NyheterSesonginformasjonOutlander sesong 6: Dette vet vi

Outlander sesong 6: Dette vet vi

-

Outlander er kraftig forsinket på grunn av koronapandemien. Her er det vi vet om den nye sesongen, som kommer først på Viaplay.

Serien, som amerikanske Starz står bak, er en av de mest populære seriene på strømming her til lands. Uten å avsløre handlingen i detalj for dere lesere skal vi forsøke å svare på noen av de mest stilte spørsmålene – men vær obs på at handling fra bøkene blir nevnt.

Bruk gjerne kommentarfelt om noe er uklart eller det er noe mer du lurer på, så skal vi gjøre vårt beste for å svare deg.

Når kommer Outlander sesong 6?

#droughtlander har vært en påkjenning. Innspillingen skulle startet i mars 2020. Nå er de heldigvis i gang og vi kan anta å få se sesong 6 på vårhalvdelen av 2022.

Hvor kan jeg se Outlander sesong 6?

Sesongen vises først på Viaplay (som også er tilgjengelig via Strim). Senere blir den tilgjengelig på HBO Nordic/Max og Netflix.

Du kan sjekke vår Outlander serieside for oppdatert informasjon om tilgjengelighet.

Hva handler Outlander sesong 6 om?

Livets store spørsmål!

Det er mange spørsmål å få svar på i sesong 6. Stjernene sier i et intervju med Starz at det blir nye fjes, nye familier, nye forhold og mye drama.

Sophie Skelton (Brianna) legger til at hun gleder seg til nye sjanser til å plage livet av Rankin (Roger MacKenzie).

Sam Heughan (Jamie) frister fantasien ved å si at det vil bli servert «a blast from Jamie’s past» og at underliggende temaet for sesongen er kaos, uro og opprør.

Om vi ser på hva vi har av uløste hendelser så langt i serien og tar litt utgangspunkt i «A Breath of Snow and Ashes«, boken som sesong 6 i stor grad vil være basert på, kan vi gjøre oss noen antagelser om hva sesongen vil handle om.

NB! Spoilere basert på bøkene følger (Om jeg gjetter rett) ((Noe jeg alltid gjør)) (((Fordi jeg er fantastisk)))

Klikk her for å hoppe over denne delen, så unngår du bokspoilere

 1. Richards hevn for (det velfortjente) mordet på Lionel Brown. Det kommer nok en gjengjeldelse av dette «tapet» av en bror. Vi får bare håpe det ikke er vellykket, hva enn Richard finner på. Her må vi også sende en hyllest til fantastiske Marsali. Man tuller ikke med korte personer. De er skumle når de blir sint! Det er som å bli kjeftet på av Tingeling. Du tror kanskje pipelydene bare er søte, men så oppdager du nålen med tryllestøv dypt i nakken din… Ikke bra. Takk Marsali for at du gjorde det vi innerst inne ville skulle skje men samtidig håpet Claire kunne få slippe. Du tok en byrden av en ryggsekk som nok begynner å bli svimlende tung. Noe som er et godt poeng for antagelse nr 3.
 2. Claires sinnsstemning. Vi trenger ikke gjenåpne det verkende såret vi sitter igjen med etter avslutningen av sesong 5 (sagt i beste mening, det var en fengslende god avslutning), men det er viktig å påpeke at Claire nok ikke er ferdig med kampen mot disse nye demonene. Det er mange veier man kan gå når man skal jobbe gjennom traumer, så her må vi vente og se, men Caitriona Balfe har sagt at dette vil slite på Claire sin psyke og murre i underbevisstheten hennes mye mer enn hun selv trodde. Vil Claire klare å finne tilbake til seg selv? Eller vil vi se en falmet spøkelsesversjon av vår kjære heltinne? Eller blir vi kanskje til og med servert en kvass, bitter eller illsint versjon av en som har mistet troen på at de gode vinner?
 3. Marsalis nyfødte. I boken får hun og Fergus et barn som er kortvokst, og vår kjære søte snille Fergus, som vi alle hadde gledelig giftet oss med og hyllet i 2021, sliter med følelsen om å ikke klare å beskytte sønnen og ikke være mannlig og sterk nok til å forsørge familien sin slik han «burde». Han faller så på kanten av sin egen sinnsbalanse om kommer til å prøve seg på selvmord. I boken er det håp, men det betyr ikke at vi klarer å unngå denne tragedien i serien, som ofte velger den mørkere stien.
 4. Amerikas Uavhengighetskrig. Sesong 5 sluttet i 1774. Den Amerikanske Uavhengighetskrigen begynte i 1775, så denne hendelsen ser ut som et sikkert bakteppe for sesongen.
 5. Jamie og Claires død? I begynnelsen av sesong 4 fant Bree en nekrolog som stedfestet Jamie og Claire sin død i en voldsom husbrann. Det var ingen hus som brant i sesong 4 eller 5, så…? I boken overlever de brannen, som blir en grunn til at de returnerer til Skottland. Men som sagt kan vi ikke stole på serieskaperne når det kommer til å følge bøkene.
 6. Jemmys far. Det kunne kanskje komt mer om hvem som er faren til Jemmy, men nå som den godeste herr pirat er både hengt, druknet og skutt spiller det kanskje ikke så stor rolle lenger? Virker lite hensiktsmessig å utforske dette videre om ikke for å forstyrre Brianna og Rogers sinnsstemning eller forhold, noe serien allerede har utforsket.
 7. Dr Rawlings. Er vi ferdig med Doktor Rawlings, som forgifter hjernene til stakkars amerikanske kvinner? Det har ikke vært mye konkret skjermtid rundt dette navnet enda. Kanskje avslutningen på sesong 5 egentlig var starten på noe?
 8. Young Ians hjertesorg. Ian kom tilbake til Fraser’s Ridge i sesong 5, og det var fantastisk å se ham sloss i skikkelig «Mohawk style», men serien har kun skrapt på overflaten av hva som skjedde med Ian hos Mohawkene og hva denne store kjærligheten han har funnet der innebærer. Hva skjedde med ham og hvem er denne personen han tydeligvis elsker nok til å ikke kunne leve uten? Det er blant mange spørsmål vi nok får flere svar på i sesong 6. Det kan trolig være Roger som vil hjelpe ham videre med dette, etter at kontakten dem imellom ser ut til å vokse mellom hver episode. Men å sitte i søkelyset til Mohawker kan være en særs uheldig situasjon å befinne seg i. Det er også et par sekunder her og der i dette klippet fra sesong 6 av Ian og Malva sammen (se punkt 11). Kan det være noe der?
 9. Bree og Rogers reise. I boken får de et nytt barn, denne gang en jente med hjertefeil. Dette gjør dem desperate i søken etter en vei tilbake til nåtiden for å redde henne.
 10. Ekko fra fortiden. I et intervju med Elle sa Roberts “When you see the first episode, the title will speak for itself. Each character will be dealing with something from their past and it will help us tell stories going forward. There was a different title on my very first drop
 11. Ny familie. The Christies vil entre skjermen sagt å være «A blast from Jamies past», men mye fokus på den unge datteren Malva, som kommer i problemer med sin far når hun viser for mye interesse i den ‘nymoderne’ tankegangen til Claire.
The Christies: Malva (Jessica Reynolds), Tom (Mark Lewis Jones), and Allan (Alexander Vlahos) – Foto av Robert Wilson

12. Brees oppfinnelser. I sesong 5 snakker Brianna om å ikke få brukt utdannelsen sin som ingeniør. Hun ender opp med å redde faren ved å lage en sprøyte av hoggtannen til slangen som bet ham. Dette kunne selvfølgelig vært slutten på den samtalen -MEN- dette var også et skikkelig Steampunk øyeblikk (!) og Sophie Skelton nevner i underliggende klipp at vi i sesong 6 vil få se en Bri med oppfinnerhatten sin på. Så om serien velger å skippe både datter og retur til det 21. århundre og heller begi seg ut på en steampunk-aktig «Bree The Breelliant Engineer» historie, hvor hun kommer med tøffe oppfinnelser langt forut for «sin tid», hadde jeg ikke hatt noe i mot det. Det går helt fint.

Følg med på nye bilder og videoer her: https://www.instagram.com/outlander_starz/

Trailer?

Ikke enda, vi skal legge den ut her så fort den kommer. En sniktitt på innspillingsstarten har vi derimot fått:

Video fra settet.

Hvor mange episoder er det i Outlander sesong 6?

Totalt 8 episoder produseres denne sesongen. Episode 1 heter «Echoes» og blir på 90 minutter.

Det er færre enn i femte sesong, men serieskaperne sier sesong 7 vil få 16 episoder, slik at de kan fokusere på å gi oss de beste episodene de kan etter pandemien.

«Filming in 2021 has presented an unprecedented set of challenges which led us to the decision to truncate the season in order to bring the fans the most vibrant and dynamic season as soon as possible. Dinna fash, we will then film an extended season 7 with 16 episodes next year as life returns to normalcy.» – Starz

Hvem spiller i Outlander sesong 6?

Sam Heughan som Jamie, Caitriona Balfe som Claire, Richard Rankin som Roger Wakefield og Sophie Skelton som Brianna Randall er alle tilbake i faste roller.

Nye tilskudd er blant annet Christie-familien, som boklesere kjenner godt til. Mark Lewis Jones spiller Tom Christie, Jessica Reynolds spiller Malva Christie og Alexander Vlahos spiller Allan Christie.

Hva skal jeg gjøre på i mellomtiden?

Anbefaler: «Men in Kilts: A Roadtrip With Sam & Graham» på Viaplay. Veldig morsom serie, med innsikt i både Skottlands historie og hvor mye gøy de må ha funnet på, på settet til Outlander.

Kanskje også drikke et par flasker «The Sassenach«? (18 år og oppover takk). Heughan har lansert sin egen whisky gjennom sitt nyetablerte firma Great Glen Company. Skotsk. Selvfølgelig.

Kommer Outlander sesong 7?

Det gjør den! Hele 16 episoder. Se skuespillerne kunngjøre sesong 7 nedenfor. Og det blir nok mer enn det også. Gabaldon har publisert åtte bøker i serien så langt, med en niende på vei (Go Tell the Bees That I Am Gone), som sies å komme i tide til julestrømpen.

2 KOMMENTARER

 1. Dette er den mest fantastiske serien jeg har sett på mange år, skuespillerne er helt topp. Har satt opp til kl 3 om natten for å få med meg alt. er så skuffet over at jeg må vente til neste sesong , IKKEskft ut Claire og Jaimy!! De er hele OUTLANDER. Kjærligheten mellom de to er ubeskrivelige ‘!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Mer om Outlander

Outlander sesong 6: Dette vet vi

Her er det vi vet om den nye sesongen, som kommer først på Viaplay.

Never say The Nevers

Viktoriansk steampunk fantasy? Det høres friskt ut, men vil...

Outlander

2. verdenskrig er over og Claire Randall nyter livet med sin mann da hun på mystisk vis blir sendt tilbake i tid til Skottland i 1743.

2020lør15feb09:00PremiereOutlander sesong 5Viaplay09:00 Sjanger:Drama,Periodedrama,Romantikk 0

Recap & anmeldelser

Never say The Nevers

Viktoriansk steampunk fantasy? Det høres friskt ut, men vil The Nevers fra HBO og serieskaper Joss Whedon klare å...

Anmeldelse: Skrekk, familiedrama og eventyr gir Outlander sesong 5 en god start

Det er en god start på ny sesong, Outlander er nå tilbake til sine røtter. Serien har likevel ikke glemt hvordan den overrasker.

Anmeldelse: Outlander sesong 4 er vel verdt ventetiden

Det vies alltid tid til stillhet før stormen i Outlander. Fjerde sesong legger grunnlaget for en spennende fortsettelse.

Outlander sesong 3: En episk hyllest av kjærligheten

Anmeldelse av Outlander sesong 3: Fortellingen om sjelevenner adskilt av århundrer og kontinenter er den ultimate kjærlighetshistorie.
Annonse

Anbefalte produkterFor deg som liker Outlander
Inneholder annonselenker

X
X
X