Beforeigners sesong 3: Dette vet vi

-

Annonse

Det er lite vi kan si om Beforeigners sesong 3 enda, men allerede i 2021, da vi skrev «Dette vet vi» for sesong 2, sa serieskaper Anne Bjørnstad at hun hadde nok krutt til Beforeigners sesong 3 og var åpen for mulige spin-off serier.

NB! Spoilers fra sesong 2 finnes mange steder i denne artikkelen.

NB! Ingen bilder i denne artikkelen er fra sesong 3 foreløpig.

Det er vanskelig å tro annet enn at vi får en sesong 3, når sesong 2 avsluttet med så mange løse tråder og er blitt så populær, både nasjonalt og internasjonalt. Likevel er det ingen offisielle bekreftelser fra HBO Max per nå (22.01.2022). Her er det vi vet:

Beforeigners er Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin sitt hjertebarn, om mennesker fra andre tidsepoker som på mystisk vis ‘fremvandrer’ til nåtiden. Serien satte strømmerekord på HBO Nordic da den kom ut i august 2019, og ble godt mottatt også internasjonalt, spesielt i Europa og USA.

Bruk gjerne kommentarfelt om du lurer på noe eller vet noe vi ikke vet. Vi gjør vårt beste for å svare deg.

Når kommer Beforeigners sesong 3?

Det ryktes at sesong 3 kommer sent 2022 eller tidlig 2023, men ingenting er bekreftet. Det er imidlertid blitt søkt om støtte/refusjon av utgifter for å lage sesong 3 til Intensivordningen. Så sesong 3 er nok i vinden.

Hvor kan jeg se Beforeigners sesong 3?

Beforeigners kommer nok på HBO Max, der finner du allerede nå sesong 1 og 2 om du har lyst på en gjenforening med serien.

Du kan sjekke vår Beforeigners serieside for oppdatert informasjon om tilgjengelighet.

Hva handler Beforeigners sesong 2 om?

Klikk her for å hoppe over, om du vil unngå potensielle spoilere

Alfhildr

Beforeigners sesong 2
Foto: Eirik Evjen
beforeigners sesong 2
Foto: HBO Nordic
 • Forholdet til Lars. Mange husker Alfhildr som «hun som stapper mose i buksen». Hun er en tøff viking, med mye liv og kraft, men likevel også sårbar og usikker til tider. Vi så gjennom sesongene en veldig god kjemi mellom henne og Lars og trodde kanskje et forhold ville blomstre fra det. På en måte fikk vi rett, men det må nok forbi et platonisk forhold, når vi nå vet at hun er datteren til Ida, altså barnebarnet til Lars. Sesong 3 vil nok utvikle seg i en veldig annerledes retning enn det vi tidligere har sett, hvor Lars og Alfhildr har mye å jobbe gjennom. Om sannheten kommer for en dag vel å merke. Det kan godt være hele sesong 3 handler om at Lars prøver å finne ut hvem Alfhildr egentlig er mens hun prøver å holde det sjult også.
 • Superhuman utvikling. Så det ser ut som Alfhildr har en hjerne som utvikler seg til noe mer avansert. Hun kan se ting mye raskere en oss, som gjør at hun kan treffe lettere når hun skyter eller unngå skudd mot segselv tc, det vi ser på som at tiden går saktere er hennes egen hjerne som reagerer raskere. Hun lærer språk veldig fort også, vi ser at hun lærer engelsk nesten instinktivt. Hun heeler også seg selv mye raskere etter hun ble angrepet av Jack the Ripper, når legen på sykehuset trodde hun ikke ville våkne på noen dager. Generelt så er hjernen hennes i en form for utvikling som vi ikke enda vet hvor fører hen. Kan dette ta en usunn retning, for eksempel hvor kroppen hennes ikke lenger klarer å holde tritt med denne utviklingen?
 • Volva og korset. I tunellen når Alfhildr tar livet av Jack så skriker hun, samtidig skriker Volva, er de linket på et vis, eller er det kanskje korset hun holder i hånden som kobler dem sammen? Er dette bare en fin måte å filme to ting som skjedde samtidig eller er det en underliggende mening der?
 • Tore Hund. Alfhildr vil bevise at Tore Hund er uskyldig ved å finne bevis som sier at Olav/Volva plantet levningene etter Magnus. Det er da hun finner korset som gir henne minnene om hvem hun virkelig er. Sesong 3 vil nok handle litt om å redde Tore Hund.

Lars

beforeigners sesong 2
 • Interessert i Alfhildrs historie. Han spør henne om når hun kom til vikingtiden og vil gjerne at hun åpner seg for henne. Hun deler at hun kom til vikingtiden i fremtidsklær. Lars virker på sporet av noe. Vi vet hva det er, men vil han klare p finne ut av det?
 • Ser syner. Hallusinasjonene Lars får når han tar Temproxat virker mer om mer fristende på ham, da han ofte virker å tro han ikke klarer å nøste opp løsningene i etterforskningene sine uten dem. Det kan være psykologisk så vel som sant, serien hinter jo til at magi eller overjordiske krefter finnes på ekte, og leker litt med seerens tilbøyelighet til å ønske å tro på det. Men det som i allefall virker å skje er at Lars i høyere grad enn før begynner å tro på det ukulte i disse visjonene han har. Vi får jo også i sesong 2 se en fremtid hvor han har helt gitt seg over til denne troen og blitt en slags viking sjaman. Vil han klare å bryte ut av avhengigheten sin eller vil han kanskje begynne å tro på Thor, Odin og resten av Valhalla. Om du leser denne artikkelen om Åsatroens oppblomstring på Island kan du kanskje forstå litt av det karakteren tenker på eller gjennomgår. Der sier Hilmar Hilmarson blant annet at:

«Vi ser historiene i troen som poetiske metaforer og manifestasjoner av kreftene i naturen og i den menneskelige psykologi.»

– Hilmar Hilmarson

Annet

beforeigners sesong 2
Foto: HBO Nordic
 • Hva med Madde? Madde ble dumpet av Olav rett før han døde. Etter at hun tørket tårene, så vi henne med kampånden glitrende i øynene, og det virket som hun hadde mye krutt å fyre av mot ham. Vi fikk en smakebit av dette når han ble tatt for dop. Vil hevnlysten forsvinne med Olav, og dermed også Madde, eller vil hun fremdels ha en viktig rolle i neste sesong? Vi vet fremdeles lite av hennes tid i vikingtiden, så det er nok en historie der, om regissørene velger å dra det frem. Hvordan klarte hun egentlig å reise tilbake til sin tid? Var det ‘på egenhånd’ den dagen? Det hintes i sesong 1 til at Maddie har blitt forsøkt voldtatt av vikingene og at Olav ble en slags reddende engel for henne. Så hva nå?
Foto: HBO Nordic
 1. Alternative virkeligheter. Alfhilder og Jack the Ripper skapte et tidshull når de rørte ved hverandre, men ikke tilbake/frem i tid, men til en annen parallel virkelighet. Om det var kun dem to som kunne gjøre dette eller om det er andre som har vandret tilbake i tid som også kan, blir et spennende spørsmål vi gjerne vil ha svar på i sesong 3. Alex for ekempel? Kanskje får vi flere tidsreiser tilbake i tid og til alternative nåtider? Det kan bli ganske underholdende, men vil det drive historien? Den alternative virkeligheten vi så i sesong 2 var interessant, men gav ikke historien så mye den ikke like godt kunne funnet svar på i den vanlige nåtiden, annet enn en tristere avslutning på livene til Olav og Volva.
 2. Mer utforskning av de forskjellige tidsaldrene. Vi har sett huleboere, vikinger og aristokrater. Men er det kun deres epoker som er representert, eller er det flere? Er det av betydning at det er såpass lange hopp i historien mellom dem? Hvordan har andre verdensdeler taklet dette fenomenet? Vi fikk se litt fra Amerika, men håper dette utforskes ytterligere i sesong 3.
 3. Nydelige Norden. Deler av sesong 2 ble spilt inn på den historiske restauranten Nebbenes Kafeteria på E6. Vi kan nok vente oss å få se mange flotte steder i Norden gjennom sesong 2, slik som vi så Nes Kirkeruin og fine Bjørgvika, Romsås og Maridalen i sesong 1. Kanskje lanseres snart «Beforeigners in a Nutshell», i regi av Fjord Tours? Hvem vet hva fremtiden bringer.
 4. Prosjekt 19. De britiske etterforkerne vi så i sesong 2 vil nok fortsette sin søken etter Alfhildr og svarene de leter etter i sitt lille tidsvandringsprosjekt. Her vil nok også Alex komme tilbake i en større rolle, enten fordi Lars og Alfhildr leter etter ham eller fordi han leter etter dem.
 5. Kan begge leve samtidig? Det som er det største spørsmålet mitt til sesong 3 er hva som skjer når Ingrid føder. Kan to versjoner av Alfhidr leve samtidig? Blir dette en loop, der babyen/Alfhildr sendes tilbake i tid? Alfhildr kom jo først til vikingtiden som et barn, ikke som baby, og hun hadde minner i sesong 2 av Ingrid som gav henne korset hun bar om halsen, som Volva stjal fra henne i vikingtiden. Så hva skjer når barnet blir født. Er det kanskje ikke før Alfhildr tar i barnet at denne riften skjer, og hun klarer å unngå dette helt til den alderen vi ser henne komme til vikingtiden? Det blir nok veldig spennende. Kanskje har barnet på seg redningsvest fordi det faller i vannet slik som Madde gjorde rett på et tidshull? Hvem vet.
 6. Ingrid og Sturla. Vi så dynamikken mellom Madde og Olav. Det var en forventning til hvordan kvinner skulle oppføre seg der som ikke matchet med slik vår tid ser på saken. Dette fikk vi igjen bekreftet var et problem mellom Ingrid og Sturla, da hun fortalte ham at hun var gravid og han truet henne på livet om hun to abort. Se klippet her. Det blir bråk i heimen i sesong 3, det er sikkert og visst. Og man skal ikke tulle for mye med bestefar.

Trailer?

Ikke enda.

Hvor mange episoder er det i Beforeigners sesong 3?

Sesong 1 + 2 besto begge av 6 episoder. Det er ikke bekreftet at sesong 3 blir på seks episoder, men det kan jo se ut som en trend. Om dette blir den avsluttende sesongen (please no, I beg you HBO) kan det godt være vi får et par ekstra episoder.

Hvem spiller i Beforeigners sesong 3?

Det føles trygt å gjette at vi ser Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin tilbake bak kamera. På skjermen blir det nok et gjensyn med Krista Kosonen (Alfhildr Enginsdottir) og Nicolai Cleve Broch (Lars Haaland). Siden Ingrid (Ylva Bjørkaas Thedin) avsluttet sesong 2 som gravid vil vi nok få se en del mer av henne og hennes privatliv, noe som også betyr mer av Kyrre Haugen Sydness som Gregers og Ingrids mor Marie, spilt av Agnes Kittelsen (Max Manus, Kon-Tiki, Pørni). Så vel som barnefar Sturla, altså Herman Flesvig.

Nykommerne fra sesong 2 som mest sannsynlig også returnerer til sesong 3 er de britiske etterforskerne Precious (Ann Akinjirin) og Henry (Philip Rosch).

Av dem som har virker å ha fått rollene sine utvidet fra sesong 1 til sesong 2 har vi Nader Khademi som Alex, som plutselig ble tidsvandrende superspion, og Madde (Madeleine Malling Breen) som nå er den hvengjerrige ex-kjæresten til avdøde Kong Haraldson.

Hva kan jeg se på i mellomtiden?

Visste du forresten at Krista Kosonen ikke kan norsk?

Den 6. april vil de lansere de nominerte til Gullruten! I fjor var Beforeigners oppe for heder, nominert i Beste Kostyme, Beste Sminke, Beste Klipp TV Drama, Beste Product Design/Scenografi og Beste Originalmusikk. De vant også Beste Kostyme og Beste Sminke. Kanskje det er noe i potten i år også? (De skulle også være nominert til Gullrutens Fagpriser, men det skjedde en feil som gjorde at det ikke ble noe av.)

Dette foreslo jeg i fjor, men gjentar meg selv gjerne: Et par episoder av Vikings eller Broen kunne kanskje gjort seg, da Beforeigners kan minne litt om en sprø blanding av begge. Ellers kan vi anbefale Lupin (Netflix) og Øyevitne (NRK) som begge ligger på lignende estetikk og spenningsnivå.

Sesong 2 har også tatt en vending som gjør at den ligner på serien Dark. Den er verdt å se!

Det kan også argumenteres at denne nye utviklingen til Alfhildr der hun kan «dodge bullets» ligner litt på Neo i The Matrix, jeg fikk i allefall assosiasjoner til dette og fikk skikkelig lyst til å se første filmen igjen.

Alternative verdener minner selvfølgelig om Loki, så kanskje også den fortjener å sees?

Her kan du også se hvordan skuespillerne klarte seg, når de skulle gjette noen av ordene laget spesielt for serien. Artikkelen har også en ordliste under videoen med mange av de ordene, om du vil utforske litt, det er jo ganske interessant!

Kommer Beforeigners sesong 4?

HBO har ikke gått ut med info om sesong 4, men når serieskaper Anne Bjørnstad virker å ha nok krutt til Beforeigners sesong 3 og er åpen for mulige spin-off serier så kan vi anta det er nok i arsenalet til å kjøre på med flere sesonger og spin-offs, vi tar det vi får med glede!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse

Serier som kommerDe folk gleder seg mest til
Fra seriedatabasen

Drama, Krim, Miniserie
Kommer på HBO Max

The Son

Action, Drama, Eventyr, Science Fiction
Kommer på Disney+

Ahsoka

Drama, Western
Kommer på Paramount+

6666

Drama, Periodedrama
Kommer på Paramount+

1923