Beforeigners sesong 2: Dette vet vi

-

Annonse

Beforeigners sesong 2 er, som så mye annet, forsinket på grunn av koronapandemien, men de har vært flinke med smittevern og er godt i gang med produksjonen. Her er det vi vet om den nye sesongen, som kommer på HBO Nordic.

Beforeigners er Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin sitt hjertebarn om mennesker fra andre tidsepoker som på mystisk vis ‘fremvandrer’ til nåtiden. Serien satte strømmerekord på HBO Nordic da den kom ut i august 2019, og ble godt mottatt også i Europa og USA. HBO bekreftet i september 2020 at vi ville få Beforeigners sesong 2. Endelig er den mulititemporale fortsettelsen rett rundt neste isbre, etter å ha blitt sponset med 22 millioner kroner fra NFI.

Bruk gjerne kommentarfelt om noe er uklart eller det er noe mer du lurer på. Vi gjør vårt beste for å svare deg.

Når kommer Beforeigners sesong 2?

Sesongen er antatt å få 6 episoder og kommer trolig i høst, men det er ingen offisiell dato enda.

Hvor kan jeg se Beforeigners sesong 2?

Beforeigners vil komme på HBO Nordic, der ligger også allerede sesong 1 og venter på deg, så nå er en god tid å gjenbesøke serien.

Du kan sjekke vår Beforeigners serieside for oppdatert informasjon om tilgjengelighet.

Hva handler Beforeigners sesong 2 om?

Klikk her for å hoppe over, om du vil unngå potensielle spoilere

Alfhildr

Beforeigners sesong 2
Foto: Eirik Evjen
beforeigners sesong 2
Foto: HBO Nordic
 • Vil hun bli mer nåtid- eller fortidsrettet? Anne Bjørnstad forteller at de bruker språk til å si noe om karakterene. Urðr snakket for eksempel nesten kun norrønt, dette var for å vise hennes ønske om å returnere til vikingtiden. I kontrast har Alfhildr i større grad lagt fortiden bak seg og snakker derfor mye norsk. Vi ser mange eksempler på Alfhildr sin tvil på hvilket levesett er det beste, men hun har også mye lojalitet til sine egne. Kanskje blir hun den som bringer sammen de store kontrastene som nå river i sømmene til nåtiden?
 • Forholdet mellom Alfhildr og Lars. Alfhildr viser oss ofte at hun ikke skammer seg over egen kropp eller lyster, som når hun stapper mose rett i buksen foran sin kollega eller spør Lars om kontoret sitt syn på sex mellom ansatte. Det er likevel en sårbar og usikker side til henne, så kanskje er det tid for en mykere og mer kjærlighetssøkende Alfhildr i sesong 2.
 • Hvem er egentlig Alfhildr? Det kommer jo frem i sesong 1 at Alfhildr ikke er fra vikingtiden, men heller ble funnet av høvdingen sin iført redningsvest. Hvem er hun, hvor hører hun hjemme og hvordan havnet hun bak i tid? Dette er noe serien vil utforske ytterligere i sesong 2.

Lars

beforeigners sesong 2
beforeigners sesong 2
Foto: HBO Nordic
 • Hvem er Kalv? Hallusinasjonene om denne personen som døde for 2 år siden, representerer noe undertrykt i Lars sin underbevissthet. Men hva? Er det noe mer til historien om hvordan Kalv kom til vår verden, eller kanskje måten han døde?
 • Koordinatene? Kalv fullfører koordinatene fra Maddie, noe som betyr at det var Lars som løste denne koden. Hvordan og hvorfor visste Lars dette? Når da også Ada sier at dette tidshullet er det som vil løse puslespillet er vi sikker på at vi vil se videre utforsking av dette spesifikke tidshullet i sesong 2. Er det kanskje dette tidshullet staten har kontroll over, eller er det eneste sted som fungerer for to-veis reiser?
 • Hva skjedde med Maddie? Maddie forsvinner inn i vikingtiden. Hun er borte i hva virker som sekunder, men kommer tilbake som en skygge av seg selv. Hun virker eldre, har gulnende tenner, annerledes øyne og er innelukket. Men når hun hører fra Olav så kommer minnene fra tidsreisen tydeligvis tilbake og hun drar til ham. «Sammen skal de redde hedningene», sier han, så en fortsettelse av dette kommer nok i sesong 2. Det hintes til at Maddie har blitt forsøkt voldtatt av vikinger og at Olav er en slags reddende engel. Men kanskje kan det også være Stockholmsyndrom? Hvem vet? Sesong 2 vet!

De andre

beforeigners sesong 2
Foto: Lars Olav Dybvig c HBO Nordic
Foto: HBO Nordic
 1. Game of Thoros? Et kjent fjes fra Game of Thrones dukker opp i denne sesongen: den røde presten Thoros, aka Paul Kaye. Vi vet ikke hvilken rolle han har enda, men bildet av ham viser en interessant karakter. Personlig mener undertegnede at folk med blått sukkersinn er psykopater… Just saying…
 2. Olav den Hellige. I dette klippet fra TV2 forteller Tobias Santelmann at hans karakter Olav ikke er helt fornøyd med hvordan Norge er blitt etter hans bortgang. Vikingene lever jo nå, om du tenker over det, i en kristen verden, som for dem blir litt som å leve blant fiender. Men Olav jobbet jo for å gjøre vikingene kristne, så hvem er han egentlig imot? Har vi en krig i vente? Santelmann fortsetter med å si at Olav blant annet tar lappen i sesong 2, er vant til å være nummer 1 og at han misliker dagens likestilte og ‘utilbøyelige’ kvinner. Så her har vi litt blandet snop å ta tak i…
 3. Mer utforskning av de forskjellige tidsaldrene. Nå har vi sett huleboere, vikinger og aristokrater. Men er det kun deres epoker som er representert, eller er det flere? Betyr det noe at det er såpass lange hopp i historien mellom dem? Og hvorfor er det kun eliten fra 19. århundret som er kommet gjennom, ikke for eksempel en gategutt fra samme tid? Kan det ha noe med penger/makt å gjøre? Hvordan har de andre delene av verden taklet dette fenomenet? Dette er spørsmål vi håper besvares i sesong 2.
 4. Hva er tidshullet? Serien gikk aldri i detaljer på disse tidshullene som åpner seg rundt i verden. Dette er absolutt noe som vi kan anta nærmere utforskning av i sesong 2. Kan Alfhildr’s voksende teori om at staten styrer tidshullene stemme? Sender de folk tilbake i tid, var det det som skjedde med henne? Og eksperimenterer de på dem når de kommer tilbake? Hun gir seg nok ikke uten svar, så vi håper det betyr at vi også får svar.
 5. Krig mot teknologien? Foreningen for Transtemporale er en slags kult som følger et neoludismisk tankesett, hvor de er imot teknologi og føler de er født i feil tidsepoke. De ledes av Doktoranden, en man vi vet så lite om at han automatisk høster tvil. Kan han stoles på? Hvilken tid er han fra? Og hva er hans plan med denne kulten han har skapt, med så mange typer krigere rekruttert? Svar kommer.
 6. Hvem er «Majoren»? I siste episode sier Jeppe til en meget streng dame jeg antar er hans advokat: «Hva sier Majoren?» til hva hun svarer «Han sier vi ikke har noe valg.» Til hva resulterte i at Jeppe erkjenner straffeskyld til mord. Det er heftig makt denne Majoren har? Og dette er alt vi vet om denne karakteren, så jeg gjentar til produsentene av sesong 2: Hvem er Majoren?
 7. Nydelige Norden. Deler av sesong 2 ble spilt inn på den historiske restauranten Nebbenes Kafeteria på E6. Vi kan nok vente oss å få se mange flotte steder i Norden gjennom sesong 2, slik som vi så Nes Kirkeruin og fine Bjørgvika, Romsås og Maridalen i sesong 1. Kanskje lanseres snart «Beforeigners in a Nutshell» også i regi av Fjord Tours?

Trailer?

Ikke enda. Vi skal legge den ut når den kommer. Vi fant TV2 sitt intervju med Tobias Santelman, på settet av sesong 2, som var ganske underholdende. (Klippet begynner etter mye mas på 02:00).

Her er også sesong 1 sin trailer, om du vil ha et tilbakeblikk:

Hvor mange episoder er det i Beforeigners sesong 2?

Antatt 6 episoder, som sesong 1, men ikke bekreftet.

Hvem spiller i Beforeigners sesong 2?

beforeigners sesong 2
Foto Lars Olav Dybvig. c HBO Nordic

En glitrende svensk stjerne, som jeg gleder meg umåtelig til å se i sesong 2, er nydelige Hedda Stiernstedt. Hvis du ikke har sett Vår Tid er Nå så anbefales den på det sterkeste. Hun er en fantastisk skuespiller og det kribler i tærne mine at hun skal være med. Antatt da som viking, kanskje en heksedoktor, utifra bildet over.

Tilbake i kulissene har vi Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, og foran kamera blir det selvfølgelig gjensyn med Krista Kosonen (Alfhildr Enginsdottir) og Nicolai Cleve Broch (Lars Haaland). Tobias Santelmann fortsetter også i sesong 2 som Olav den Hellige med utvidet rolle.

Nykommere inkluderer Ann Akinjirin (I May Destroy You), Paul Kaye (Thoros of Myr fra GoT), Billy Postlethwaite (Tomb Raider, 1917 (spiller også en Lannister soldat i GoT, så kanskje han ble rekruttert av Kaye?)), Jade Anouka (His Dark Materials) og Philip Rosch (The King).

Hva deres roller blir gjenstår selvfølgelig å se, men det er i alle fall en lovende besetning for skuespillerprestasjoner av høy kvalitet.

Hva skal jeg gjøre på i mellomtiden?

Den 7. mai bør du få med deg Gullruten! Da er Beforeigners oppe for heder, nominert i Beste Kostyme, Beste Sminke, Beste Klipp TV Drama, Beste Product Design/Scenografi og Beste Originalmusikk.

Et par episoder av Vikings eller Broen kunne kanskje gjort seg, da Beforeigners kan minne litt om en sprø blanding av begge. En annen norsk serie som NFI valgte å støtte er Ragnarok, som har potensiale om den tar seg opp i sesong 2, ifølge Serienytt’s høvding Vidar. Ellers kan vi anbefale franske Lupin (Netflix) og Øyevitne (NRK) som begge ligger på lignende estetikk og spenningsnivå.

Det er utrolig mye arbeid lagt ned i seriens forskjellige språk, mye rekonstruert fra gamle skrifter eller skapt spesielt for serien. Hvordan ville en fra middelalderen sagt «mobil» eller «NAV»? Så les for all del om det her, tema for hver episode.

(Det finnes også en liten organisasjon for dem med ‘kjærleik for nynorsk’. Så om du er en av dem kan du ta turen hit, og starte et par diskusjoner med de andre 22 medlemmene som er enig med deg…)

Kommer Beforeigners sesong 3?

HBO har ikke gått ut med info om sesong 3, men serieskaper Anne Bjørnstad virker å ha nok krutt til Beforeigners sesong 3 og er åpen for mulige spin-off serier. I klippet fra TV2 sier også Jens Lien at «vi skal ikke se bort ifra en sesong 3, men vi får se hvordan denne blir da». Så her får vi bare håper at Beforeigners sesong 2 blir så bra at NFI eller andre sponsorer trår til nok en gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Kommende TV-serier

Logg inn/bli abonnent for å få tilgang til oversikt over kommende serier.
Annonse

Serier som kommerDe folk gleder seg mest til
Fra seriedatabasen

Drama, Krim, Spenning
Fornyet

Dexter

Drama, Spenning, Thriller
Kommer på Viaplay

Furia

Drama
Kommer på Netflix

Ethos

X
X
X