De mest populære seriene i uke 50

-

Serielisten er tilbake! Uken som har gått er starten på en ny fantasyduell når The Withcer melder sin ankomst. Men de amerikanske storproduksjonene må vike for norsk innhold.


Serielisten baserer seg på ukens registrerte popularitet i seriedatabasen, premierekalenderen, seriesøket og lesertall. Den er i stor grad påvirket av hva folk søker på både på Serienytt og ellers på nettet. Den baserer seg altså ikke på seertall.


Norske serier er mest populær

Ingen serie er i nærheten av å danke ut Beforeigners. Foto: Lars Olav Dybdal

Ukens trend er at norske serier er populære. Beforeigners topper suverent, mens Wisting skyter fart oppover i påvente av at den nye sesongen kommer i romjulen. Norske julekalendere er populære, både nye og gamle, hvor «voksenkalenderne» fra Discovery/TVNorge gjør det best.

Det brygger også til fantasykrig med ny sesong av The Witcher på plass. Netflix-modellen med å slippe hele sesonger på en gang slår som regel dårlig ut på serielisten, da ukentlige episoder sørger for mer oppmerksomhet over tid.

The Wheel of Time sesong 1
The Wheel of Time sendes ukentlig, The Witcher gir oss alt på en gang. Det er gode tider for fans av fantasy. Foto: Amazon.

Et unntak fra den regelen er forøvrig Cobra Kai, som sikrer seg en plass på listen, til tross for at ny sesong fortsatt er noen uker unna. En ny trailer bidro nok til økt interesse.

Yellowstone-universet

Tom Hanks dukker opp i 1883. Foto: Paramount+

En annen trend er at Yellowstone-universet nok blir en kraft å regne med. Den nye 1883-serien var det håp om skulle komme denne måneden, men i Norge har Paramount+ valgt å skyve premieren til 10. januar.

Det bidro nok også til oppmerksomhet rundt serien at Tom Hanks dukker opp som general i en scene.

Ikke alt av serier følger amerikansk sendeskjema

Utålmodige seere er nok også en viktig årsak til at SEAL Team er inne på topp ti. Mens amerikanerne kunne kaste seg over ny sesong i oktober er det fortsatt ikke satt premieredato på Viaplay for femte sesong.

SEAL Team. Foto: CBS
SEAL Team. Foto: CBS

Den er sammen med Outlander ukens representanter for populære veteranserier, til tross for at ny sesong ikke er ute enda i Norge (Outlander sesong 6 har fått premieredato og den kommer heldigvis kun en dag etter USA-premieren).

Nostalgitoppen og nykommere

Av de nostalgiske innslagene er det, ved siden av nevnte Cobra Kai, ikke overraskende Sex og singelliv-oppfølgeren And Just Like That som troner øverst. Den skrives også mye om i de store norske avisene, som bidrar til økt interesse.

Dexter: New Blood er også inne på listen, og med den knallgode sjette episoden kan det også virke som om serien er i ferd med å finne nivået fra de første gode sesongene av Dexter.

Landscapers kupper en topp 3-plass.

Av nyere serier er det Landscapers, Station Eleven, The Lost Symbol og Dopesick som er inne på topp 20. Av de mer underlige tilfellene er det at Shameless US fortsatt er en serie som akter å være med i det gode selskap.

De mest populære seriene (uke 50)

1.

Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Til serieside

2.

Oppfølgerserie til Sex and the City. Når Carrie, Miranda og Charlotte fant det tøft å navigere livet som 30-åringer, tenkt deg bare komikken, dramaet og problemene de kan havne i som 50-åringer…

Til serieside

3.

Olivia Colman spiller Susan, som i ti år har unngått lovens lange arm etter at hun tok livet av sine egne foreldre. Inspirert av en sann hendelse. 

Til serieside

4.

Seriens handling dreier seg rundt William Wisting, en hardtarbeidende politietterforsker som ofrer alt, inkludert familielivet, for jobben.

Til serieside

5.

Elitesoldatene i Navy S.E.A.L. trener iherdig for å utføre noen av de mest farlige og vågale militæroperasjonene.

Til serieside

6.

2. verdenskrig er over og Claire Randall nyter livet med sin mann da hun på mystisk vis blir sendt tilbake i tid til Skottland i 1743.

Til serieside

7.

Forløper til TV-serien Yellowstone. Vi følger Dutton-familiens ferd gjennom Amerika på jakt etter et landområde å slå seg ned på. 

Til serieside

8.

Den tredje satireserien fra Espen Eckbo, som denne gangen tar for seg nyere realityfenomener som Ex on the Beach.

Til serieside

9.

I serien følger vi ranch-eieren John Dutton (Kevin Costner), som kontrollerer USAs største ranch som til stadighet angripes av «vanskelige» naboer som består av landutviklere, et indianerreservat og landets første nasjonalpark.

Til serieside

10.

Basert på de populære Dan Brown-bøkene følger vi kodeknekkeren Robert Langdon i jakten på dem som kidnappet moren hans, gjennom en labyrint av gåter han ikke ser slutten på.

Til serieside

11.

Humorserien som utforsker en mordgåte gjennom 24 episoder i ren julekalenderformat. 

Til serieside

12.

Serien er basert på de utrolig populære bøkene til Robert Jordan, om en gruppe mektige kvinner som må ta opp kampen mot de mørke kreftene til The Dark One, for å redde verden.

Til serieside

13.

Drama som går i dybden på USAs utfordringer med avhengighet. 

Til serieside

14.

Politibetjenten Johanna vender tilbake til hjembyen Hammarvik for å delta i morens begravelse. Samtidig blir liket av en savnet jente funnet i den idylliske byen, hvor alle har noe å skjule.

Til serieside

15.

Dexter Morgan lever nå et nytt liv langt unna Miami, hvor han ikke lenger gir etter for sin drapslyst. Men kan det vare? Oppfølgerserie til Dexter.

Til serieside

16.

I serien følger vi en konflikfylt monsterjeger Geralt som forsøker å finne sin plass i verden hvor «mennesker er mer utspekulert enn beistene han jakter på». 

Til serieside

17.

En dysfunksjonell familie med en alkoholisert far. Det blir opp til familiens eldste datter å sørge for å holde familien flytende. 

Til serieside

18.

Overlevende etter en ødeleggende pandemi forsøker å gjenbygge livene sine etter å ha mistet alt. 

Til serieside

19.

Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmens hovedperson Daniel LaRusso (Machio).

Til serieside

20.

Bjørn og søsteren Gro opplever et storstilt juleeventyr når faren i ren desperasjon låner ut deres leilighet til en skummel fyr. 

Til serieside

Serier vi savner på listen

Hvilke serier er vi skuffet over at dere lesere ikke har økt fokus på? Av ukens toppliste vil vi trekke frem Paramount+ aktuelle Mayor of Kingstown, som har en absolutt strålende formkurve. Hovedrolleinnhaver Jeremy Renner er kongen av actionkrim.

Jeremy Renner (til høyre) briljerer i to serier i desember, men hverken Mayor of Kingstown eller Hawkeye er inne på listen. Foto: Paramount+

Vi er også smått sjokkert over at ikke flere viser interesse for han i Disney+ aktuelle Hawkeye. Marvel-serien overrasker stort og bør være obligatorisk for alle som likte Daredevil på Netflix.

En annen Disney+ serie du bør kaste deg over om du er glad i drama, er The Big Leap.

Relevante nyheter

Raffaele Annechino og Olivier Jollet om Pluto TV, Paramount+ og Viaplay Group-samarbeid

- Dette er starten på en ny ferd, som samkjører vår globale plattform og lokalt samarbeid, sier Paramount Global-sjefen til Serienytt.

Beforeigners sesong 3: Dette vet vi

Det er vanskelig å tro annet enn at vi får en sesong 3, når sesong 2 avsluttet med så mange løse tråder og er blitt så populær, både nasjonalt og internasjonalt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

Annonse

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, Viaplay
7.1
Allente, Paramount+, Strim
8.8
X
X
X