekt som stråler ut mellom dem i tillegg. Og Edith trenger ikke mistenke Rose særlig lenge, da hun lett beviser at hun virkelig ikke har noe problem med å si det hun mener rett ut til ansiktet ditt heller enn i brevform.

Filmen passer bra for deg som liker sterke, kvinnelige hovedroller og komedie. Og litt frekke, smålige kommentarer med snert. I skrivende stund går den fremdeles på kino, men den kan også sees på Prime Video (om du leier den $$$).

wicked little letters

Om forfatter

Mia Carlsen
Mia Carlsenhttps://serienytt.no
Serienytts desksjef og selvutnevnte ninja. Jobber i skyggene. Sniker seg inn og ut av tekster og legger igjen små spor så naturlige du ikke legger merke til dem. Kan lokkes frem med te eller sjokoladekjeks.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom

Morsom, sprø, fornærmende god og absolutt å anbefale for alle med litt humor og et par timer tilgjengelig. Wicked Little Letters