HjemNyheterFilmDune-stjernen Timothée Chalamet i ny Willy Wonka

Dune-stjernen Timothée Chalamet i ny Willy Wonka

Ikke bare er Timothée Chalamet, gullgutten i hovedrollen som Dune’s Paul Atreides, å vente i Dune 2 i 2023, han har også et spennende nytt navn på dansekortet sitt: Nemlig selveste Willy Wonka. En ung Wonka, vel å merke, før Charlie og før Sjokoladefabrikken.

Wonka Netflix
Foto: Netflix

Han snappet opp rollen rett under nesen på Ryan Gosling, Donald Glover, Tom Holland og Ezra Miller, som også var under vurdering for denne helsprøe gærningen vi alle elsker. (Wonka er mest sannsynlig bror av Den Gale Hattemaker fra Alice i Eventyrland, tror du ikke?)

Dette blir også den første filmen under merkelappen Roald Dahl Cinematic Universe. En god deal for Netlix i streamingkampen, men ikke alle er like håpefulle på hvor dette vil lede hen. Spesielt med tanke på utviklingen videre av Roald Dahl sine fantastiske historier.

Wonka Netflix
Foto: Netflix

A Dahliverse […] where the BFG and Willy Wonka team up to take down the Twits. A universe where George’s Marvellous Medicine is genetically fused to James’s giant peach so that Fantastic Mr Fox can squash the Witches. It sounds like a nightmare.

Stuart Heritage, The Guardian


Men uansett, akurat nå, er det kun dette som teller: Historien om en ung Willy Wonka og hvordan han møter Oompa-Loompene for første gang.

Regissøren blir Paul King, som kanskje er mest kjent for å ha regissert Paddington 1+2. Han har også jobbet på The Mighty Boosh (den både morsomste og rareste serien jeg noen gang har sett).

Wonka Netflix
Timothée Chalamet (Dune) med Calah Lane (This Is Us) på settet til Wonka. Foto: Netflix

Store navn som Olivia Coleman, Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson, Matt Lucas, Sally Hawkins og Jim Carter står også på rollelisten, i foreløpige navnløse roller.

Mathew Baynton skal spille Fickelgruber, som vi fra bøkene vet ble Wonkas nemesis, etter at han stjal Wonkas oppskrift på Usmeltelig Iskrem og brukte den til å utvikle sitt eget imperium. Kanskje siden dette er en slags «origins story» vil vi få se dette tyveriet utfolde seg?

Wonka Netflix
Foto: Netflix

Netflix’s Wonka forventes i 2023. Det er jo ikke SÅ lenge til…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse