HjemAnmeldelserAnmeldelse: Tenåringsangst passer seg dårlig i Resident Evil

Anmeldelse: Tenåringsangst passer seg dårlig i Resident Evil

Tenåringsjenter ser ut til å være målgruppen for denne Netflix-satsingen Resident Evil. Så langt er dette ikke særlig imponerende, og vil rimelig sikkert skuffe de fleste av oss.

Litt skrekk og en stor dose angstfull tenåringsdrama er fasiten etter åtte episoder av Resident Evil, basert på de svært populære spillene til Capcom. Netflix har løst dette bra tidligere, men å skape suksess basert på dataspill er ingen enkel sak. Dessverre klarer de ikke å gjenta The Withcer-suksessen denne gang.

Serieskaperne gjorde noe riktig ved å bruke de mange Resident Evil-spillene som bakteppe. Derfor er det spesielt kjedelig at en serie som dette ikke gjør det bedre, når den stjeler til seg et så elsket og omfattende univers. Vi får altså en fortsettelse av historien fra spillene, et ganske kult og et originalt grep (uten relasjoner til Resident Evil-filmene, om du er fan av Milla Jovovich-utgaven, som i svært liten grad baserte seg på spillene).

Det er ikke bare infiserte mennesker som utgjør farene i Resident Evil. En rekke imponerende monstre dukker opp i en serie med mange mindre imponerende mennesker. Foto: Netflix

En handling satt til spilluniverset kan virke forvirrende om man ikke kjenner til spillserien. Det er mye å holde styr på her, blant annet flere ulike hovedpersoner. Gjennom to tidslinjer følger TV-serien primært Jade Wesker (spilt av Ella Balinska som voksen og Tamara Smart som tenåring) samt den (tilsynelatende) store skurken Albert Wesker (Lance Reddick).

Historien starter i 2036, hvor det meste av verden har gått under. Den dedikerte forskeren Jade følger en gruppe mennesker infisert av T-viruset, som gjør dem til umenneskelige zombielignende skapninger. Serien hinter til at hun kan bli en kul actionhelt, i stil med Alien-legenden Ellen Ripley. Hun viser seg dessverre fort å være i overkant klønete og impulsdrevet, egenskaper som vanskelig har gravitas til å bære en serie. Balinska gjør likevel en god jobb med hva hun serveres.

Balinska ser helt rå ut i rollen som Jade Wesker, en rollefigur som dessverre blir litt vel mye naiv kasteball. Foto: Netflix

Den andre tidslinjen, satt til 2022, følger Jade og tvillingsøsteren Billie (Siena Agudong), som flytter til New Racoon City med faren, Albert Wesker (Lance Reddick). En raskt slitsom og langdryg historie å følge, som et anker som stanser all fremdrift.

Det vies alt for mye tid til tenåringsdramaet til de to yngre utgavene av Wesker-søstrene. Foto: Netflix

Det skal likevel sies at alt håp ikke er ute. Når serien omfavner den mer absurde atmosfæren fra spillene får jeg litt håp for dens fremtid. Lance Reddick, imponerende visuelle effekter og et par svært kule actionfylte sekvenser redder serien fra et absolutt bunnpunkt. The Wire– og Fringe-veteranen får mye å spille på utover serien, spesielt etter at vi får en forklaringen på hvorfor han fortsatt er i live (da han dør i en Vulkan i et av spillene). Da får Reddick leke seg på flere fronter, og viser også en herlig komisk nerve.

Med Lance Reddick sikres serien gravitas, men serien er langt unna fantastiske Fringe og The Wire. Foto: Netflix

Historien satt til 2022 blir en stor utfordring for serien. Den er tydelig en typisk Netflix-algoritmestyrt beslutning, gjort for å tiltale ungdom. Det er skivebom og smått uforståelig at vi må følge melodramatisk sutring og angst mellom Wesker-søstrene. Sammen med Simon (Connor Gosatti) forsøker de å avdekke mysteriene rundt sin egen bakgrunn og finne ut sannheten om faren. Resident Evil er feil arena for slikt. 

At Netflix gjør sitt for å tilføre mer mangfold i dette universet, vil sikkert noen fristes til å skryte av. Men vi er da kommet til 2022 og det er nå litt selvfølge å ha akkurat det?

Richard Baxter (Turlough Convery) er i starten en usedvanlig kjip og ensformig figur, men han skinner virkelig i seriens kuleste actionsekvens – som også er en liten hyllest til spillene. Foto: Netflix.

At det utøves berøringsangst for rollefigurer som fans av spillene relaterer til, er for øvrig et underlig valg å ta. Langt unna typer som Claire Redfield, Leon S. Kennedy, Chris Redfield, Jill Valentine og Ada Wong. Ikke det største å svelge om du ikke har spilt spillene, men for fans er det gode grunner til å føle seg snytt.

Om Resident Evil blir fornyet er i skrivende stund uvisst. Men serien legger absolutt opp til at vi skal blir med Jade og noen øvrige rollefigurer videre. Blir det en fortsettelse må kanskje en av spillseriens mest kjente rollefigurer inkluderes for å redde 2022-historien. Hendelsene satt til fremtiden fungerer langt bedre. 

En velkjent figur fra spillene. Foto: Netflix

Å sette serien til dette godt etablerte universet i spillserien, gir mange muligheter for gode Resident Evil-historier. Men tenåringsdrama kan vi med fordel spares for. 

Karakter

Oppsummert

Angstfull tenåringsdrama er et dårlig utgangspunkt for å skape fengende monster-drama, noe som dessverre slår kjepper i hjulene for Resident Evil-serien til Netflix.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
Anmeldelse: Tenåringsangst passer seg dårlig i Resident EvilAngstfull tenåringsdrama er et dårlig utgangspunkt for å skape fengende monster-drama, noe som dessverre slår kjepper i hjulene for Resident Evil-serien til Netflix.
X
X