Annonse

Flatbush Misdemeanors er en fengende kompis-komedie

-

Annonse
Karakter

Flatbush Misdemeanors er en serie for og om samfunnets underdogs. Jeg mistenker vi om få år har hundrevis av serier som denne i ryggen; kompiser som lager serie om egne livserfaringer. Tre episoder inn i serien gjetter jeg at konseptet vil bli utvannet etter hvert, men enn så lenge fenger de to Brooklyn-kompisene, som roter seg opp i trøbbel.

Serien fra Kevin Iso og Dan Perlman, som også spiller hovedrollene i serien (selvfølgelig heter rollefigurene Dan og Kevin), med New York som bakteppe, vekker minner om en rekke lignende prosjekter, helt til da Seinfeld dominerte på 90-tallet. Vi blir med på en rotete tur inn i gangstermiljøet, med trusler, vold og en en overnervøs politibetjent, gjort lettere tilbakelent og godt marinert i komedie.

Flatbush Misdemeanors har en underlig tone, som gjør den tidvis vanskelig å plassere, med situasjoner som fort kunne vippet den over i The Chi-drama eller også absurd It’s Always Sunny in Philadelphia-komikk. I disse tider er det til å bli smått nervøs av, når serien ikke umiddelbart virker å ha så mye på hjertet – annet enn å vise livet til Brooklyns mest utenforliggende innbyggere.

Flatbush Misdemeanors. Foto: Paramount+
Flatbush Misdemeanors. Foto: Paramount+

Men skinnet kan bedra, for dette er en serie som viser mer enn ord kan si. Det er mye mer til samfunnets mer krevende individer enn stereotyper. Rollefigurer som alt for ofte avbrytes i karakterutviklingen sin ved å legges i håndjern eller raskt identifiseres som tapere, kikker serien her på med et nyansert og nysgjerrig blikk. For alle som har vokst opp i et krevende miljø eller en flerkulturell smeltedigel vil nok dette virke både troverdig og ektefølt. Jeg er selv vokst opp i Loddefjord, som er et slikt område, og er glad i mangfold. Man blir raskt glad i rollegalleriet, fordi det fremstår annerledes. Jeg forventet kanskje litt mer sjokk og røffe kanter, men Flatbush Misdemeanors er overraskende edruelig i språk og virkemidler, til Showtime-serie å være.

Vel å merke er jeg ikke den mest bereiste innen serier som dette, så om den klarer å skille seg nevneverdig fra eksempelvis Nora from Queens eller High Maintenance er jeg ikke rette person til å kommentere. For meg virker den imidlertid som en litt fjern slektning til Duplass-brødrenes gode serier, som for eksempel Togetherness.

Kjemien mellom Iso og Perlman er lite å utsette på, men de er langt fra alene om å bære serien. En gryende stjerne er Sharlene Cruz, som spiller en lærer som fort viser oss flere lag til sin personlighet enn de to hovedrollene til sammen. Det dukker også opp en håpløs stefar, flere trøblete ungdom og en lokal gangster som sammen hinter om et rikt univers – uten å nå helt frem. Det serveres livsfilosofi og skråblikk på samfunnet som er lett å like, men ikke stikker like dypt som det gjerne håpes på.

Serien treffer dermed ikke direkte blink fra startgropen, men det er potensiale her, og vi tror slike serier vil som nevnt lages mye av fremover. Dermed fikk Mark Duplass rett i spådommene, i intervjuet vi hadde for noen år tilbake. Strømmetjenestene har et skrikende behov for å fylle opp biblioteket og da passer slike relativt enklere og rimeligere serier godt. Det gjør egentlig ikke noe heller, da det gir strømmetjenestene et litt mer virkelighetsnært preg i disse TikTok-tider.

Flatbush Misdemeanors kan du se på Paramount+ og Strim.

2021tir01jun09:00PremiereFlatbush Misdemeanors sesong 1Paramount+09:00 Sjanger:Komedie 0

Relevante nyheter

South Park: Fornyet med 4 nye sesonger. 14 filmer er også bestilt

South Park kommer til å nå 30 sesonger etter at Comedy Central fornyet serien med fire sesonger. I tillegg kommer det hele 14 South Park-filmer på Paramount+.

The Chi er fornyet med sesong 5

HBO Nordic-aktuelle The Chi er fornyet med sesong 5. Det er bransjenettstedet Deadline som melder dette.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

-50%

Serienytt-abonnement til halv pris

kr 149kr 299 /år
Spar tid og få bedre oversikt for kun kr. 149,- pr. år.
  • Premierekalender
  • Anbefalinger
  • Seriedatabase
  • Fagartikler
  • Oversikt over kommende serier
Annonse
Annonsespot_img

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

X
X
X