Kommentar"The Zemo cut": - Dansen vi alle behøvde

«The Zemo cut»: – Dansen vi alle behøvde

-

Annonse

En improvisert dans, en digital folkeaksjon og Disney+ sitt uforskammet dyktige markedsføringsteam har gitt resultater: The Zemo-cut. Det er en velkommen metalek fra Musen.

Zemo cut?

Hva er greien? Dette er humor på flere ulike nivå.

Vi er midt under en pandemi og Disney+ underholder oss med The Falcon and The Winter Soldier, en serie om en verden som forsøker å komme tilbake til en ny normal etter en større katastrofe (vist i filmene). På sett og vis noe vi kan relatere til (hvis vi ser vekk fra romvesen, superskurker og magikere som vi heldigvis slipper i vårt daglige liv, selv om et par magikere kanskje kunne vært gøy).

På dansegulvet dukker så Zemo opp, skurken som klarte å få superhelt-teamet Avengers til å gå i tottene på hverandre. Og han danset! Scenen var kort, og i tillegg improvisert av skuespiller Daniel Brühl, men det var mer enn nok til at Internett tok av og en legende ble født.

Internett ble fylt opp av memes vi vel ikke har sett maken til siden Tobey Maguires famøse Spider-Man 3-dans (som gav ham kallenavnet Bully Maguire).

Zemo-memes har herjet, en egen Twitter-konto med dansen satt til ulike låter har blitt laget og videoene rir TikTok som en mare. Kravet om «extended-cut» lot ikke vente på seg, og Marvel bruket kun en uke på å lytte til fansen og publisere «The Zemo cut», noe som også er metahumor, da Marvel-konkurrent HBO Max nylig var ute med Zack Snyder’s Justice League, som hadde tatt mange år og millioner å få til. Resultatet er nå at fans krever at Snyder-universet igjen blir en realitet. «Release the SnyderVerse», med tilhørende hashtag, så nå har HBO Max litt å gjøre på.

De mange Zemo-gullkornene

«Tell me you are german, without actually telling me you are german», er en av mange gullkorn du kan lese i kommentarfeltet til vidoen. En TikTok-referanse (Brühl er født i Spania, men vokst opp i Tyskland). Øvrige gullkorn:

«Kevin Feige: “Endgame was the highest rated movie of the MCU”
Daniel Brühl: “Hold my Purple Mask”
«

«The fact that this video is on Marvel’s official account makes it 10000x times better.«

«My god, they did it. They released the Zemo cut.«

«Marvel has ascended to the next level«

«When you made a Civil War«

«Someone at Marvel deserves a raise and a promotion for this.«

Sam & Bucky: «What are your superpowers again?» «
Zemo: «I can dance»

«I thought this was a fan video until I saw it posted by Marvel Entertainment themselves. THEY’VE EMBRACED THE MEMES«

«All we need is a Dance Off between Zemo & Star Lord»
«And Bully Maguire
«

«Zemo had no idea his most epic role in the MCU would be doing the Sokovian Shuffle in Madripoor. Neither did the rest of the world.«

«Wanda and Vision : we have 1 minute of Agatha Harkness singing
Falcon and Bucky : we have 1 hour of Zemo dancing«

«Zemo: i have no intention of leaving my work unfinished. His work:«

Vi ser alle frem til å danse igjen

Blant all elendigheten pandemien har bragt med seg er det slike fjollete øyeblikk som gir oss noe å se frem til. Spesielt unge mennesker forvist til hjemmet og fratatt sosiale arenaer har alt briljert med sin kreativitet på Youtube og TikTok, en optimisme som står i sterk kontrast til den mer giftige og negative «fanboy»-bølgen som har preget for mange filmer og serier. Vi behøver smil i en krevende hverdag.

Så kan vi nok alltid undres over hvorfor en av MCUs mest elskede karakterer er en morder. Daniel Brühl blir nok en skuespiller å regne med fremover, om det går med Zemo som det gjør med Loki, med sin egen serie og Tom Hiddleston som en merkevare i seg selv.

Jada, det er en markedsføringsavdeling bak kulissene som håper på økt oppmerksomhet, men jeg gir min oppmerksomhet villig, av egen fri vilje. Zemo-dansen har gjort seg fortjent til det – og det er kjekt når fansen lyttes til på slike uskyldige forespørsler

Mens bingingen for tiden går eksklusivt til helt fantastiske Sense8 (i retrospekt kanskje den beste Netflix-serien vi har fått), er noe å se frem til hver uke. For nye serier er i mine øyne, som jeg har ytret før, best å se ukentlig. Det gir oss banale gleder som denne dansen. Samt serier som WandaVision og The Falcon and The Winter Soldier, som jeg finner irriterende gode, da jeg egentlig var klar for å legge superheltene litt i bakspeilet.

Noe jeg kanskje likevel gjør når vi er på den andre siden av pandemien. For da skal det danses.

For at det skal skje må vi alle være så flink vi bare kan: Vask hendene, hold avstand og ta hensyn. Så sees vi snart på et dansegulv nært deg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Disney-nytt

– De ukjente, mest ikoniske og ekstraordinære historiene fra 9/11

I den nye dokumentarserien 9/11: One Day in America er over 900 timer med opptak blitt utforsket. Vi tok en prat med regissøren Daniel Bogado.

Ukens premierer uke 35, 2021: Steve Martin-serie på Disney+

Only Murders in The Building på Disney+ er blant ukens høydepunkt på strømming denne uken.

The Falcon and The Winter Soldier

Bucky Barnes (Winter Soldier) og Falcon, som publikum ble kjent med i Captain America-filmene, må samarbeide for å nedkjempe en ny trussel, mens Falcon prøver å bli vandt til et liv som den nye Captain America.

2021fre19mar09:00PremiereThe Falcon and the Winter Soldier sesong 1Disney+09:00 Sjanger:Action,Drama,Superhelt 9

The Falcon and The Winter Soldier-nyheter

Serieåret 2020: De 10 beste nye seriene på Disney+ ifølge IMDb-brukerne

Hvilke nye serier er best på Disney+? Her er seriene brukerne av IMDb har gitt høyest karakter.

«The Zemo cut»: – Dansen vi alle behøvde

En improvisert dans, en digital folkeaksjon og Disney+ sitt uforskammet dyktige markedsføringsteam har gitt resultater: The Zemo-cut. Det er...

The Falcon and Winter Soldier sin egen Erin Kellyman vokste opp som superhelt-fan. Nå gir hun juling i rollen som Karli

22-åringen er nå del av både Star Wars og Marvels MCU. Hun fortsetter gjerne med det. Vi satt påskeferien på pause for å ta en prat med henne.

Wyatt Russell om å være den nye Captain America: – Jeg visste ikke hvilken rolle jeg prøvespilte for

Wyatt Russell snakker om forventninger, kritikk og den gangen han uten hell forsøkte å sikre seg rollen som Captain America.
Annonse

Anbefalte serierFor deg som liker superhelter
Fra seriedatabasen

Disney+
8.5
Fornyet

Loki

X
X
X