Oversikt: Westernserier

1883 og Yellowstone har tatt seerne med storm, og en fornyet interesse i western brer seg over verden. Hvilke serier er det å velge mellom? Vi gir deg oversikten. Du kan klikke deg inn på seriesidene for mer informasjon, eksempelvis om hvor seriene vises og prisen på strømmetjenestene.

Oversikten inneholder også westernserier vi vet er på vei, i tillegg til moderne westernserier som gjerne krysser over i andre sjangere (Westworld er eksempelvis også en sci-fi serie).

Annonse

Er ikke serien på strømming? Bokmerk seriene på seriesiden og sjekk innom senere, kanskje den da har funnet seg et strømmehjem.


  • Sjekk også ut seriedatabasen for andre serietips, der kan du filtrere på sjanger og strømmetjenester.

Her er flere western-serier du kan velge mellom:

1883

Allente, SkyShowtime, Strim
Drama, Western, Periodedrama
8.8

Forløper til TV-serien Yellowstone. Vi følger Dutton-familiens ferd gjennom Amerika på jakt etter et landområde å slå seg ned på. 

Yellowstone

C More, Netflix, SkyShowtime, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Western
8.7

I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Westworld

Action, Drama, Science Fiction, Spenning, Western
8.6

I temaparken Westworld kan besøkende leve ut sine indre fantasier, i en verden bebodd av maskiner med kunstig intelligens. Hva ville du gjort?

Justified

Prime Video, Disney+
Action, Drama, Komedie, Spenning, Western
8.6

Marshall Raylan Givens går uortodoks til verks når kriminelle skal fakkes, noe som gir sjefene hodebry.

Godless

Netflix
Action, Drama, Miniserie, Spenning, Western
8.3

Westernserie med Jeff Daniels, Michelle Dockery og Jack O’Connel.

How the West Was Won

Drama, Western
8.3

I ville vesten, under den lystige, knallharde tiden da lover ofte ble brutt og fremskritt var preget av individuelle ofre og overlevelse, forsøker en familie å skape seg et liv og et hjem i Oregon.

Longmire

Drama, Krim
8.3

Sheriffen Walt Longmire løser kriminalsaker i Wyoming, samtidig som han vokter en mørk hemmelighet om hva som skjedde etter at hans kone ble drept.

Hell On Wheels

Drama, Western
8.3

Den tidligere sørstats-soldaten Cullen Bohannon (Anson Mount) søker hevn over dem som drepte familien hans. Det blir en vill ferd gjennom det ville vesten og gjennom historien om den revolusjonerende jernbanebyggingen i USA.

Into The West

Drama, Western
8.0

Amerikansk dramaserie om hendelser i det ville vesten, hvor livene til to ulike familier bestående av nybyggere og urbefolkning blir sammenvevd på uventet vis.

The English

Amazon Prime Video
Drama, Krim, Western
7.9

En britisk kvinne er på et hevntokt i den ville vesten på slutten av 1800-tallet. Hun jakter på mannen hun mener er skyld i sønnens død. 

Wynonna Earp

C More, Strim, TV 2 Play
Action, Drama, Fantasy, Western
7.5

Melanie Srofano-serien handler om Wynonna Earp er etterkommer av den berømte lovmannen Wyatt Earp.

Damnation

Action, Drama, Spenning, Western
7.5

En fremmed med en voldelig fortid utgir seg for å være prest og maner opp til streik, i et lite samfunn på landsbygda i Iowa under depresjonen i 30-årene.

The Adventures of Jim Bowie

Eventyr, Western
7.5

På 1830-tallet møter den velstående Jim Bowie mange kjente personligheter i New Orleans. Han er blant annet kjent for å ha fått ødelagt kniven sin i en kamp med en grizzlybjørn.

Justified: City Primeval

Disney+
Action, Drama, Western
7.4

Justified: City Primeval er oppfølgerserie til den populære serien Justified. Vi følger U.S. Marshal Raylan Givens i en sak som tar han fra Miami til Detroit. 

Ride

Drama, Western
6.4

Følger livene til McMurray-familien mens de sliter med å holde sin kjære ranch flytende.

Django

SkyShowtime, Strim
Drama, Western
4.4

Følger Django, en revolvermann i villvesten som leter etter datteren sin som han tror klarte å unnslippe drapet på familien hans for åtte år siden.

6666

Drama, Western
0.0

Ingen ranch har mer historie enn 6666, som er blitt styrt på samme måte gjennom to århundrer. Her smeltes menneskets lov med naturens lov, hvor det mest farlige du gjør er det neste du gjør. Det er her cowboyer blir født og skapt. 


Om forfatter

Redaksjonen
Redaksjonenhttps://serienytt.no
Serienytt-redaksjonen har servert informasjon om strømming, TV-serier og bransjenyheter siden 2011.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom