KommentarRecap: Outlander S6E2

Recap: Outlander S6E2

-

For en god episode! Denne her var snop for alle som elsker bøkene (så vel som dem som bare elsker serien), da denne episoden følger boken veldig godt.

Vi begynner ganske raskt i indianerleiren til Cherokees, hvor Jamie havner i en del…delikate…problemer før hjemreise. Scenen i teltet mellom Jamie og de to Cherokee kvinnene er både søt og morsom, og det gjorde godt å se at sesongen ikke bare er tenk å være dyster. Humoren i Outlander er jo en av dens beste styrker. Det er også andre morsomme scener i denne episoden som nikker med hatten til bøkene og fortjener å nevnes; som katten som sover på Majorens uniform og Roger sin småfrekke samtale med den «gjenoppståtte» bestemoren. Den begravelsen/gjenoppståelsen var forresten også veldig godt laget, og viste mye av den tidens syn på død, som var en veldig vanlig og dagligdags ting på mange måter. Ingen innleide «gråtere» eller forgyldte kister. Men de hadde en synd-spiser… Sykt ekkelt egentlig. Tanken på å ta på seg noen andre sine synder. Det er en gammel walisisk tradisjon, men ikke særlig utbredt eller kjent. Det er artig at serien henter dette frem og lærer oss litt mer om historiene, overtroene og tradisjonene fra tiden de alle lever i.

Etter begravelsen kommer det frem at «gjenoppstandelsen» har ført til at mange tenker Claire hadde en hånd med i spiller og hvisker om at hun er en heks. Rett etter får Marsali problemer med babyen så de kan ikke tenke mer på ryktene. Roger løper for å få Fergus med på fødselen, men finner en drukkenbolt, uten interesse for annet enn bunnen av flasken.

Det er trist å se en så flott dame som Marsali så knekt at hun beskytter en som mishandler henne, både fysisk og psykisk. En så strek dame skal ikke være alene med 3 unger og en fjerde på vei, når hun har en mann som veldig godt kunne ha hjulpet henne.

Det er så godt, og samtidig så utrolig sårt, når han endelig kommer til henne. Vi vil tro på det håpet. Akkurat nå er han her med sine nydelige øyne. Og det får være nok for nå, tenker jeg. Men så skuffer han oss igjen…

Når jeg ser søte uskyldige yndige lille Henri-Christen i armene til Marsali, blir jeg så sint på Fergus, og så skuffet. Jer jeg meg selv i å tenke Er dette lille barnet kanskje «a lad that is gone» som synges om i introen? Kanskje en som skal seile på en drøm, over sjøen, til himmelen? Det stikker litt i hjertet, men det er også så nydelig med slike sanger som man kan drømme seg inn i og legge til hvilken mening man vil utifra egen sinnsstemning. Eventuelt kan tankene ta en mørkere retning og lure på om det er dit Fergus er på vei nå. Både César og Lauren har gjort fantastisk gode roller så langt i sesongen. De har også vært ypperlige i tidligere sesonger, men vi kommer mye nærmere på dem denne gangen.

Noe som ikke stemmer overens med bøkene er Claires metode for å kontrollere panikk anfallene sine, ved å bedøve seg selv med eter. Det et er likevel et interessant og spennende virkemiddel, som fungerer veldig godt både visuelt og på et sansenivå. Masken hun bruker tok lang tid å finne ut av. Det er godt å se at Claire likevel kan være intim med Jamie når hun sliter slik med voldtektstraumene. Jeg er glad hun har ham. Det vil hun nok trenge mer en eteren i de kommende episodene.

Vi vil nok også få se en god del mer av Malva og broren i de kommende episodene. Hva de to tenker er ikke lett å si. Begge virker å brygge på et mørke som jeg er glad jeg ikke er i skuddlinjen av. Jessica Reynolds er strålende i rollen, og utfordrer virkelig seerne til å kikke litt mer nøye på henne for å se om det er en engel eller en djevel som lusker der inne.

Sesongen er sterk så langt, og episoden er bedre en den før, så skuffer ikke. Fortsetter det slik vil vi ha en veldig fornøyd gjeng rundt bålet når historien tar slutt i episode 8.

Ja, denne sesongen er bare 8 episoder lang. Grunnen er corona, men de hadde også en del utfordringer med at Caitriona Balfe var gravid under filmingen. Til gjengjeld får vi 16 episoder i sesong 7, når alle er klare for kamp igjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Mer om Outlander

Outlander S6E8 Recap: «I am Not Alone»

Dette var en god avslutning. Det gikk kanskje litt fort, men det var vi forberedt på.

Outlander S6E7 Recap: Sticks and Stones

Det er mange knuter som skal nøstes opp i...

Outlander

2. verdenskrig er over og Claire Randall nyter livet med sin mann da hun på mystisk vis blir sendt tilbake i tid til Skottland i 1743.

2022man07mar09:00man09:01PremiereOutlander sesong 6Viaplay 5 Til Strim

Recap & anmeldelser

Outlander S6E8 Recap: «I am Not Alone»

Dette var en god avslutning. Det gikk kanskje litt fort, men det var vi forberedt på.

Outlander S6E7 Recap: Sticks and Stones

Det er mange knuter som skal nøstes opp i denne episoden. Jeg må innrømme at jeg ikke føler med...

Outlander Recap S6E5: «Give me Liberty»

Kanskje husket serieskaperne plutselig at de hadde dårlig tid, for her var det mye presset inn i en episode....

Outlander S6E4 «Hour of the Wolf» Recap

Outlander s6e4 er definitivt Ian Ulvebrors episode. Ting begynner å tilspisse seg, når vi nå trer inn i fjerde...
Annonse

Anbefalte produkterFor deg som liker Outlander
Inneholder annonselenker