The Lincoln Lawyer kommer på Netflix

Del nyheten

Bosch er en av våre absolutte krimfavoritter her på Serienytt. Nå er The Lincoln Lawyer bestilt av Netflix. Den er basert på Bosch-forfatter Michael Connellys bøker om Mickey Haller. I bøkene er han halvbror til etterforsker Harry Bosch, som nevnte Bosch handler om.

Det er Netflix som har bestilt serien, som produseres av A+E Studios. Totalt seks bøker er så langt skrevet om Mickey Haller, en idealistisk advokat som jobber med bilen sin som kontor i Los Angeles.

Ingen ringere enn serieguru David E. Kelley, mannen bak alt fra Big Little Lies til 90-tallets Picket Fences, Ally McBeal og Chicago Hope, som står oppført som serieskaper for The Lincoln Lawyer. Kelley, som selv er utdannet advokat, er glad i sjangeren og dette kan derfor være en god match.

Ikke en spin-off av Bosch

Selv om Harry Bosch og Mickey Haller er i slekt i bøkene, blir det nok for mye å håpe på at The Lincoln Lawyer er satt til samme univers som Bosch. Sistnevnte er en Amazon Prime Video-serie (i Norge er det HBO Nordic som viser den først da de sikret seg rettighetene før Amazon satset globalt).

Krimfavoritten Bosch har vært en solid serie, i Norge vist først på HBO Nordic. Foto: Amazon.

Bosch er en av en rekke serier som avsluttes i år, etter et nær tiår som en av Amazons mest kritikerroste serier.

Deadline skriver at ti episoder er bestilt av The Lincoln Lawyer, som kan anses som et varp av Netflix. Serien var opprinnelig planlagt for CBS, men koronapandemien satt en kjepper i hjulene for produksjonen og i fjor vår valgte kanalen overraskende nok å droppe hele serien. Netflix meldte sin interesse og nå har serien sikret seg et nytt hjem.

Manuel Garcia-Rulfo spiller hovedrollen som Mickey Haller. Kelley står for manus og er produsent, med Ted Humphrey (The Good Wife) som sjefprodusent.

Rollefiguren dukket også opp i 2011-filmen The Lincoln Lawyer, da med Matthew McConaughey i rollen.

Annonse