NyheterOutlander S6E7 Recap: Sticks and Stones

Outlander S6E7 Recap: Sticks and Stones

-

Det er mange knuter som skal nøstes opp i denne episoden. Jeg må innrømme at jeg ikke føler med så engasjert lenger i denne sesongen, eller denne serien generelt. Jeg føler ikke den trangen til å se neste episode hver mandag. Ikke noe hig etter mer. Jeg har hatt dette problemet siden sesong 3, da de dro til vest i India. Det var en skuffende sesong, og selv om det har vært noen lyspunkt siden den gang, har aldri serien helt fått meg på kroken igjen. Denne sesongen har vært ganske kjedelig syns jeg. I de tidligere recapsene har jeg vært optimistisk, men nå begynner troen å blekne.

Outlander S6E7

Episoden er full av anklagende blikk og hvisking i skyggene. Men det har vi sett mer enn en gang før. Det er en eim av tvil og frykt i luften, med Claire stående i sentrum av det hele, på kanten av å nok en gang være i fare for anklagelser om å være heks, som vi alle vet ikke er en kjekk prosess å gå gjennom skulle det gå den veien.

Det var litt skuffende å ikke få bli med på mer av reisen til tvillingene og Lizzie. Det virker som om Lizzie er veldig glad i dem begge to og det hadde vært kjekt å fått sett mer av det utvikle seg. Grådig morsomt at de klarte å bli trolovet sammen alle tre. Men trist at ikke Claire eller Bree viste mer interesse av å støtte en jente i sitt første -meget forvirrende og tydelig lykkelige- forhold og gratulere hennes «moderne» tankesett. Slike kvinner som kan tenke forbi det å forbanne andres handlinger for di det er noe Gud forbyr burde jo være gull verdt for dem fra fremtiden. At Ian og Malva hadde et forhold er også noe som gikk litt hus forbi, og at Jammy sa at han var redd bestemor Claire skulle forvandle ham til et spøkelse. Jeg fant meg selv litt for mange ganger gjennom denne sesongen med en forvirret mine. «Når skjedde det?», «Det har ikke jeg sett», «Gikk jeg glipp av en episode?» Det er ikke så kjekt å hele tiden bli fortalt at ting skjedde istedenfor å få se det selv. Det er, i mitt hode, denne sesongens største problem. Den aller beste måten å fortelle historier er å vise, ikke å fortelle i etterkant at noe skjedde. Der er denne sesongen litt svak. Kanskje fordi de hadde for dårlig tid? Men det er uansett tydelig og synd.

Outlander S6E7

Bree og Roger har visst tenkt å dra til Edenton og starte et nytt liv. Kanskje det også er starten på reisen deres tilbake til sin egen nåtid? Det vil nok være mye lettere for dem å ta det valget om de ikke bor så nært Claire og Jamie som de gjør nå. Plutselig har de pakket og sitter klar til å dra, og vi sitter igjen med en følelse av at alt går alt for fort.

Claire snakker endelig ut om eteren hun tar med sin kjære Jamie, som er sin vante forståelsesfulle selv. Det var en rørende og god scene, men nok en gnag raser serieskaperne på med neste scene og plutselig banker lovens tvilsomme arm på døren, for å anklage henne for drapet på Malva, før episoden brått er slutt.

Det hele begynte og endte brått og nådeløst. Episoden manglet mye og gav lite. Likevel gleder jeg meg til avslutningen. Håper den blir et crescendo. Full av liv og lidenskap og håp for både alles fremtid og for neste sesong. Blir det kanskje neste episode at denne brennende bygningen, som har hengt over oss så lenge, melder sitt innpass?

Du kan se Outlander på Viaplay.

Mer om Outlander

Kommer på Viaplay i august 2023: Halt and Catch Fire er tilbake på strømming

Outlander runder av første halvdel av syvende sesong, Viaplay byr også på eksklusiv Haaland-dokumentar. I tillegg er en klassiker klar for tjenesten.

Ukens serie- og sesongpremierer uke 31, 2023: Sigourney Weaver i ny Prime Video-serie

Prime Video-serien The Lost Flowers of Alice Hart har Sigourney Weaver i hovedrollen og på SkyShowtime kan du se den nye Pete Davidson-serien Bupkis.

Outlander

Legen Claire Randall blir på mystisk vis blir sendt tilbake i tid, til Skottland 1743. Hun klarer ikke å returnere til sin egen tid, så hun må finne en måte å overleve. Alt hun har er det lille hun husker om 1700-tallet, kunnskapen sin om medisin som ikke enda finnes og meninger om kvinners rettigheter og roller i samfunnet som slås hardt ned på.

2023lør17jun09:00PremiereOutlander sesong 7ViaplaySjangerDrama,PeriodedramaTil StrimTil Viaplay

Recap & anmeldelser

Outlander S6E8 Recap: «I am Not Alone»

Dette var en god avslutning. Det gikk kanskje litt fort, men det var vi forberedt på.

Outlander Recap S6E5: «Give me Liberty»

Kanskje husket serieskaperne plutselig at de hadde dårlig tid, for her var det mye presset inn i en episode....

Outlander S6E4 «Hour of the Wolf» Recap

Outlander s6e4 er definitivt Ian Ulvebrors episode. Ting begynner å tilspisse seg, når vi nå trer inn i fjerde...

Recap: Outlander S6E2

For en god episode! Denne her var snop for alle som elsker bøkene (så vel som dem som bare...
Annonse